ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

17/03/2011

Οι πολίτες απαιτούν έγκυρη και έγκαιρη πληροφόρηση.


Δόθηκε χθες μετά από πρόσκληση προς τους εκπροσώπους του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, η συνέντευξη του δήμαρχου Σαλαμίνας.
Μία συνέντευξη χωρίς ατζέντα με ανοιχτά  τα θέματα της συζήτησης.
Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν 10 δημοσιογράφοι/εκδότες  του τοπικού έντυπου τύπου και μόνο ΔΥΟ Bloggers, μη εκδότες από την πλευρά του ηλεκτρονικού.
Οι ανώνυμοι bloggers προτίμησαν να παραμείνουν στον δικό τους ψεύτικο κόσμο, εκεί που μπορούν μέσα στο  σκοτάδι, να σχολιάζουν εκ του ασφαλούς, να παίζουν τον ρόλο του παντογνώστη και να επιδιώκουν την αναγνωσιμότητα μέσα από τις βωμολοχίες των ανώνυμων λασπολόγων σχολιαστών τους.
Η Παρουσία του ακροατηρίου εντυπωσιακή όπως και  η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΩΝ Bloggers.
Χάσαμε ως bloggers  την ευκαιρία να αποδείξουμε,  την αναγκαιότητα ύπαρξης μας, χάσαμε την ευκαιρία να αποδείξουμε προς τους επαγγελματίες  δημοδίαιτους  εκδότες, την ανάγκη της άμεσης ενημέρωσης και όχι στην κονσερβοποιημένη και πολυκαιρισμένη είδηση.
Η απουσία μας κάτω από το κράτος του φόβου για την αποκάλυψη της ανωνυμίας μας , αφήνει ελεύθερο το πεδίο σε κάθε δημοδίαιτο έντυπο  να μονοπωλεί σχεδόν την «πληροφόρηση των πολιτών» και  μέσα από τα σχόλια, τις απόψεις, τις υποθέσεις, των διαρροών και τις «μπαρούφες» των προσώπων που συνωστίζονται και διαγκωνίζονται να πάρουν ένα μερίδιο διαφήμισης  χωρίς να παράγουν ορατό έργο, να μη μπορεί κανείς να αναγνωρίσει ποιος είναι ρόλος τους και η αποτελεσματικότητά τους.
Με την απουσία μας χάσαμε την ευκαιρία να τους φωνάξουμε,
- « Επιτέλους κύριοι, ασχοληθείτε σοβαρά με το αντικείμενό σας ή πηγαίνετε σπίτι σας».
- Δημιουργήστε ένα τοπικό τύπο αφιερωμένο στην πληροφόρηση των πολιτών σε θέματα επικαιρότητας, καθημερινότητας και στις αποφάσεις και ρυθμίσεις της διοίκηση που τον αφορούν.
- Δημιουργήστε  Ηλεκτρονικές πύλες άμεσης πληροφόρησης για θέματα της αρμοδιότητας κάθε δημόσιου φορέα με χρηστικές πληροφορίες για κάθε δραστηριότητα και υπηρεσία που μας προσφέρουν.
Χάσαμε την ευκαιρία φίλοι μου,  
Να απαιτήσουμε όλες οι Πύλες ενημέρωσης και πληροφόρησης να είναι διαδραστικές και να μπορούν οι πολίτες να καταθέτουν απόψεις και να σχολιάζουν τα δρώμενα.
Να διασφαλίσουμε  ότι δεν θα καλούνται ΜΟΝΟ οι δικοί τους, «αστέρες » που τους εξασφαλίζουν ακροαματικότητα λόγω καυγάδων και συμπεριφοράς.
Να αναγκάσουμε τους ταγούς να ΜΗ εξασφαλίζουν το προνόμιο της ενημέρωσης ΜΟΝΟ στους επαγγελματίες δημοσιογράφους και τους επιχειρηματίες του τύπου με το αζημίωτο.
Χάσαμε την ευκαιρία να επιβάλλουμε τη συμμετοχή  των Blogers έτσι ώστε η πληροφόρηση να ανταποκρίνεται επακριβώς στην πραγματικότητα  κι όχι στους κατ επίφαση blogers ιδιοκτήτες των μηνιαίων εντύπων .
Τα τοπικά δημοσιογραφικά μέσα παρ ότι αργούν να κυκλοφορήσουν, αφού εκδίδονται μετά από  ένα μήνα  περίπου, κοιμούνται τον ύπνο του διακαίου …κανακεύοντας τον εκάστοτε τοπικό άρχοντα.  
Η ελευθερία του λόγου και η χρήση  του διαδικτύου στον τομέα της πληροφορίας ως εργαλείου, επώνυμη ή ανώνυμη, πρέπει να είναι ελεύθερη και να ακολουθεί κανόνες δεοντολογίας προς χάριν της άμεσης,  έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση του  τελικού δικαιούχου και όχι να παίζει κρυφτούλι κάτω από τη μάσκα της ανωνυμίας .
Δυστυχώς.
Admin/Ψιλή Άμμος


6 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

99% είναι στην ομπρέλα του μαστροκολια έχουν στείλει μειλ για να τους βάλει στους συνδέσμους του προκειμένου να παίρνουν δελτία τύπου
Προς τιμήν σου δεν κανείς ανάρτηση με το δελτίο, αντίθετα από τους περισσότερους που είναι σχεδόν γραφείο τύπου του κάθε δημάρχου, πριν ήταν του σοφρα
Το μπλογκ για μένα{το έχουμε ξανασυζητήσει} είναι ένα ημερολόγιο δικό μου για να το βλέπουν φίλοι μου να τους τονίσω κάποια γεγονότα και να γράψω αν μπορώ δέκα στραβά η δέκα καλά για να συζητήσουμε δεν είναι δημοσιογραφικό εργαλείο ,αλλιώς κάνω ένα πορταλ
Όσο για τους εκδότες σχολείο με πήγε η μανούλα μου διαβάζω και κρίνω
δεν χρειάζομαι δηλαδή κάποιον να μου πει δες ένα λούστρο που μαϊμουδίζει τον μπομπολα τον καταλαβαίνω από μόνος μου.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Σωστός, κι αλήθεια σου λέω, χαίρομαι όταν στον δύσκολο δρόμο της μοναξιάς δεν ακούς μόνο τον αντίλαλο της δικιάς σου κραυγής.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Γιατί δεν έχει κάποιος το δικαίωμα της ανωνυμίας; Μηπως, λέω μήπως ζούμε σε μια Δημοκρατική χώρα και δεν το κατάλαβα; Φαντάζεσαι φίλε μου να αποκάλυπτε ο «α» blogger ότι το τάδε blog είναι δικό μου και να ήταν πχ υπάλληλος της πολεοδομίας της δημαρχίας πόσο θα καλοπερνούσε; Φαντάζεσαι να αποκάλυπτε πως είναι ο «α» επιχειρηματίας στο νησί τι θα γινόταν; Θα του την έπεφτε η εφορία το ΙΚΑ σε διατεταγμένη υπηρεσία και δεν γνωρίζω ποιος άλλος κα πολλά να μην σας τρώω χώρο και χρόνο.
Το blog έγινε ως αυτοάμυνα των αδυνάμων και στο φινάλε όταν δεν το γουστάρεις μην τα’ ανεβάζεις εσύ ο ίδιος με την επισκεψημότητα σου και τις αναρτήσεις των σχολίων σου. Τέλος και σοβαρευτείτε και οι δυο admin/και ανώνυμος σχολιαστής (αλήθεια εσύ γιατί ανώνυμος; Ήθελε πολύ κουράγιο να μας δώσεις την υπογραφή σου;)

Anonymous said... Best Blogger Tips

Αλήθεια αγαπητέ κατά τα’ άλλα admin προς τι η λογοκρισία και εν συνεχεία δημοσίευση; Και μην μου πεις να διαφυλάξεις το επίπεδο γιατί θα γελάσω, μπορείς τα όποια βρώμικα και μη επιπέδου σχόλια να τα διαγράψεις εκ των υστέρων και να φαίνεται κιόλας ότι το διέγραψες όπως κάνουν όλοι, ποιος σ’ έχρισε εσένα λογοκριτή μας;

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Γιατί θα πρέπει να επισημαίνω ξανά και ξανά ότι η ανωνυμία είναι αναφαίρετο δικαίωμα στην έκφραση και αποδεκτό στις δημοκρατίες ;
Γιατί θα πρέπει να επαναλαμβάνω ξανά και ξανά ότι η ανωνυμία είναι δικαίωμα που υποστηρίζω τιμώ και αποδέχομαι.
Οφείλω λοιπόν, με καλή διάθεση , φίλε ανώνυμε να σε παραπέμψω στην Αρχική Σελίδα, εκεί υπάρχουν δύο ειδικές σελίδες η « Contact» και η « ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ» , αν κάνεις το κόπο να τις διαβάσεις θα δεις και το όνομα του υπεύθυνου Διαχειριστή (δεν είμαι ανώνυμος) αλλά και την πολιτική του.
Στην φόρμα σχολίων γράφω :
« Παρακαλούμε μη δυσφημείτε, προσβάλλετε, παρενοχλείτε, απειλείτε ή με άλλο τρόπο παραβιάζετε τα νόμιμα δικαιώματα των άλλων.
« ΔΕΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ» Ανώνυμα σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , με μηνύματα υβριστικού περιεχομένου , ή δεσμούς (Link) σε ιστιολόγια με σεξουαλικό περιεχόμενο».
Που βλέπεις φίλε ανώνυμε, λογοκρισία ή διάθεση λογοκριτή ;
Γιατί θα πρέπει να απολογηθώ για τις επιλογές μου; Γιατί θα πρέπει νε επιλέξω τις δικές σου επιλογές και να σπεύδω μετά; Γιατί θα πρέπει να επιλέξω τον ρόλο του πυροσβέστη του τάχα μου, τάχα.
Είσαι άδικος, έτσι δεν είναι ;
Σε προσκαλώ να κρίνεις τις σκέψεις μου και τις θέσεις μου, καλοπροαίρετα να μου κάνεις κριτική και να τις απορρίψεις και θα μου επιτρέψεις να σου θυμίσω ότι έχεις ακόμα ένα αναφαίρετο δικαίωμα « ΜΗ ΜΕ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ»
Έτσι θα είσαι πάντα ευπρόσδεκτος, άλλως σ’ ευχαριστώ που με διάβασες.
Καλή σου μέρα
Admin/Τάσος Θεοχάρης

Anonymous said... Best Blogger Tips

Θα απαντήσω όσο αφορά εμένα στα περισσότερα, δεν γράφω το όνομά μου γιατί δεν έχει κάποια αξία να δημοσιοποιήσω την αφεντομουτσουνάρα μου.
Επίσης πιστεύω ότι και εσύ.
Τα μπλογκ πρέπει να είναι ανώνυμα άλλα πρέπει να υπάρχουν και τα ανάλογα όρια, είναι διαφορετικά να γράψεις τι θα γίνει με τις γουβες δήμαρχε?και διαφορετικά ας πούμε τι έγινε το κονδύλι για την συντήρηση του δρόμου δήμαρχε?
Στην πρώτη ερώτηση δεν είναι αναγκαίο το όνομα στην δεύτερη επιβάλετε να γράψεις και την διεύθυνση σου γιατί κάτι ξέρεις για το κονδύλι.
Ναι θα τους αποβάλλει το σύστημα όλους αυτούς αλλά θα χρειαστεί κάποιο διάστημα λειτουργίας των μπλογκς για να ξεκινήσει μια αυτορύθμιση και μέχρι τότε τι γίνεται? αρπάζουμε ένα θέμα και το εξευτελίζουμε?αυτό το τελευταίο μπορείς να το διαπιστώσεις από την υπόθεση του φαναρτζή με το οικονομικό μειλ εγώ ξεράθηκα στα γέλια και ο άλλος τράβηξε τις καταθέσεις από την τράπεζα η δε κυβέρνηση βρήκε ευκαιρία να πάει μπλογκερ στα δικαστήρια για να τους κλείσει το στόμα.
Δηλαδή μια ανάρτηση σε ένα μπλογκ όσο απλή όσο αθώα και να φαίνεται για κάποιους είναι πλάκα και για κάποιους ίσως καταστροφή.
Αυτό πάνω κάτω πιστεύει και ο διαχειριστής που μας φιλοξενεί από ότι έχω καταλάβει,
άλλωστε αυτό ακριβώς λέει στον τίτλο της ανάρτησις

Μετά την παραίνεση για σοβαρότητα ξέχασες να υπογράψεις ας είναι θα υπογράψω εγώ .
Ακόμη ένας εκτός ομπρέλας