ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

12/03/2011

Ελληνική αποστολή στις ΗΠΑ για την τόνωση της κρουαζιέρας

Με αυτή τη λιτή ανακοίνωση τα πρακτορεία ειδήσεων ΑΠΕ και ΜΠΕ την περασμένη Δευτέρα, 7 Μαρτίου 2011 δημοσίευσαν την είδηση για την επίσκεψη της Ελληνικής αποστολής στο Μαιάμι των ΗΠΑ.
ΕΔΩ η  είδηση σε mp3..(1΄)
Λεπτομερέστερες όμως οι δημοσιεύσεις στον ηλεκτρονικό τύπου της Ελληνικής Ομογένειας.

Δυσμενή τα σχόλια για την αντιπροσωπεία, ειρωνικά σχολιάζουν το πνεύμα οικονομίας που τους διακατέχει και κύρια περιγράφουν την κακή εντύπωση που έχουν οι Έλληνες της διασποράς για την κυβέρνηση μας και τους εκπροσώπους της.
Μεταδίδουν,
- Στο Μαϊάμι της Φλόριδας για ολιγοήμερες διακοπές οι υπουργοί Γερουλάνος, Διαμαντίδης, ο υφυπ. Νικητιάδης και ''υπηρεσιακοί παράγοντες''
- Διαχρονική η συνήθεια.... αναμένεται να ''υποφέρουν'' από την πολυμελή ελληνική αποστολή τα μπαρ, οι πισίνες, τα νυχτερινά κέντρα, η παραλία, τα εστιατόρια και τα ''σχετικά'' μεταμεσονύχτια
από τους συμμετέχοντες στην αποστολή που επίσημα και τυπικά, είναι εκεί για να συμμετάσχουν στην  ''έκθεση κρουαζιέρας'' (Cruise Shipping, Miami Beach Convention Center), 14-17 Mαρτίου 2011".
- Η πολυμελής ελληνική αποστολή (μαζί και...οι διοικήσεις ελληνικών λιμανιών!!)  θα αφιχθεί στο Μαϊάμι 11 Μαρτίου βράδυ και θα αναχωρήσει για Αθήνα στις 18, ''θα έχει συνομιλίες και διαπραγματεύσεις με τους επικεφαλείς ομίλων στον χώρο της κρουαζιέρας, ώστε τα ελληνικά λιμάνια, να αποτελέσουν την βάση αναχώρησης και άφιξης πολλών κρουαζιερόπλοιων''!!!, ( Από τη νότια Φλόριδα αναχωρούν κρουαζιερόπλοια μόνο για τα νησιά της... Καραϊβικής).
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν ήδη κλειστεί συναντήσεις με εκπροσώπους της Carnival Cruise Lines, της Costa Cruises και της Royal Caribbean, κατά τις οποίες θα εξεταστούν όλα τα δεδομένα μετά την άρση του καμποτάζ και τη νέα σύμβαση για την κρουαζιέρα. Οι παραπάνω 3 εταιρίες ελάχιστα δραστηριοποιούνται στην ανατολική Μεσόγειο, η μεγαλύτερη, η Carnival Cruise Lines, δραστηριοποιείται στην Καριβαϊκή και λίγο στην δυτική Μεσόγειο (από Ισπανία μέχρι Ιταλία μόνο).
Ναι, να συμμετάσχει η Ελλάδα, αλλά γιατί τόσο προκλητική η υπουργική πολυμελής αποστολή;
Ποιά είναι όμως η σκοπιμότητα, ποιά τα οφέλη;...
H έκθεση επίσημα αρχίζει 14 Μαρτίου '11 και συμμετέχουν 67 εταιρίες και αρκετές χώρες...
Η Ελληνική αντιπροσωπεία που αποτελείται περισσότερα  από 40 άτομα (αποστολές ΕΟΤ, Δήμων και Λιμενικών Αρχών της Ελλάδας ) θα καταλύσει στο πολυτελέστατο ξενοδοχείο Fontainebleau, Miami Beach (Δες φωτο), είναι αυτό που προτίμησε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα πρόσφατα), όπου οι τιμές για απλό δωμάτιο αρχίζουν από 430 δολάρια την βραδιά και για τους  υποργούς έχουν κλειστεί σουίτες!!! ( Ποιοι είναι αλήθεια οι τζαμπατζήδες ; )
Σε conference με θέμα ''Where in the World?'' -Τετάρτη απόγευμα, 16 Μαρτίου (Press Conference Room D229/230) - θα συμμετάσχει ο υφυπουργός Γ. Νικητιάδη, οι υπουργοί δεν συμμετέχουν σε καμία conference.
Η ελληνική αποστολή στο Μαϊάμι, θα έχει συνολικά υπουργούς, δημάρχους, ''λιμενάρχες'', μέχρι φρουρούς, γραμματείς και συνοδούς περισσότερα από 40 άτομα, αριθμός εντυπωσιακά μεγάλος, σε σύγκριση με αποστολές άλλων χωρών.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ελληνική αντιπροσωπεία θα είναι η μία από τις 4 πολυπληθείς.
Την έκθεση του 2010 που είδαμε, δύο-τρεις υπάλληλοι του ΕΟΤ ήταν αρκετοί γιά το ελληνικό περίπτερο, κατά συνέπεια, η πολυμελής υπουργική και μη αποστολή σκοπό έχει αναμφίβολα...τουρισμό και...διακοπές, με χρήματα του ελληνικού Δημόσιου. Όλα τα άλλα περί ''τουριστικής προβολής της Ελλάδας'', ''κρουαζιέρες με αφετηρία την Ελλάδα'' και λοιπά γραφικά και ανόητα, είναι μόνο για αφελείς.


0 σχολια: