ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

08/05/2016

Συνοπτικός οδηγός φορολογίας 2016

Ο Συνοπτικός Οδηγός Φορολογίας 2016 παρουσιάζει τις σημαντικότερες φορολογικές υποχρεώσεις στις οποίες υπόκεινται τα φυσικά και νομικά πρόσωπα στην Ελλάδα
Είναι διαρθρωμένος σε πέντε βασικές ενότητες (φορολογία φυσικών προσώπων, φορολογία νομικών προσώπων, έμμεση φορολογία, φορολογία κληρονομιών και φορολογία ακινήτων), και βασίζεται στις διατάξεις της φορολογικής νομοθεσίας, όπως αυτές ίσχυαν στις 31 Μαρτίου 2016.


Η παρούσα έκδοση, έχει σκοπό να προσφέρει στον αναγνώστη γενική ενημέρωση, ενώ καμία ενέργεια δεν πρέπει να γίνει χωρίς προηγουμένως να ληφθεί κατάλληλη επαγγελματική συμβουλή που θα στηρίζεται στα πραγματικά περιστατικά της κάθε περίπτωσης.

Φορολογία φυσικών προσώπων

Δείτε στην πρώτη ενότητα τον τρόπο φορολόγησης ανά είδος εισοδήματος, καθώς και ορισμένες βασικές διαδικαστικές και δηλωτικές υποχρεώσεις που αφορούν φυσικά πρόσωπα που είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας.

Φορολογία νομικών προσώπων

Διαβάστε ποιος είναι ο τρόπος φορολόγησης των νομικών προσώπων και οντοτήτων στην Ελλάδα και ενημερωθείτε για ορισμένες τυπικές υποχρεώσεις συμμόρφωσης, καθώς και για τους κανόνες ενδοομιλικών συναλλαγών.

Έμμεση φορολογία

Στην παρούσα ενότητα παρουσιάζονται οι βασικές επιβαρύνσεις από πλευράς έμμεσης φορολογίας και περιγράφονται περιπτώσεις όπου παρέχονται δυνατότητες απαλλαγής από τις σχετικές επιβαρύνσεις.

Φορολογία κληρονομιών

Ενημερωθείτε σχετικά με τις κύριες περιπτώσεις επιβολής φόρου κληρονομιών και για τις βασικές απορρέουσες υποχρεώσεις.

Φορολογία ακινήτων

Στην τελευταία ενότητα καταγράφονται οι κύριες φορολογικές επιβαρύνσεις που προκύπτουν κατά την αγορά, ιδιοκτησία, εκμετάλλευση και πώληση ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα.


0 σχολια: