ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

26/03/2013

Οικονομικός Απολογισμός Σχολικών Επιτροπών δήμου Σαλαμίνας.(Vid).

Άντε πάλι η πρόσκληση να παραβρεθώ σε συζήτηση του δημοτικού συμβουλίου που θα γίνει στις 29 Μαρτίου .....
Διαβάζω πως θα συζητηθούν:
  1. Η επιβολή ενός  λατομικού τέλους στα νταμάρια, τώρα που αυτά έκλεισαν !
    (Απ ότι ακούγεται το θέμα έχει πάρει το δρόμο του, κι από την άλλη ... κάποιοι ετοιμάζονται να την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια ..... Υποψιάζομαι ότι γίνεται απόπειρα να κουκουλωθεί το θέμα  με μια καθυστερημένη απόφαση του Δ.Σ.  Τι νεότερο μπορεί να προσθέσουν; ..... Τίποτα)

  2. Η αναμόρφωση  του προϋπολογισμού του δήμου για το 2013,  ένα προϋπολογισμό που ζητούν να τον αναμορφώσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο εφαρμογής του !!  
    Μια αναμόρφωση που θα ξανα -αναμορφωθεί όπως έχει ξαναγίνει κατά κόρον στους προϋπολογισμούς των παρελθόντων ετών. 
  3. Παλιά μου τέχνη κόσκινο δηλαδή... (πληκτικό και επαναλαμβανόμενο θέμα χωρίς ενδιαφέρον).

  4. Και άλλα δυο τρία θεματάκια έτσι για να συμπληρωθούν οι υπερωρίες τους στις μεταμεσονύκτιες ώρες. 

  5. Ίσως την εξαίρεση στην βραδιά να την κάνει η συζήτηση του τρίτου θέματος που αφορά την έγκριση του Οικονομικού Απολογισμού, χρήσης 2012, για την Σχολική Επιτροπή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Διαβάζοντας την πρόσκληση  θυμήθηκα και ξέθαψα από το αρχείο μου ένα Video (ήταν και τότε η ίδια εποχή, Απρίλιος του 2012), τότε που  ....  ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Κουμέντος, (στέλεχος του ΠΑΣΟΚ), περιέγραφε από τηλεοράσεως τον τρόπο με τον οποίο οι δήμοι διαχειρίζονται τα χρήματα για την εκπαίδευση.
Καταγγελίες μέσα από την τηλεόραση του Σκάι, για αλλοπρόσαλλο τρόπο διαχείρισης του δημόσιου χρήματος, για παράτυπες αμοιβές των προέδρων των σχολικών επιτροπών και άλλα πολλά όμορφα και ωραία.
Για να πάρετε μια γεύση των καταγγελιών του, αξίζει να ακούστε το παρακάτω Video,  έχει  διάρκεια μόνο 4 λεπτά και πιστεύω ότι θα είναι χρήσιμο σε όσους έχουν δικαίωμα λόγου μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ... και όχι μόνο.

Ο Κουμέντος στο Σκαί 

Κι αν αναρωτιέστε αν όλα αυτά τα απίθανα που ακούγονται συμβαίνουν και στον δήμο μας ... τι να σας πω .......συμβαίνουν; δεν συμβαίνουν ; ...... υπομονή μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.
Κοντός ψαλμός αλληλούια !!

Αλήθεια ... 70.000 Ευρώ σε αμοιβές τρίτων !!!  και για Γραφική ύλη (για νερομπογιές και μαρκαδώρους) πλέον των 75.000 Ευρώ !!!
Τι δαπάνες  είναι αυτές ;  Ποιοι είναι οι τρίτοι που τις εισέπραξαν ;

Υπάρχει ελπίδα να μάθουμε αναλυτικά πως ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα;Φοβούμαι πως « ΟΧΙ ».




2 σχολια:

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Τι άλλο μπορούσε να γίνει απλά ....Ψηφίστηκε ομόφωνα βλ. εδω http://et.diavgeia.gov.gr/f/salamina/ada/%CE%92%CE%95%CE%91%CE%9E%CE%A91%CE%95-%CE%9C6%CE%96

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ
“«Τρώει» τα λεφτά των σχολικών επιτροπών για να καλύψει άλλες ανάγκες”
Τη Δημοτική Αρχή Ζουμπούλη ότι “τρώει” τα λεφτά των σχολικών επιτροπών για να καλύψει άλλες ανάγκες καταγγέλλει η Ενωση Συλλόγων Γονέων Περάματος. Στην καταγγελία της αναφέρει ότι πιστή στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής που μας έχει γονατίσει, όχι μόνο δεν διεκδικεί την χρηματοδότηση του Δήμου ώστε να προσφέρει τις στοιχειώδεις υπηρεσίες στο λαό του Περάματος, αλλά τινάζει στον αέρα τη λειτουργία των σχολικών μονάδων. ”Και το κακό δεν σταματάει εδώ. Η Δημοτική Αρχή έχει από πάνω το θράσος, να προσπαθεί με κοροϊδία και ψέματα να καλύψει τις πομπές της, νομίζοντας ότι έτσι θα παίξει με τη νοημοσύνη γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών”. η Ενωση υποστηρίζει ότι ο Δήμος Περάματος έχει εκταμιεύσει τα χρήματα των σχολικών επιτροπών και δεν τα αποδίδει στα ταμεία των σχολείων. “Τα ίδια αντιμετωπίσαμε και με τις άλλες δημοτικές αρχές. Η δημοτική αρχή Λαγουδάκου, δεν απέδωσε 295.000 Ευρώ, κατόπιν η δημοτική αρχή Γλύκα, δεν απέδωσε 124.000 Ευρώ και τώρα η δημοτική αρχή Ζουμπούλη δεν έχει αποδώσει 2 δόσεις, δηλαδή 124.000 Ευρώ. Σύνολο: 543.000 Ευρώ. Αποτέλεσμα: Τα σχολεία υπολειτουργούν”.

Αυτά έγιναν στο δήμο Περάματος.
Εμείς, στον δικό μας δήμο έχουμε βρει το κόλπο.
βάζουμε καμιά 20ριά θέματα στην Η.Δ. βάζουμε και δύο τρία προ ημερησίας πολυλογούμε περι ανέμων και υδάτων μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και τα περνάμε με «ΝΑΙ σε όλα» ...
Ψεκάστε, Σκουπίστε Τελειώσαμε.