ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

31/03/2013

Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο .... Ιθάκης !! (Vid)

Νέος Δημοτικός Πολιτικός Πολιτισμός.
Περί Πειθαρχικής Διαδικασίας.....Τροποποίηση του άρθρου 234 του νόμου 3852/7-6-2010 [ Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης − «Πρόγραμμα Καλλικράτης]
  1. Ο Δημοτικός σύμβουλος δεν μπορεί να ασκεί κριτική στις αποφάσεις του δημάρχου ούτε να επιτίθεται φραστικά στον δήμαρχο, ούτε να εμφανίζεται στις δημόσιες συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και να εκφέρει αντίθετη άποψη με εκείνες της πλειοψηφίας ούτε να υπερασπίζεται καθ' οιονδήποτε τρόπο τον εαυτό του.
  2. Στην αντίθετη περίπτωση επιβάλλονται πειθαρχικές ποινές όπως πχ. κλωτσιές, μπουνιές χαστούκια, το μαρτύριο της φάλαγγας, της προσβολής της προσωπικότητας ή και οποιαδήποτε άλλη πειθαρχική ποινή ήθελε συνετίσει τον παρεκτεπομένο δημοτικό σύμβουλο.
  3. Για την επιβολή της ποινής Δεν απαιτείται η σύμφωνη γνώμη οιουδήποτε Πειθαρχικού Συμβουλίου.
  4. Ο εγκαλούμενος δεν επιτρέπεται ούτε πρέπει να έχει την δυνατότητα να απολογηθεί.
  5. Οι πειθαρχικές ποινές ...επιβάλλονται απ’ευθείας από τον ισχυρότερο δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας. (πχ βλ. δήμαρχο) 
Σε εφαρμογή των παραπάνω τροποποιήσεων ... 
Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες βράδυ στο  ........ δημοτικό συμβούλιο Ιθάκης, όταν ο δήμαρχος Γιάννης Κασσιανός χαστούκισε έναν δημοτικό σύμβουλο της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση.

Ο σύμβουλος που δέχθηκε το χαστούκι, κ. Θ. Ταφλάμπας είπε ότι στη χθεσινή συνεδρίαση θέμα συζήτησης ήταν η μεταφορά του ειρηνοδικείου από την Ιθάκη στην Κεφαλλονιά και ο ίδιος επιτέθηκε φραστικά στον δήμαρχο επειδή είχε κάνει αίτηση να μην μεταφερθεί το αρχείο και δεν ενημερώθηκε κανείς.

Ο δήμαρχος τότε άρχισε να φωνάζει ότι "θα τον πετάξει από το παράθυρο" εννοώντας τον κ. Ταφλάμπα και τότε ο σύμβουλός του ανταπάντησε με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να σηκωθεί από την θέση του και να τον χαστουκίσει.

Χρειάστηκε η παρέμβαση άλλων συμβούλων για να σταματήσει το επεισόδιο ενώ η συνεδρίαση διακόπηκε.

Ο κ. Κασσιανός είπε πως το χαστούκι στον κύριο Ταφλάμπα είναι απλώς μια ..... προειδοποίηση, κάτι που δείχνει ότι η κόντρα ενδέχεται να έχει συνέχεια (!!!).



0 σχολια: