ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

15/03/2010

Surfing στα … Τοπικά Blogs της Σαλαμίνας !!!!

Κάνοντας surfing για ενημέρωση στα πιο δημοφιλή blogs της Σαλαμίνας, σ’ αυτά που κατά κανόνα αναρτούν θέματα τοπικού κοινού/πολιτικού ενδιαφέροντος, ή ακόμα στα Blog με οικολογικές ανησυχίες κατέληξα στο εξής εμπεριστατωμένο συμπέρασμα .......,
Οι Οικολόγοι, οι αριστεροί και οι σοσιαλιστές έχουν τα δημοφιλέστερα σε επισκέψεις Blogs.
Και όταν λέω αριστεροί, συνήθως το μυαλό πηγαίνει συνειρμικά, όσο πιο αριστερός ο διαχειριστής η ο σχολιαστής, τόσο πιο ριζοσπαστικές απόψεις εκφράζονται, τόσο μεγαλύτερο το κοινό τους.
Τα blogs αυτά φιλοξενούν σχολιαστές
που κάτω από την ανωνυμία τους σχολιάζουν την επικαιρότητα, πιστεύοντας ότι « ο άνθρωπος ο οποίος αριστερίζει… πρέπει να εκφράζεται με την αίσθηση του ατόμου που μπορεί να κατανοήσει και να αλλάξει τον γύρο κόσμο » και ότι « είναι περισσότερο καλλιεργημένος και λιγότερο συγκαταβατικός, από κάθε άλλον blogger με πιο “συντηρητικές” απόψεις».
“Οι περισσότεροι απ’ αυτούς νομίζουν ότι έχουν το μονοπώλιο στη σκέψη και τη συμπόνια στον συνάνθρωπο.”
Το χειρότερο είναι ότι θεωρούν τα άτομα με πιο δεξιές απόψεις ως χαρτογιακάδες και προσκολλημένους στο σύστημα, τους απευθύνουν τον λόγο με απέχθεια και υβριστικά, τους θεωρούν ανίκανους στην αλλαγή, ικανούς μόνο να κονιορτοποιήσουν τις νέες ιδέες προς χάριν του προσωπικού τους κέρδους.
Τους αρνούνται με μια αριστερίζουσα φασιστική νοοτροπία το δικαίωμα να εκφράσουν αντίθετες απόψεις, ανεξάρτητα από το αν αυτές οι απόψεις είναι τεκμηριωμένες, κι αδιαφορούν στην υποχρέωση που οφείλουν στο να ακούν και να συμβάλλουν θετικά.
Αγνοούν ότι μπορεί να μάθεις πράγματα που δεν ξέρεις,…. ότι πρέπει να εξερευνήσεις πτυχές παγιωμένων απόψεων που θεωρούνται αποστειρωμένες…. ότι δεν είναι κακό κάποιες φορές να ακούγονται και πιο ρεαλιστικές απόψεις, και ας χαρακτηρίζεται ο εκφραστής τους ως δεξιός.
Δυστυχώς έχει χαθεί το μέτρο.
Ένα άλλο φαινόμενο που παρατηρείται είναι η παραποίηση και η βάναυσα κακοποίηση της αλήθειας.
Οι ίδιοι πάντα ανώνυμοι σχολιαστές, περιφερόμενοι από το ένα blog στο άλλο, με copy paste του ίδιου κειμένου, κατηγορούν και λοιδορούν κάθε αντίθετα σκεπτόμενο σχολιαστή.
Αντικειμενικά blogs που να υποκαθιστούν σε ικανοποιητικό βαθμό την ανυπαρξία του έντυπου καθημερινού ή εβδομαδιαίου Τύπου δεν υπάρχουν.
Το πάζλ συμπληρώνεται από την κακή εικόνα που παρουσιάζουν τα επίσημα sites και των ΔΥΟ δήμων. Μια εικόνα που επιεικώς θα χαρακτήριζα ως « ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ » , εντελώς Ανημέρωτα, Ανορθόγραφα και Απαξιωμένα ανίκανα να αιτιολογήσουν την ύπαρξή τους..
Ειδικότερα το γραφείο τύπου του Δήμου Σαλαμίνας να μοιράζει τα Δελτία Τύπου προς τους ημέτερους νύχτα, επιλεκτικά και κύρια χωρίς να ενημερώνει καν την δική του ιστοσελίδα.
Η επισημάνσεις αυτές δεν έγιναν από προσωπική αντιπάθεια ή κακόπιστη επικριτική διάθεση αλλά εξ ανάγκης άσκησης του κατοχυρωμένου δικαιώματος μου για ενημέρωση
Σύνταγμα της Ελλάδας - Άρθρο 5Α-
1. Καθένας έχει δικαίωμα στην πληροφόρηση, όπως νόμος ορίζει .
2. Καθένας έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Κοινωνία της Πληροφορίας. Η διευκόλυνση της πρόσβασης στις πληροφορίες που διακινούνται ηλεκτρονικά, καθώς και της παραγωγής, ανταλλαγής και διάδοσής τους αποτελεί υποχρέωση του Κράτους, τηρουμένων πάντοτε των εγγυήσεων των άρθρων 9, 9Α και 19.
[ dispraise ]


0 σχολια: