ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

17/06/2011

Ανημέρωτο και Παντελώς Αναξιόπιστο το Site του Δήμου Σαλαμίνας

ΟΤΑΝ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΓΩΝΕΙ ΣΤΟ ΧΘΕΣ
Το απλό ερώτημα που μπαίνει είναι, αν ο Δήμος Σαλαμίνας διαθέτει ως οφείλει άλλωστε έναν χρήσιμο διαδικτυακό τόπο (http://www.salamina.gr/) όπου χαρτογραφούνται οι υπηρεσίες του και παράλληλα να δίνονται οι σωστές πληροφορίες σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Η απάντηση είναι απλή ....  ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ.

Πολλά τα παραδείγματα για την επιπόλαιη και πλημμελή ενημέρωση, ειδικότερα μετά την συνένωση των δύο δήμων.
Ενδεικτικό της αδυναμίας και της άγνοιας του συνόλου των δημοτικών συμβούλων και των αρχηγών των πολιτικών παρατάξεων στην χρήση των ηλεκτρονικών μέσων είναι η αδιαφορία τους να προστατεύσουν το δικαίωμα των δημοτών να βρίσκουν, μέσα σε αυτόν, μεταξύ άλλων, τα πρακτικά των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, σε μορφές Doc, Pdf, video και ήχου, μολονότι οι συνεδριάσεις θα έπρεπε να μαγνητοσκοπούνται κανονικά από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Κάθε καλοπροαίρετος επισκέπτης διαπιστώνει ότι, ο διαδικτυακός τόπος του Δήμου Σαλαμίνας δεν υπηρετεί την πολυφωνία και την σφαιρική ενημέρωση, ιδιότητες που πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε δημόσιο ενημερωτικό μέσο, αλλά έχει επιστρατευθεί μάλλον ως ένα επικοινωνιακό βήμα του εκάστοτε Δημάρχου, υποκαθιστώντας έτσι την λειτουργία της προσωπικής του ιστοσελίδας,
Δεν είναι όμως αυτός ο ρόλος του διαδικτυακού τόπου ενός Δήμου, γιατί σύμφωνα με τον Ν.3448/2006 ("Περαιτέρω χρήση πληροφοριών του δημόσιου τομέα") θα πρέπει να περιέχει κάθε δημόσιο έγγραφο του Δήμου, μεταξύ των οποίων και των πρακτικών των συνεδριάσεων.
Βέβαια, όποιος επισκέπτεται την ιστοσελίδα του δήμου αντιλαμβάνεται ότι η σχέση του Δημάρχου και των περί αυτόν, με το διαδίκτυο, περιορίζεται στην μονομερή χρήση του μέσου ως γραφείου ανακοινώσεων των ημερομηνιών διεξαγωγής των συζητήσεων Δ.Σ.
Δεν θα αναφερθούμε στον αποκλεισμό των δυνατοτήτων Web 2.0 και social media, απλά θα υπερτονίσουμε την αδυναμία ηλεκτρονικής διάθεσης των εγγράφων του Δήμου και φυσικά την ανύπαρκτη δεοντολογική υποχρέωση των δημοσιογράφων που συντηρούν την ιστοσελίδα του Δήμου για πλήρη και έγκυρη ενημέρωση του κοινού.
Ενδεικτικά σας προτρέπουμε να οδηγηθείτε στην θεματική ενότητα των « ΚΑΠΗ..(βλ. Εδώ) », για να διαπιστώσετε ότι ο νέος δήμος έχει ΜΟΝΟ ΔΥΟ (!!) ΚΑΠΗ το  Κ.Α.Π.Η ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ που βρίσκεται στην οδό Αγ. Νικολάου 28 στον Αγ. Νικόλαο της Σαλαμίνας, ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ τον κ. Αλαϊσκα Βασίλειο (του ΙΔΕΣ) και ΤΟ Κ.Α.Π.Η ΑΙΑΝΤΕΙΟΥ που βρίσκεται στην οδό Αγγ. Σικελιανού 10 στο Αιάντειο Σαλαμίνας, ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ την κα Σπηλιοπούλου Ασημίνα (ΙΔΕΣ) !!!
έκπληξη ;!!! ....αν πάτε και στην διαδρομή …. ΔΗΜΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ/ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ...(βλ.Εδώ), το τελευταίο  Doc είναι από τις 30-10-2008 !!!!. (άλλες 10-12 περιπτώσεις στη διάθεσή σας).
Η έλλειψη αυτή καθίσταται πιο σοβαρή σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη ανάρτηση των  ανακοινώσεων και εκδηλώσεων του Δημάρχου κατά την προσφιλή τους συνήθεια στα τοπικά blogς, το οποία χάριν της επισκεψημότητας,  δίκην  υποκαταστημάτων του γραφείου τύπου αναπαράγουν αποσπασματικά την είδηση.
Οι ανακοινώσεις αυτές περιορίζονται, στις πιο θεαματικές ή και θεσμικές παρεμβάσεις εκπροσώπησης, αφού επεκτείνονται - και κυρίως αφορούν- στις εκδηλώσεις με τις οποίες ο Δήμαρχος παρουσιάζεται όπως ο διακοσμητικός εν αποστρατεία Ναύαρχος, …..  πλοίαρχος ενός κρουαζιερόπλοιου.
Επισκεφτείτε τις προσωπικές παραταξιακές ιστοσελίδες όλων των δημοτικών παρατάξεων, για να διαπιστώσετε ότι εντελώς απαξιωμένες, περιέχουν ως τελευταία ανανέωση της αρχικής τους σελίδας το τέλος των εκλογών, είναι δηλαδή κατ ελάχιστον έξι μήνες πίσω.
Διαπίστωση, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι με το τέλος της προεκλογικής περιόδου «  Το σύνολο των σωτήρων μας ... Δεν αισθάνονται την υποχρέωση να επικοινωνούν με τους ψηφοφόρους τους ».
Δεν το πιστεύεις ; ….. Εδώ είναι οι διευθύνσεις τους .
 ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΓΑΠΙΟΥ , Ι.Δ.Ε.Σ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΗ, ΟΜΗΡΟΣ ΠΑΠΑΣΑΒΒΑΣΠΡΩΤΑ Η ΣΑΛΑΜΙΝΑΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ.


4 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Admin. Συγνώμη σε είχα παρεξηγήση.
Χasan.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Χασαν, ποτέ δεν ειναι αργά.
Δεν γνωρίζω αν η γραφή ειναι σωστή, πάντως σε καλωσορίζω στην παρέα,
άχλαν Μουσ άχλαν.

Anonymous said... Best Blogger Tips

admin:διακρίνω μια κάποια αλαζονεία στο περιεχόμενο των σχολίων σας (εκείνοι που νιμίζουν ότι θίγονται- ποτέ δεν τους υποχρεώσαμε)
με πραγματική αγάπη ένας φίλος.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Αλαζόνας, πραγματικέ μου φίλε είναι ο υπερόπτης, αυτός ο οποίος θεωρεί τον εαυτό του ανώτερο από τους άλλους και συμπεριφέρεται ανάλογα.
Οι πραγματικοί μου φίλοι έτσι με γνωρίζουν; μάλλον όχι.!!
Για να δούμε λοιπόν: από την μια έχουμε ένα άτομο το οποίο πιστεύει πως ολόκληρο το σύμπαν δημιουργήθηκε για τον ίδιο και το είδος του, πως η Αλήθεια μπορεί να του αποκαλυφθεί προσωπικά μέσω της πίστης του, και πως η Αλήθεια αυτή είναι αδιαμφισβήτητη και ισχύει για όλους τους άλλους, είτε αποδέχονται την συγκεκριμένη πίστη είτε όχι. ΑΥΤΟΣ σίγουρα ΔΕΝ ΕΜΑΙ εγώ.
Από την άλλη έχουμε ένα άλλο άτομο το οποίο ξεκινά τον λογισμό του υποθέτοντας πως οι προσωπικές του παρατηρήσεις και συμπεράσματα είναι ενδεχομένως ανακριβή και δέχονται αμφισβήτηση ( γι αυτό και πάντα αιτιολογώ την κάθε μου παρατήρηση και με το ανάλογο Link το αποδεικνύω) .
Το άτομο αυτό επιδιώκει την πιστοποίηση των παρατηρήσεων και των συμπερασμάτων του με όσες διαφορετικές αποδείξεις καταφέρει να συγκεντρώσει. Δεν θεωρεί πως υπάρχουν ιδέες ή προτάσεις οι οποίες είναι αδιαμφισβήτητες, και είναι πάντα έτοιμος να εγκαταλείψει μια ιδέα ή μια πρόταση αν υπάρξουν αρκετά στοιχεία τα οποία θα καταδείξουν το σφάλμα της ιδέας ή της πρότασης.
Λοιπόν ποιός από τους δύο με χαρακτηρίζει.
Είτε έτσι είτε αλλιώς το ζήτημα δεν είναι αν εγώ είμαι αλαζόνας ή όχι αλλά αν το site του δήμου και κατ επέκταση αυτοί που το διαχειρίζονται είναι επαρκείς ή ανεπαρκείς ;