Στον φίλο μας Δ.Β
Φίλε Δ.Θα προσπαθήσω όσο μπορώ με λιγότερα λόγια να βοηθήσω.
Τα social media(web 2.0) έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, το τηλέφωνο και το e-mail τείνουν να μοιάζουν πλέον παλιομοδίτικα.
Αν λοιπόν έχεις λογαριασμό στο facebook, ή άν είχες ένα blog, ή προσωπικό site, είναι εύκολο τώρα να αποκτήσεις και twitter.
Ας δούμε παρέα τι ακριβώς πρέπει να κάνεις για να ξεκινήσεις τα «τιτιβίσματα».
Περί τίνος πρόκειται .
Το twitter ξεκίνησε να εκπέμπει τον Ιούλιο του 2006 και είναι μια υπηρεσία που ανήκει στην κατηγορία των υπηρεσιών web 2.0 (social 2.0), είναι με μία λέξη κάτι ανάλογο των blogs και του facebook με στόχο να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, να ενημερώνει άμεσα και γρήγορα και να συμβάλει στη δημιουργία διαδικτυακών κοινοτήτων.
Πώς λειτουργεί;
Κατ' αρχάς κάνεις κλικ στο http://twitter.com και ανοίγεις ένα λογαριασμό. Απλά επιλέγεις το user name, στη συνέχεια συμπληρώνεις το e-mail και το password, έτσι απλά ... και είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις.
Τώρα, μπορείς να γράψεις ό,τι θέλεις και να το «ανεβάσεις κατευθείαν», αλλά για να το δουν οι φίλοι σου ή οι γνωστοί σου από τον Ιστό, πρέπει πρώτα να βρείς κάποιους να σας «ακολουθήσουν» να γίνουν followers.
Ποιος ακολουθεί ποιον.
Για να σe ακολουθήσουν πρέπει πρώτα να μπορούν να σε εντοπίσουν. Γι' αυτό, καλό είναι το user name να είναι το αληθινό όνομα ή επωνυμία ή κάτι που να σε χαρακτηρίζει τέλος πάντων ( εκτός αν θέλεις να σχολιάζεις μέσα στο σκοτάδι και την ασφάλεια της ανωνυμίας ). Στη συνέχεια, ψάξε για γνωστούς, είτε με το όνομά τους είτε με την ηλεκτρονική τους διεύθυνση. Και όταν τους βρεις, απλώς πάτησε το follow. Έτσι θα ξέρουν ότι τους ακολουθείς, και το πιθανότερο είναι να σε ακολουθήσουν και αυτοί. Σιγά-σιγά (και πάντως γρηγορότερα απ' όσο νομίζεις) θα έχεις αρκετούς ...ακολούθους που θα διαβάζουν τις αναρτήσεις σου.
Το σημαντικό με το twitter είναι πως ό,τι ανεβάζεις, στέλνεται αυτομάτως σε πολλούς ανθρώπους περισσότερους απ' ό,τι αν χρησιμοποιούσες το απλό e-mail. Και για να καταλάβεις καλύτερα το μέγεθος της «απήχησης» όσων γράφεις, αν σε παρακολουθούν 1.000 άτομα, τότε η ανάρτησή σου έχει εμφανιστεί και στους 1.000 αυτούς ανθρώπους.
Η ιδιαιτερότητα εδώ είναι πως κάθε «twitt», έχει περιορισμό τους 140 χαρακτήρες, η έκφρασή σου πρέπει να είναι λακωνική, δηλαδή, με άλλα λόγια, γράφουμε μόνο «το ζουμί»,
Αν κάποιος θέλει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα της ανάρτησης σου, θα πρέπει να επισκεφθεί τον Ιστό σου, το sites σου, ή τέλος πάντων το Blog σου κ.λπ.
Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείς να επανέλθεις ή να επισκεφθείς (ενδεικτικά) και τα παρακάτω:
* http://en.wikipedia.org/wiki/Twitter
* http://tweeternet.com
* http://econsultancy.com/uk/blog/3780-a-20-step-starters- guide-to-using-twitter-efficiently
Έλπίζω να βοήθησα, σε κάθε περίπτωση εδώ είμαστε.
Καλά " τιτιβίσματα "
Admin\
0 σχολια:
Post a Comment