ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

13/06/2011

Η αυθαιρεσία σε όλο της το μεγαλείο !


Πέρασαν από τις 5/6/2011, ΟΚΤΩ (8) ολόκληρες ημέρες σιωπής, χωρίς απάντηση εκ μέρους του δήμου στην ανάρτηση μας με τίτλο «ΕΤΣΙ ΕΝΝΟΟΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ;».
Δεν θέλω να πιστέψω ότι η σημερινή δημοτική αρχή διακατέχεται από την ίδια παρανοϊκή αμετροέπεια,
την ίδια υπέρμετρη εγωπάθεια και αλαζονική συμπεριφορά με την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Μας λέγανε προεκλογικά ότι ο στόχος τους, είναι η αλλαγή της φιλοσοφίας στην άσκηση της δημοτικής εξουσίας και όχι η εναλλαγή προσώπων με την ίδια φιλοσοφία.
Μας υποσχεθήκαν ότι θα εφάρμοζαν απαρέγκλιτα τον νόμο, ότι θα εμφυσούσαν στους νέους δημοτικούς συμβούλους να κερδίσουν τη μεγάλη πρόκληση, με καινοτόμες ιδέες και ανατρεπτικές πρωτοβουλίες που θα εξαντλούνται μέσα σ' ένα ευαισθητοποιημένο και αρμονικό περιβαλλοντικό τοπίο.( Λόγια, μεγάλα λόγια !!!!!)
Συνάδουν λοιπόν όλα αυτά που ενσυνείδητα μας υποσχέθηκαν με την μέχρι σήμερα γενικότερη συμπεριφορά τους; .....Φοβάμαι πως ΟΧΙ
Σε επιβεβαίωση των ισχυρισμών μου σας παραθέτω (εδώ) αυτούσιο το ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Δ.Σ του ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ, της 20ης Απριλίου 2010, απόδειξη του τρόπου και της φιλοσοφίας άσκησης της εξουσίας από την προηγούμενη πλειονοψηφία, ή της κάθε Αρχής γενικότερα.
Σε λίγο η νέα δημοτική αρχή, πρόκειται να συζητήσει  την παραχώρηση προς εκμετάλλευση συνολικά 10 ακτών της Σαλαμίνας.
Είναι όμως σύννομη και πάλι η διαδικασία ( η μεθοδολογία)  που ακολουθείται ή θα έχουμε μία από τα ίδια;
Αν και ως αντιπολίτευση μας είχαν υποσχεθεί την αποκατάσταση των παρατυπιών, εμφανίζονται σήμερα να βάζουν σε συζήτηση τα ίδια θέματα (την παραχώρηση δηλαδή του αιγιαλού προς εκμετάλλευση από ιδιώτες), με τις ίδιες διαδικασίες, λες και είναι η συνέχεια, το πιστό αντίγραφο, ο γνήσιος κλώνος της προηγούμενης διοίκησης.
Οι παραπάνω φωτογραφίες είναι πρόσφατες της 6ης Ιουνίου, και δείχνουν ότι έχουν αναπτυχθεί ήδη στη μέση της παραλίας της Ψιλής Άμμου, η καντίνα τα καθίσματα και οι ομπρέλες του κ. επιχειρηματία Γ. Μπούτση, ο οποίος πλέον των ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ που πρόκειται να συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο, είναι δικαιωματικά (;) ο πρώτος επιχειρηματίας που ήδη δραστηριοποιείται στην ίδια περιοχή .
Και διερωτώμαι,
Προτίθεται η σημερινή δημοτική αρχή να εφαρμόσει τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες, για την  « ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ» παραχώρηση των ακτών και του αιγιαλού;
Πιστεύουν αλήθεια, ότι είναι εύκολο  σήμερα να αποφύγουν τον  έλεγχο νομιμότητας ( Καλλικράτης άρθρου 255, παρα.1(στ).)
Δεν περνάει από το μυαλό τους ότι  Έλεγχος νομιμότητας μπορεί να πραγματοποιηθεί και ύστερα από προσφυγή Οποιουδήποτε έχει έννομο συμφέρον ( όχι απαραίτητα οικονομικό ) σύμφωνα με το άρθρο 227 παρα. 1(α) ;
Ας αφήσουν λοιπόν κατά μέρος τις δικαιολογίες  ότι τάχα  κάθε αντίθετη άποψη λέγεται από αντιπαλότητα, ότι οι αντίθετα σκεπτόμενοι είναι μεμψίμοιροι και τυπολάτρες, ότι τάχα ο τύπος τρώει την ουσία κλπ.. κλπ. Γιατί... και ο τύπος αλλά και η ουσία είναι τα έσοδα του δήμου, τα έσοδα και από την σωστή εκμετάλλευση των περιουσιακών του στοιχείων και όχι μόνο από το χαράτσωμα των δημοτών με δημοτικά τέλη και φόρους ή μέσα από τις  παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Αν πάλι πιστεύουν ότι οι Ούννοι οι Γότθοι και οι Οστρογότθοι, οι μαύροι οι άσπροι και οι κίτρινοι επιδρομείς του Σαββατοκύριακου είναι αυτοί που θα ενισχύουν την αγορά κάνουν κατά την άποψη μας λάθος, γιατί από όλους αυτούς μόνο τα μέσα συγκοινωνίας και οι Καντινιέριδες ωφελούνται, όλοι οι άλλοι,  ΕΜΕΙΣ,  απλά τρώμε τα σκουπίδια τους και τα απόβλητα τους.
Αν παρ όλα αυτά, θέλουν επιπλέον να μας χαρακτηρίσουν ως  κήνσορες ή ρατσιστές …  Ας το κάνουν .. Εμείς, θα τους πειθαναγκάσουμε, εκόντες άκοντες,  να τηρήσουν  την νομιμότητα …….. γιατί αν περιμένουμε από την ανύπαρκτη αντιπολίτευση  ... !!


0 σχολια: