ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

26/11/2013

Αήθης επίθεση του Γ. Καπετάνακη κατά των τοπικών blogs !!! (ηχητικό)

Χθες στο ιντερνετικό ραδιόφωνο της Σαλαμίνας «Kyxreas.gr» όπως εξ άλλου αναμενόταν, έγινε μια ανούσια συζήτηση/συνέντευξη μεταξύ του δημοσιογράφου Γ. Γαβρίλη  και του αντιδημάρχου επί των οικονομικών του δήμου Σαλαμίνας, κ. Γ. Καπετανάκη.
Η έκπληξη δεν ήταν το ανούσιο του θέματος, αλλά  η αήθης και ιταμή επίθεση του κ. Καπετανάκη κατά των τοπικών blog της Σαλαμίνας.

Εμείς, ακολουθώντας άγραφους δεοντολογικούς κανόνες, δεν εκφράσαμε προσωπικές απόψεις στις μέχρι σήμερα ραδιοφωνικές συνεντεύξεις όσων προηγήθηκαν στον ίδιο δημοσιογράφο και ραδιοφωνικό σταθμό, όμως επί του προκειμένου ειλικρινά προβληματιστήκαμε αν θα πρέπει να επιδείξουμε την ίδια λογική και συμπεριφορά.
Να αποσιωπήσουμε το γεγονός ή να αποκαταστήσουμε την τάξη ανταποδίδοντας τα ίσα; 
Στο δίλημμα αυτό προστέθηκε και μια τρίτη σκέψη, ... δηλαδή ούτε το ηχητικό να αναρτήσουμε... και την τάξη να επαναφέρουμε.
Αξιότιμε κύριε Καπετανάκη, αιδώς !!! 
Κάποιος που δεν γνωρίζει καλά κάτι.... να ρωτά, «δεν είναι ντροπή», γιατί πέρα από την ασχετοσύνη γύρω από τα σύγχρονα μέσα ενημέρωσης, με τους ισχυρισμούς σας αυτούς δεν αποδίδετε τα του Καίσαρος στο Καίσαρα, ούτε και τον εκ της θέσεως σας προσήκοντα σεβασμό ακόμα και προς τους υβριστές σας.
Η μεγαλόψυχη τάχα άφεση αμαρτιών των διαχειριστών των blogs, δεν σας απαλλάσσει της αήθους και κατάπτυστης εκ μέρους σας συμπεριφοράς.
Ίσως και σεις να «νοιώθετε μια σιχαμιά» για την ύπαρξή μας, θα πρέπει όμως να συμβιβαστείτε μ' αυτή και να μάθετε πως ..... « Όλα τα Blogs στην Σαλαμίνα» δεν είναι ούτε ανώνυμα ούτε ίδια.
Εμείς δεν υποστηρίζουμε την ανωνυμία, Του δικαιώματος της επιλογής της ανωνυμίας υπεραμυνόμαστε. 
Επομένως, ... πολύ κακώς επικρίνετε τους διαχειριστές των blogs, αυτοί ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΚΟΛΟΓΗΣΑΝ !!!
Αντίθετα, Εσείς μας τσουβαλιάσετε συλλήβδην. 
Εσείς προκειμένου να αναδείξετε την «έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο σας» από μερίδα δημοτών, επιλέξατε μια βάρβαρη όσο και αντιδεοντολογική προσέγγιση του δικαιώματος της ελεύθερης ενημέρωσης ή και έκφρασης των δημοτών.
Η αντικειμενικότητα επιβάλει να ενσωματώσουμε εδώ ΜΟΝΟ το ηχητικό απόσπασμα που μας αφορά (ως bloggers) προς άρση κάθε αμφισβητήσεως.
Το ηχητικό έχει διάρκεια 1λ & 28δ
 
σ.σ.
a) Το ερώτημα όμως που μπαίνει είναι αν, ο κ. Καπετανάκης έκανε τις δηλώσεις αυτές, για να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί στη τοπική δημοσιότητα ή ήταν μια συνειδητή προσπάθεια να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες.
b) Τα blogs, φίλε Γιάννη, δεν τα έφερε ο Τσαβαρής στην Σαλαμίνα, προϋπάρξαμε μακράν.
Πως άλλωστε αυτό ήταν δυνατόν, αφού εκείνος, άσχετος (ίσως και σήμερα να συνεχίζει να είναι) με το διαδίκτυο και την σημερινή τεχνολογία ...να είναι ο πρώτος διδάξας;  (!!!)
Ενθυμούμαι ότι πρωτοεμφανίστηκε προεκλογικά το 2010 μέσα από το Facebook ( κι’ αυτό άλλος του το διαχειριζόταν !!).
c) Ίσως κάποιος να υποστηρίξει πως μας εκμεταλλεύτηκε τεχνηέντως, ίσως …..αλλά όχι και πρωτοπόρος στο διαδίκτυο !!!!
d) Ολόκληρη την συνέντευξη θα την αναρτήσουμε μόνον εφ ΄όσον ο ίδιος ο κ. Καπετανάκης αποκαταστήσει την τάξη.


6 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ο Καπετανάκης και η κυβρνώσα παράταξη έχουν θορυβηθεί από την αμείλικτη και πολλές φορές εμπεριστατωμένη κριτική που τους γίνεται και προσπαθεί να σπιλώσει τους πάντες με το γενικό τίτλο "κουκουλοφόροι". Πιασάρικος τίτλος κύριε Καπετανάκη αλλά δεν είπες για τους δικούς σου κουκουλοφόρους που βρίζουν τους άλλους υποψήφιους.
Μήπως οι δικοί σας σχολιαστές είναι ευπρεπείς και επώνυμοι?

Όσο για την συνέντευξη βρίθει ανακριβειών και παραπληροφόρησης, απορώ γιατί ο Γιάννης δεν τον στρίμωξε.

1. Γιατί έπρεπε να φτάσουμε ένα βήμα πριν την πτώχευση για να διεκδικήσει τα λατομικά τέλη? Τι έκανε τρία χρόνια και ποια θα είναι η θέση του όταν κηρύξει πτώχευση? Γιατί δεν έκανε αναγκαστική είσπραξη με βάση τον ΚΕΔΕ από την αρχή της θητείας του και γιατί δεν απαίτησε την αποκατάσταση του λατομείου από την πρώτη στιγμή?
2. Ποιοι είναι οι υπάλληλοι που διόρισε ο δήμος σε μόνιμη βάση για να ελέγχουν τα δελτία αποστολής και να καταμετράνε τα υλικά? Τι στοιχεία συνέλεξαν από τους ελέγχους? (η απόφαση του δ.σ. είναι από τις αρχές του 11). Πόσα είναι τα λατομικά τέλη και πώς τα υπολόγισε αφού ο Αγγέλου δεν κατέθετε περιοδικές δηλώσεις και δηλώσεις λατομικών τελών σύμφωνα με το δήμαρχο?
Γιατί δεν εφάρμοσε τις αποφάσεις των δ.σ. για προσωρινό κλείσιμο του λατομείου μέχρι να αποφανθούν οι αρμόδιοι για την νομιμότητα, και γιατί δεν υπολόγισε τα λατομικά υλικά με βάση τα τοπογραφικά που κατέθετε ο Αγγέλου, όπως είχε αποφασίσει το δ.σ?
3. Γιατί δεν εφάρμοσαν την προεκλογική δέσμευση "ούτε ένα χαλίκι εκτός Σαλαμίνας", και γιατί κλαίνε που δεν έχουμε δικά μας και αναγκαζόμαστε να φέρνουμε απ' έξω? Γιατί τον άφηναν να κλέβει επί τρεις μήνες το κατασχεμένο λατομικό υλικό? Γιατί φλερτάρει με το άνοιγμα του λατομείου?
4. Άλλα τόσα ερωτήματα υπάρχουν και για την τούρλα και την επαναλειτουργία που την βάφτισαν αποκατάσταση. Γιατί τώρα μιλάνε για ισοπέδωση και ανοικοδόμηση? Τι νόημα έχει η μερική άρση της αναδάσωσης και τα άλλα "ωραία" πού κατά καιρούς μας σερβίρουν? Πού είναι τα λεφτά που θα έδινε ο ΟΛΠ για αποκατάσταση? Πού είναι η αποκατάσταση της Κυνόσουρας που είναι έργο του ΟΛΠ?
5. Πόσα έχουν εισπράξει από ανταποδοτικά και τέλη ρύπανσης σύμφωνα με απόφαση δ.σ.? Πόσα έχουν εισπράξει από Ρεβυθούσα, ναυπηγεία ΟΛΠ, ιχθυοτροφεία? Γιατί τους χαρίζουμε εκατομμύρια από τέλη που παραγράφονται λόγω πενταετίας?
6. Γιατί "πιάσαμε κώτσο" την ΕΥΔΑΠ που της χαρίσαμε το δίκτυο? Γιατί πρέπει να πληρώνουμε εμείς τις επισκευές και η ΕΥΔΑΠ να μαζεύει το χρήμα? Τι θα το κάνουμε το δίκτυο μετά από είκοσι χρόνια όταν θα είναι παμπάλαιο?
7. Πώς θα μειώσει το χρέος από τα 50 εκατομ. στα 17? Πού θα βρει τριάντα εκατομμύρια?
8. Γιατί τσουβαλιάζει τα ανταποδοτικά τέλη σύμφωνα με όσα είπε ο Αστράκος? Πόσα έχει εισπράξει από εντάξεις στο σχέδιο και σε ποιους κωδικούς τα έβαλε? (μεγάλη και βρώμικη υπόθεση).
9. Γιατί του απορρίψανε τρεις φορές τη συμπληρωματική της αποχέτευσης από το ελεγκτικό συνέδριο? Γιατί η αιτιολογία της απόρριψης μίλαγε για σοβαρές πλημμέλειες? Γιατί κατηγορεί το γραμματέα της αποκεντρωμένης διοίκησης ότι του απορρίπτει τις αποφάσεις αποφασίζοντας και διατάζοντας? Γιατί δεν προσφεύγει στην επιτροπή του άρθρου 152? Ποιον νομίζει ότι κοροϊδεύει?
10. Τι έγινε το ΓΠΣ, σε Αμπελάκι Σελήνια και η αλλαγή χρήσεων γης στη βιομηχανική ζώνη ώστε να ξεβρωμίσουμε? Γιατί δεν εφαρμόζει τους νόμους σε αυτούς που ρυπαίνουν και βρωμίζουν.? Γιατί δεν τα βάζει με τα μεγάλα συμφέροντα?
11. Γιατί δεν δημοσιεύει στη διαύγεια όλες τις αποφάσεις του δημάρχου, του δ.σ. και της οικ. επιτροπής? Γιατί δεν δημοσιεύει τα εντάλματα πληρωμής όπως κάνουν άλλοι δήμοι? Τι προσπαθεί να κρύψει ο κ. Καπετανάκης??

Θα μπορούσα να συνεχίσω με άλλες εκατό παρατηρήσεις αλλά κάποια άλλη φορά.
Ελπίζω ο κύριος Καπετανάκης που διαβάζει τα μπλογκ να απαντήσει σε μερικά απ' όσα ανάφερα.
Έχει το πολιτικό θάρρος??
Απαντήστε κύριε Καπετανάκη..

Anonymous said... Best Blogger Tips

για να απαντησει πρεπει να ξερει λιγο απο 1και 1 κανουν δυο.ο σουβλατζης που να το μαθει κιαυτο?

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΔΗΛΑΔΗ ΝΕΥΡΙΑΣΕΣ ΚΥΡΙΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ;ΚΡΙΜΑ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΤΕ .ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΜΑΣ.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ο Καπετανάκης είπε ότι η δουλειά δεν είναι ντροπή. Πολύ σωστά κύριε Καπετανάκη αλλά είναι μεγάλη ντροπή να μην ξέρεις πού πάνε τα τέσσερα από οικονομικά και να είσαι επικεφαλής της οικονομικής υπηρεσίας ενός δήμου με εκατό εκτομμύρια προϋπολογισμό.
Καλύτερα να ξαναγυρίσεις στα σουβλάκια σου.
Μέχρι τότε να σέβεσαι το δημόσιο χρήμα το οποίο διαχειρίζεσαι.
Να δημοσιεύεις ολες τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής, τις αποφάσεις του δημάρχου και τα εντάλματα πληρωμής.
Θέλουμε να ξέρουμε πού πάνε τα λεφτά μας κύριε Καπετανάκη.
Ζητάμε πολλά?

Πάρε ένα μάθημα διαφάνειας ειλικρίνειας και τιμιότητας κύριε Καπετανάκη.

http://et.diavgeia.gov.gr/f/heraklion/spending

http://static.diavgeia.gov.gr/doc/4%CE%91%CE%9C%CE%A9%CE%A90%CE%9F-6%CE%A63

Anonymous said... Best Blogger Tips

τι του λες τώρα...
μα τι να κάνει ο άνθρωπος αυτός δεν ξέρει από που ανοίγει το λαπτόπι δημοσιεύσεις θα σου κάνει;

άλλος τον έβαλε εκεί που τον έβαλε κι όλοι ξέρουμε το γιατί τον έβαλε

καλημέρα Άναξ

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ανώνυμος28/11/13 21:09
ΕΑΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΡΓΙΑ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ...................
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΑΡΘΡΟ 24 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Διαπιστωνει με αποφαση του, στην περιπτωση οπου τα συμφεροντα του Δημαρχου συγκρουονται με τα συμφεροντα του Δημου οποτε τα καθηκοντα του Δημαρχου ασκει Αντιδημαρχος η Συμβουλος του επιτυχοντος συνδυασμου που οριζεται απο τουτο κατ΄'αρθρο 86 παρ.3 ΔΚΚ.
ΑΡΘΡΟ 25 ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Αποφασιζει στην περιπτωση που ο Δημαρχος τεθει σε αργια και οριζει τον Αντιδημαρχο που θα ασκει τα καθηκοντα, Δ ημαρχου οσο διαρκει η αργια, μεσα σε προθεσμια (5) ημερων απο τοτε που ο Δ ημαρχος θα τεθει σε αργια. Με την ιδια αποφαση οριζεται,για την περιπτωση κωλυματος η απουσιας του ανωτερω ορισθεντος Αντιδημαρχου ποιος θα ειναι ο αναπληρωτης του,που μπορει να ειναι αλλος Αντιδημαρχος η Δημοτικος συμβουλος του επιτυχοντος συνδυασμου(ΑΡΘΡΟ 89 παρ.2ΔΚΚ).
ΑΡΘΡΟ 89 ΑΝΑΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
παραγραφος 2
Αν ο Δημαρχος τεθει σε αργια, τα καθηκοντα του ασκει Αντιδημαρχος,ο οποιος οριζεται με ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ.


ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΒΑΛΤΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΠΟΙΟΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ . ΕΔΩ ΣΑΣ ΘΕΛΩ.

ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΙΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΓΙΑΣ ΤΟΥ; ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ..........ΛΕΩ

Απάντηση