ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

06/05/2010

ΧΡΕΩΚΟΠΙΣΑΜΕ ΠΡΩΤΑ ΗΘΙΚΑ

Τρεις συνάνθρωποι μας (και ένα αγέννητο μωρό τεσσάρων μηνών) δολοφονήθηκαν χωρίς να φταίνε , σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος τόσο η συνδικαλιστική οργάνωση των τραπεζικών υπαλλήλων ΟΤΟΕ όσο και η τράπεζα MARFIN με ανακοινώσεις τους μιλούν για «ηθικούς αυτουργούς» που κρύβονται πίσω από τον θάνατο των τριών εργαζομένων.
Κανένας δεν ευθύνεται, ο ένας κατηγορεί τον άλλον, και είναι άγνωστο πόσοι νεκροί ακόμη θα προσμετρηθούν στα θύματα που θα προκαλέσει η λαίλαπα της χρεωκοπίας.

Με το έλλειμμα του δημοσίου να καλπάζει αυξανόμενο καθημερινά, ο κάθε Έλληνας να χρωστά τουλάχιστον 32.000 ευρώ, αναρωτιέμαι; υπάρχει άλλη σωτηρία εκτός από τον ταυτόχρονο συνδυασμό διακοπής της σπατάλης και ανάπτυξης; φαίνεται ίσως απλό, αλλά δεν είναι.
Γιατί σπατάλη δεν είναι απλά η λάμπα στο σαλόνι μας που μένει αναμμένη, είναι το ρουσφέτι μας, η αναξιοκρατία μας, ο καταναλωτισμός μας, η φοροδιαφυγή μας, τα αυθαίρετά μας. Η επιμονή μας να κυνηγάμε να μπούμε στο δημόσιο, να εμμένουμε στη μονιμότητα, να ανεχόμαστε συμπεριφορές αντιπαραγωγικές, να τεμπελιάζουμε στις καφετέριες και να ξενυχτάμε στα μπουζούκια μέχρι πρωίας.
Είναι η καθιέρωση των φαστφουντάδικων, το τσιγάρο μας στα μούτρα του οποιουδήποτε είναι γύρω μας, η αγένεια μας, η ανικανότητά μας ακόμα στο να βιδώσουμε μια λάμπα μόνοι μας.
Είναι η φαρμακολαγνεία μας, η μετακίνησή μας μέχρι το περίπτερο για τσιγάρα με το "αμάξι", η προσήλωσή μας στο άραγμα, είναι η ανηθικότητα μας απέναντι στην καθημερινότητα, στους άστεγους, στους φτωχούς, στους ξένους, είναι η ματαιοδοξία μας, ο ωχαδερφισμός μας, η ακατάσχετη φλυαρία μας, η κενότητα μας, η φαυλότητα του μυαλού μας, η έμφυτη τάση μας στην ευκολία, η ασυνέπειά μας και η δικαιωματική μας ιστορικότητα.
Σπατάλη είναι το δήθεν που μας διέπει, είναι το τσιφτετέλι επάνω στο τραπέζι, το λουλούδι που το πληρώνουμε σε τιμή χρυσού, είναι οι μπόμπες που πίνουμε για να ευτυχήσουμε, είναι η "μπέμπα" παρκαρισμένη απέξω. Είναι η ενασχόλησή μας με τις εκπομπές και με θέματα που ζέχνουν κατινιάς, είναι η προσήλωσή μας στην τηλεόραση, με τους περί τα ΜΜΕ ενασχολούμενους να αποτελούν τους πρωτοπόρους στον παρασιτισμό και στην συνεπακόλουθη βρωμερή μπαγαποντιά.
Είναι το Life style που κάναμε οδηγό μας, ο φραπέ που μας χαρακτηρίζει ως άρπακολλα-πότες, είναι η υπερβολή και οι συμβιβασμοί μας, η αφέλειά μας, που συνδυαζόμενη με την κουτοπονηριά μας, μας καταδικάζει στη μιζέρια που ζούμε.
Είναι η απείθεια, τα θέλω μας, η βλαχομπαρόκ αισθητική μας, ο ξεπεσμός της τέχνης μας, η κατάντια της Παιδείας μας, είναι η ανοχή μας απέναντι σε γιατρούς-αυθεντίες της κακιάς ώρας, είναι η έλλειψη αλληλεγγύης, η έλλειψη υψηλών στόχων, χωρίς είδωλα να δίνουμε αξία στο ευτελές, στη μετριότητά και στην μικροπρέπειά μας.
Είναι η έπαρσή και η επιδειξιομανία μας, η μαγκιά μας, η ξενομανία αλλά και η ξενοφοβία μας, είναι η απατεωνιά που όλοι μας περήφανα έχουμε μέσα μας.

Για να σωθούμε λοιπόν θα πρέπει να αλλάξουμε όχι μόνο την οικονομική μας πολιτική, αλλά κύρια και πάνω απ’ όλα "Τους εαυτούς μας ".
Έχουμε πτωχεύσει σε όλους τους τομείς, Η οικονομία δεν είχε παρά να ακολουθήσει κι αυτή.
Χρωστάμε τα πάντα, και τα χρωστάμε στους ίδιους μας τους εαυτούς.
Επηρμένοι και μίζεροι μέσα στην παρακμή, 
Απλά κοιτάμε, Απλά υπάρχουμε, Απλά ζούμε.
[ dispraise ]


1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Αγαπητέ φίλε θα προσθέσω και τους σιχαμένους τηλεδημοσιογράφους που έπαιξαν άψογα επί χρόνια τα παιχνίδια των σιχαμένων κυβερνήσεων προς όφελος των σιχαμένων καναλαρχών που έχουν τώρα το θράσος να συνεχίζουν την προπαγάνδα. Δεν έχει κανένα νόημα να αλλάξουμε το άθλιο πολιτικό σκηνικό, αν δεν ξεφορτωθούμε παράλληλα καναλάρχες, μεγαλοεκδότες και παπαγαλάκια. Όλοι αυτοί είναι εχθροί μας. Πάντα ήταν.
Καταλαβαίνω πως για πολλούς ανθρώπους η τηλεόραση είναι η μόνη τους διασκέδαση. Γι' αυτό χτυπήστε τις εφημερίδες τους ή τις εφημερίδες που εργάζονται. Δεν είναι δυνατόν να πάμε στην επόμενη μέρα με όλους αυτούς που είναι δίπλα τους, αλλά και πίσω τους.
Μην αγοράζετε τις εφημερίδες τους. Βυθίστε τους. Εξαφανίστε τους. Είναι στο χέρι σας. Εκτός αν θέλετε να σας κάνει ο Πρετεντέρης την ανάλυση για το κόψιμο του 12ου, του 11ου, του 10ου και του 9ου μισθού.