ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

10/01/2015

Όταν ο λαός πτωχεύσει, φτωχός καθίσταται και ο ίδιος ο ηγέτης του.

Η απαρχή της σύγχρονη πολιτικής ιστορίας είναι η Γαλλική Επανάσταση του 1789.
Τότε καθιερώθηκε και η έννοια του ‘Κοινωνικού Συμβολαίου’ δια του οποίου ο ηγέτης οφείλει να κυβερνά εξ ονόματι του λαού από τον οποίον πηγάζει η εξουσία του.
Οποιαδήποτε αποτυχία του να προασπίσει τα συμφέροντα και.....
την ευημερία του λαού του, τότε,  παραχωρείται το δικαίωμα στον λαό να απαιτήσει την αντικατάσταση του.
Στην Ελλάδα οι καρέκλες της εξουσίας έχουν γίνει συνώνυμες με δικαιώματα, επιδόματα, προνομιούχα μεταχείριση αλλά και ταυτόχρονα με την άρνηση ανάληψης οποιαδήποτε προσωπικής πολιτικής ευθύνης από τους περισσότερους κρατικούς αξιωματούχους ή με την παραίτηση τους από κρατικό αξίωμα. 
Το σύνδρομο της συλλογικής ευθύνη, κατά το οποίο φταίνε πάντα οι άλλοι και άρα το εκλογικό σώμα, φαίνεται να καταδιώκει και το Ελληνικό πολιτικό κατεστημένο,  λες και οι πολιτικές αποφάσεις τους δεν μπορεί να χρήζουν κριτικής.
Όταν ο λαός καλείται στις κάλπες να εκλέξει ηγέτη, επιλέγει το άτομο που θεωρεί ικανότερο, ανάμεσα στους υποψηφίους, να αντεπεξέλθει στις ιστορικές ευθύνες που αντιστοιχούν σε μια τέτοια θέση.
Γιατί ο ικανότερος ηγέτης, είναι αυτός που προπορεύεται, αυτός που δείχνει το δρόμο, αυτός που πρωτεύει, που χρησιμεύει ως κανόνας και υπόδειγμα για τους άλλους. 
Και οφείλω να τονίσω πως μέγιστο καθήκον του σύγχρονου ηγέτη είναι η προώθηση του εθνικού συμφέροντος , ο λόγος ύπαρξης «raison d’etat», το οποίο συνοψίζεται, αφενός εις την επιβίωση της κρατικής οντότητας που ο ίδιος πρεσβεύει και αφετέρου στην ευημερία και επιβίωση του λαού του οποίου τα συμφέροντα αντιπροσωπεύει.
Η ευθύνη για τις αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας στις εκλογές της 25ης , ας μη θεωρηθούν λοιπόν ως συλλογικές, είναι πολύ απλά ατομικές, είναι μόνο δικές μου και δικές σου.
Το παραμύθι της συλλογικής ευθύνης πρέπει να τελειώσει.  


10 σχολια:

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Αγαπητέ φίλε αναγνώστη, θα σου επισημάνουμε για μια ακόμα φορά ότι ο χώρος των σχολίων προσφέρεται σε όλους για να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, χωρίς καμία λογοκρισία από την πλευρά των Διαχειριστών, αρκεί η διατύπωση να βρίσκεται, όπως αναφέρουμε παραπάνω, σε κόσμια πλαίσια και να είναι σχετικά με το θέμα της ανάρτησης.
Ως εκτούτου το σχόλιο σου διαγράφεται.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ανώνυμος12/1/15 20:17

Πρόσκληση στην κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημ. Κοινότητας Αιαντείου
Σας προσκαλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12/1/2015, στις 6.00 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δημοτικής Κοινότητας.
Ανακοινώσεις Δημου
Αλλη μια απαξιωση της Δημοτικης Κοινοτητας Αιαντειου ,και των δημοτων της. Δ ι και ο λο για της Αντιδημαρχου για την απουσια της ΔΗΜΑΡΧΟΥ οτι τρεχει για να βρει χρηματα Τετοια ωρα που θα βρει χρηματα χρυσο μου κοριτσι;;;;;;;;;;ακομα και οι τραπεζες ειναι κλειστες .Εκτος και εαν περιμενε στη ουρα να σηκωσει χρηματα απο το Α.Τ.Μ::::::::Αλλα απο οτι γνωριζω και αυτο δινει 700 ευρω μονο:::::::

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ανώνυμος12/1/15 23:45
κυριε.ΤΡΑΥΛΕ να παρετε λαχειο εισαστε πολυ Τ Υ Χ Ε Ρ Ο Σ γιατι τοσο γλυψιμο παιδακια μου;;;;;;;;;;τι σας εχει ταξει ;;;;;;;;;;
κυριε, ΣΟΦΡΑ πως αισθανθηκατε που σας απαξιωσαν αποψε ;;;;;;;σας φωναξαν τελευταιο απο τους τελευταιους.μετα και απο τους συλλογους. ποιος ηταν ο κ. Τραυλος που αλλαχθηκε η σειρα του θεσμου για να παρει ντε και καλα το φλουρι.ενταξυ το πηρε στα Σεληνια ,με τον ιδιο τροπο μη καφρωνεστε,δεν ξερετε ουτε να κρυφτητε. Αντι να φωναξουν τον εκλεγμενο δημοτικο συμβουλο και τεως δημαρχο ,φωναξαν τον σχετο τεως.μεχρι εκει φτανει η εξυπναδα σας???, Εγω κυριε,Σοφρα θα εφευγα ,δεν εχετε φιλοτιμο,Εσυ που εκτος οτι μπορει να εισαι αρχηγος μειοψηφιας εισαι ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ και τους στηριζεις ανοικτα και πολλες φορες μη πω τις περισσοτερες εχεις την κατακραυγη του κοσμου στα Δημοτικα Συμβουλια.!!!!!Αλλαξε ροτα πριν να ειναι πολυ αργα!!!!!.

Απάντηση

Ανώνυμος12/1/15 23:51
Ανώνυμος12/1/15 23:21
γελια πολλα γελια με το φλουρι του γεροντα παλι.τσωπα τσωπα γεροντακι μου ολα τα φλουρια εσυ θα τα παρεις φετος.Ρε δεν ντρεποσαστε πια τι ειναι αυτος και του δινετε κοματι πιτας πριν απο τον πιπη και αλλους εκλεγμενους?

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ανώνυμος11/1/15 21:19
Το τσιπακι που της εχουν βαλει λεει ,τα ιδια και τα ιδια σε ολες τις πιτες ΟΛΑ ΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΖΕΙ για να μη παραδεχθει οτι ολοι μεσα στο δημο που ανελαβαν ειναι ΑΝΙΚΑΝΟΙ!!!! ολο φταιει ο προηγουμενος ΔΗΜΑΡΧΟΣ επειδη δεν μπορει να κανει εργο.αναφερει οτι υπαρχει προσχωμα απο τον ΤΕΩΣ επειδη ειναι πρωτη φορα που αντιπολιτευση κανει προσφυγη στο τεχνικο προγραμμα και στο προυπολογισμο.εγινε ΠΡΟΣΦΥΓΗ για αυτα ;;;;;;;;;;; η για αλλη αιτια,;;;;;;;κυρια δημαρχε;;;;;;;;;και το λετε για δικαιολογια για να το εμπεδωσετε εσεις οι ιδιοι;;;;;;;;; Αγαπητοι ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ δεν ντρεπεστε για τις ανακριβιες που λεει η ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΑΣ;;;;;;;;; Η δεν εχετε καταλαβει και εσεις τι ακριβως συμβαινει και τι ψηφιζετε;;;;;;;;;
Οσο για τους υπαλληλους αυτη ειναι η πραγματικη αληθεια;;;;;;;;;;Η η ιδια επειδη δεν μπορει να προστατεψει τους υπαλληλους για να κανουν αυτο που υποχρεωτικα χρειαζεται να κανουν! για να μην υπαρχει προβλημα στο ΔΗΜΟ διοτι αφου εχει φωναξει ελεχγο οι ιδιοι υπαλληλοι μονοι τους φοβονται να κανουν τα αυτονοητα!!!!!! ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΠΕΛΑ ΤΟΥΣ και οχι οτι τους Απειλει ο τ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ οπως προσπαθει να περασει στον κοσμο,και να δικαιολογησει τα αδικαιολογητα.

ΓΙΑ ΣΟΒΑΡΕΥΤΗΤΕ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΤΑΙ .ΔΙΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΣ ΤΗΝ ΕΙΠΕ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ!!!!!!!!!!!
ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΙΠΕ ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΙ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ε.Σ.ΠΑ Κ.Λ.Π ΑΡΑ ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑ ΠΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ!!!!ΔΙΑΨΕΥΣΤΕΜΕ!!!!
ΛΟΙΠΟΝ ΑΦΗΣΤΕ ΤΙΣ ΦΑΜΦΑΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΚΟΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΣΦΗΞΕΤΕ ΤΑ ΖΩΝΑΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΑΡΕΛΛΑΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ .ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΙ ΣΑΣ ΕΙΠΕ.Ο Κ.ΧΑΤΖΗΠΕΡΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΥΘΥΝΕΣ!!! ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Α Ρ Γ Α???????

Εγινα καλο παιδακι!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ανώνυμος13/1/15 09:17
ΓΙΑΤΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΚΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ;;;;;;;;;;;;;;ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ανώνυμος13/1/15 07:00
ΡΕ ΓΕΡΩΝΤΑΚΟ ΤΕΛΙΚΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΙΟ ΟΣΟΙ ΣΕ ΛΕΝΕ ΨΥΧΙΚΑ ΠΟΛΥ ΑΡΡΩΣΤΟ,ΡΕ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΕΙΣΑΙ;Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο

Απάντηση

Ανώνυμος13/1/15 07:05
ΤΕΛΙΚΑ Ο ΤΣΑΒΕΣ ΠΑΛΙ ΣΑΣΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΛΙΚΙ ΜΑ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΜΑΤΙ,ΓΑΤΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΚΟΝΤΟΣ,ΓΙΑΥΤΟ ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ

Απάντηση

Ανώνυμος13/1/15 08:09
ΤΙ ΛΕ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΑΚΗ;
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ (ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ)
ΠΟΥΛΗΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΤΗ ΜΑΝΑ ΤΟΥ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ
Ο ΚΑΛΟΣ Ο ΠΟΥΛΗΤΗΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΥΛΑΕΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΠΩΣ ΝΟΙΑΖΕΤΑΙ. ΚΟΙΜΗΘΗΤΕ ΗΣΥΧΟΙ

Απάντηση

Ανώνυμος13/1/15 09:17
ΓΙΑΤΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΚΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ;;;;;;;;;;;;;;ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΥΠΟΨΙΑΣΤΩ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΘΑ ΠΕΘΑΝΩ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ!!!!!!!!!!!!!

Απάντηση

Ανώνυμος13/1/15 09:27
Ανώνυμος13/1/15 07:14
ΚΟΥΙΖ:ΠΟΣΟ ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝΕΙ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ;ΠΟΣΟ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ;ΡΕ ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

@Στον Ανώνυμο/η σχολιαστή Φίλε/η μου, δεν είναι θέμα καλού ή κακού παιδιού,πολυ απλά είναι θέμα αρχής.
Σ’ ευχαριστώ για την κατανόηση.
Admin/Ψιλή Άμμος

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ανώνυμος14/1/15 11:10
Κυρία ,πρόεδρε, Πολύζου Μαρία άπό τήν ήμερα που άνάλαβες έχεις περάσει τέσσερις άποφάσεις.Άπό αυτές οί τρείς είναι λάθος

8η Συνεδρίαση άπόφαση 49/2014 άπόντες ΜΙΧΑ-ΜΠΟΥΤΣΗ ,ΔΟΥΜΕΝΗ,ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ Αποφασίζουμε όλοι παρόντες
9η Συνεδρίαση άπόφαση 54/2014 άπόντες \\ \\ \\ \\ \\ \
10ηΣυνεδρίαση άπόφαση 56/2014'απόντες ΔΕΡΤΟΥΖΟΣ Άποφασίζουμε παρών

καί βέβαια θά είναι καί οί αλλες ΄.Αλλά δέν έχουν άναρτηθεί άκόμη????????????????

κυρία Μπαρτζούκα πώς έσύ κάνεις λάθος;;;;;;;;; έχεις πείρα τόσα χρόνια.
Προσέξετε μή άκυρωθει καμμία 'απόφαση ,καί είναι Προυπολογισμος.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ανώνυμος15/1/15 13:25
ΡΕ ΞΕΦΤΥΛΕΣ ΛΕΥΚΗ ΠΕΤΣΕΤΑ ΣΤΟ ΠΕΝΤΑΜΗΝΟ;ΡΕ ΑΝΑΜΟΥΝΟΥ ΡΕ ΣΑΒΟΥΡΕΣ ΜΟΝΟ ΘΕΩΡΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΧΙΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ....ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ Χ Ε Σ Τ Ε Σ

Απάντηση

Ανώνυμος15/1/15 13:33
ΠΑΝΤΩΣ Ο ΜΗΝΑΚΟΣ ΜΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΕΒΓΑΛΕ OFF ΤΟΥΣ ΣΥΒΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ

Απάντηση

Ανώνυμος15/1/15 15:15
KAI NA DV AYTOYS POY TOYS EIXAN YPOSXEUEI ,OTI UA PLHRVNONTAI APO PAGIES K.L.P NA DV POIOS SYMBOYLOS UA KATSEI ANEY MISUOY EUELONTIKA.EKTOS TOYS PARATREXAMENOYS
MPRABO DHMARXINA MAS EISAI PRVTH

Anonymous said... Best Blogger Tips

Γιατι Παπού με σκοτώνεις;

Posted by olympiada στο Ιανουαρίου 15, 2015



Γιατί παππού με καταδικάζεις ξανά και ξανά; Γιατί τους ψηφίζεις (αυτούς που μας πρόδωσαν) ξανά και ξανά;
Εντάξει, εσένα δε σε νοιάζει ούτε για τα χάπια ούτε για την περίθαλψή σου. Δε σε νοιάζει που σου κόβουν τη σύνταξη που ΕΣΥ πλήρωσες ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ με χρόνια σκληρής δουλειάς. Δεν σε νοιάζει που πρακτικά μέσα σε μια νύχτα με φόρους δυσβάσταχτους και ΑΔΙΚΟΥΣ σε κάνανε νοικάρη στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ σπίτι, απλό μέτοχο στο ΔΙΚΟ ΣΟΥ βιος και σου έκλεψαν τα ψίχουλα που μια ολόκληρη ζωή αγωνίστηκες ν’ αποκτήσεις. Δε σε νοιάζει που στα στερνά σου, τσαλάκωσαν την αξιοπρέπειά σου και σου λένε, τώρα που απόκαμες, μετά από μια ολόκληρη ζωή προσφοράς, ότι είσαι βαρίδι γιατί… «ζεις περισσότερο» απ’ όσο υπολόγιζαν.

Δεν σε νοιάζει παππού, κι είναι δικαίωμά σου και το δέχομαι. Αλλά εσύ φεύγεις σιγά σιγά… Κι είμαι εγώ που θα μείνω πίσω… Έκατσες καθόλου να σκεφτείς πού με αφήνεις να ζήσω;

Σε μια πατρίδα σκλαβωμένη, χωρίς δουλειά, χωρίς παιδεία, χωρίς μέριμνα, χωρίς ασφάλεια, χωρίς αξιοπρέπεια. Σε μια πατρίδα που δεν θα μπορώ να χαίρομαι τον ήλιο και τη θάλασσα, γιατί τα ξεπουλάνε όσο όσο σε ξένους! Σε μια πατρίδα που της κλέβουν το φυσικό της πλούτο και τη δηλητηριάζουν. Κι εμένα με θέλουν μόνο να τους υπηρετώ, να δουλεύω νύχτα- μέρα, χωρίς αργίες, πετώντας μου ψίχουλα που μετά θα παίρνουν πίσω διπλά και τριπλά με φόρους άτιμους!

Με σκλαβώνουν στον τόπο μου παππού! Μέσα στην ίδια ΜΑΣ την πατρίδα, που ο πατέρας κι παππούς σου (ίσως κι εσύ ο ίδιος) ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΑΝ με κίνδυνο της ζωή τους (ή και προσφέροντάς την ακόμα) για να τη λευτερώσουν από τον ξένο κατακτητή ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ. Για να δώσουν σ’ εσένα κι εμένα και τα παιδιά μου μια πατρίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ, για να ΖΗΣΟΥΜΕ, χωρίς ζυγό, με το κεφάλι ψηλά!

Είναι η μπότα του ίδιου κατακτητή που μας λιώνει και τώρα! Σου κλέψανε τη ζωή ΣΟΥ, τους κόπους και τις θυσίες ΣΟΥ. Και τώρα μου κλέβουν το ΔΙΚΟ ΜΟΥ μέλλον και στερούν την ελπίδα και τ’ όνειρο από τα παιδιά μου! Σε κάνανε κι έσκυψες το κεφάλι και βάλανε στο δικό μου κεφάλι ζυγό και στα παιδιά μου αλυσίδες! Μας στήνουν και πάλι στο απόσπασμα. Κι αυτή τη φορά είσαι ΕΣΥ που τους δίνεις το όπλο! Δεν το βλέπεις παππού;

Καλή λευτεριά αδέρφια!