ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

13/05/2016

BIOMAZA ΩΣ ΠΗΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ........ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ !!!!!!

Την 17η Μαρτίου 2016 από τη Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (Περιφέρεια Αττικής)  ( Βλ. ΕΔΩ ) ανακοινώθηκε η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) Μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα της «Δαρβίνος Σύμβουλοι Πράσινης Ανάπτυξης Μον. ΕΠΕ » στη Σαλαμίνα.

Τίτλος έργου: «Μονάδα ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα με την τεχνολογία της αεριοποίησης ».
Θέση έργου: στο ΒΙΟ.ΠΑ. Σαλαμίνας, στο Δήμο Σαλαμίνας,  και με  φορέα έργου την  «ΔΑΡΒΙΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝ/ΠΗ ΕΠΕ»·

Στη συνέχεια την 1η Απριλίου 2016  η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής (βλ ΕΔΩ ), ανακοίνωσε και νέα ΜΠΕ Μονάδας ηλεκτροπαραγωγής από βιομάζα στη ΣΑΛΑΜΊΝΑ με τεχνολογία της αεριοποίησης ισχύος 960 kW»,στη θέση δραστηριότητας το «Κλειουάρι», του Δήμου Σαλαμίνας, με φορέα ξανά  την «ΔΑΡΒΙΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΟΝ/ΠΗ ΕΠΕ».

Η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, αυτή τη φορά καλεί το κοινό να ενημερωθεί και  να εκφράσει τις απόψεις του επί του περιεχομένου του φακέλου της Μελέτης, με ημερομηνία έναρξης και λήξης δημόσιας διαβούλευσης από 4/4/2016 εώς  τις  25/5/2016
και Με Ημερομηνίες έναρξης και λήξης προθεσμίας για κατάθεση απόψεων ενδιαφερομένου κοινού ..... από τις 4/4/2016 έως  την 11η Μαίου 2016.

Και  .... ΕΔΩ  η σημερινή Ανακοίνωση-Πρόσκληση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης.

Σ.Σ.
Πρόκειται για ύλη που έχει βιολογική προέλευση. Ειδικότερα στον όρο βιομάζα εμπεριέχονται οι φυτικές ύλες που προέρχονται από τα φυσικά οικοσυστήματα και από τις ενεργειακές καλλιέργειες. 
Επίσης τα υποπροϊόντα και κατάλοιπα φυτικής, ζωικής και αλιευτικής παραγωγής. 
Επιπλέον τα υποπροϊόντα από τη μεταποίηση ή επεξεργασία των υλικών αυτών καθώς και το βιολογικής προέλευσης μέρος των αστικών λυμάτων και σκουπιδιών. 
Η ενέργεια της βιομάζας είναι αποτέλεσμα της φωτοσύνθεσης ( δραστηριότητας των φυτικών οργανισμών).


0 σχολια: