ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

11/11/2014

Δήμος Μοσχάτου – Ταύρου: Μηδενικές αυξήσεις τελών σε οικίες και καταστήματα έως 250τ.μ.


Ανθολόγιο δήμων με Μειώσεις ή Αυξήσεις των  δημοτικών τους Τελών.

Υποχρεωτικά πλεονάσματα καλούνται να επιτυγχάνουν από το 2015 οι περιφέρειες και οι δήμοι της χώρας, σύμφωνα με τις οδηγίες κατάρτισης του προϋπολογισμού τους, που τους κοινοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.
«Η δημοσιονομική θέση των ΟΤΑ ως φορέων Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να είναι ισοσκελισμένη ή πλεονασματική»
αναφέρεται στην απόφαση που κοινοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενώ προσθέτει πως «το σύνολο των δαπανών, μη συμπεριλαμβανομένων των χρεολυσίων, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο από το σύνολο των εσόδων αφαιρουμένων των εσόδων από δάνεια».
Οι οδηγίες του υπουργού των Οικονομικών κρύβουν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη για το 2015 αν υπάρχουν αστοχίες στον προϋπολογισμό.
«Οι εγγραφές στο σκέλος των δαπανών που αφορούν σε ανταποδοτικές υπηρεσίες (όπως υπηρεσία ύδρευσης, υπηρεσία καθαριότητας & φωτισμού) για τον προϋπολογισμό του 2015 θα πρέπει να γίνονται με γνώμονα το κόστος παροχής της υπηρεσίας σε συνδυασμό με το ύψος των εσόδων που αναμένεται να εισπραχθούν εντός του έτους 2014».

Αντίθετα, την πολιτική των σταθερών μειωμένων τιμών στα δημοτικά τέλη ακολουθεί ο δήμος Μοσχάτου-Ταύρου προκειμένου να στηρίξει τους πολίτες του και τις επιχειρήσεις του Μοσχάτου και του Ταύρου.
Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται ενδεικτικά και:
Ο δήμος Αγ. Αναργύρων- Καματερού: ( Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για ευπαθείς ομάδες).
ο Δήμος Αθηναίων :(Μειώσεις στα δημοτικά τέλη).
ο Δήμος Πειραιά: (Απόφαση για τα δημοτικά τέλη του 2015).
και ο δήμος Κηφισίας: (Μείωση δημοτικών τελών). 

Ενώ με αυξήσεις των δημοτικών τελών και φόρων αντιμετωπίζουν την κακοδιαχείριση τους, και εδώ ενδεικτικά αναφέρουμε τους δήμους:
Αβδήρων : Αύξηση δημοτικών τελών. 
Αργους -Μυκηνών : Αύξηση δημοτικών τελών. 
Δήμος Ρεθύμνου :  Αύξηση δημοτικών τελών. 
και του Δήμου Σαλαμίνας : Καμία πρόσληψη και αύξηση δημοτικών τελών. 




1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ Κα ΝΑΝΟΥ..ΓΡΑΨΑΤΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΝΕΡΟ, ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΥΠΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ..ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΝΑΔΙΚΑ ΤΗΣ ΤV ΣΑΣ ΣΤΟΛΙΖΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ..Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ?? ΒΡΙΖΑΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΒΑΡΗ ΑΛΑ ΕΣΥ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΣΕ..