ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

26/03/2011

" Ενός κακού μύρια έπονται ! "

ΣΟΚ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ
Οι εργασίες στον πυρηνικό σταθμό της Φουκουσίμα συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.
Τρεις εργαζόμενοι στον αντιδραστήρα 3 νοσηλεύονται έπειτα από την έκθεσή τους σε ραδιενεργό ακτινοβολία.
Το τσουνάμι είχε ύψος 23,6 μέτρα!
Ο καταστροφικός σεισμός και το τσουνάμι που ακολούθησε έχουν προκαλέσει συνολικά περισσότερους από 27.000 νεκρούς ή αγνοούμενους, οι νεκροί είναι 9.811 και οι αγνοούμενοι περισσότεροι από 17.541, ενώ άλλα 2.779 άτομα τραυματίστηκαν, και εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι άστεγοι.

Oι κάτοικοι του Τόκιο έχουν πανικοβληθεί από τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για υψηλές τιμές ραδιενέργειας στο πόσιμο νερό και στα λαχανικά, ενώ υπάρχουν συστάσεις τα παιδιά να αποφεύγουν να πίνουν νερό από τη βρύση.
Στην χώρα που ανθίζουν τα χρυσάνθεμα.
Οι εργασίες για την προσωρινή στέγαση των πληγέντων έχουν ξεκινήσει στις πόλεις Καμαΐτσι, Οφουνάτο και Μιγιάκο,
Oι Ιάπωνες στην προσπάθειά τους να επανέλθουν σε φυσιολογικούς ρυθμούς φτιάχνουν τους δρόμους που καταστράφηκαν από το σεισμό μέσα σε έξι μέρες.
Οι φωτογραφίες μιλούν από μόνες τους, για τον αυτοκινητόδρομο που διαλύθηκε, το έδαφος που υποχώρησε και πως το οδόστρωμα κόπηκε σε πολλά κομμάτια.
Στις 17 Μαρτίου ξεκίνησαν οι επισκευές και μόλις έξι μέρες αργότερα ο αυτοκινητόδρομος Great Kanto στη Naka έμοιαζε καλύτερος από ποτέ, δοθηκε και πάλι κανονικά στην κυκλοφορία κάνοντας υπερήφανους τους κατοίκους της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου για την ταχύτητα και τη ποιότητα της δουλειάς τους.
Πολλοί είναι οι εργαζόμενοι που γύρισαν στις δουλειές τους την επόμενη κιόλας ημέρα από τον καταστροφικό σεισμό, και παρά το σοβαρό πλήγμα που δέχτηκαν τα κτήρια, άνοιξαν και πάλι τις πόρτες τους.
Στη χώρα που ανθίζουν πορτοκαλιές

Θυμηθείτε τους σεισμούς στις Αλκυονίδες, στο Αίγιο στην Πάρνηθα, τις πλημμύρες σ' όλη την χώρα, τις πυρκαγιές στην Πελοπόννησο.
Οι πληγέντες να εγκαταλείπονται στην τύχη τους και να παραμένουν για πολλά χρόνια σε containers.
΄Οσο για την αποκατάσταση των δρόμων:
- να γίνεται με ασφαλτοτάπητα σκάρτο
- να μας κοστίζει εκατό φορές επάνω, 
- να παραχωρούμε την εκμετάλλευση τους στον κατασκευαστή για  30-50 χρόνια, 
- να προεισπράττουμε διόδια
- να βάζαμε σταθμούς διοδίων κάθε 2 χιλιόμετρα, και το αποκορύφωμα,
- το κάθε έργο να το εγκαινιάζουν δύο τρείς υπουργοί δημοσίων έργων διαφορετικών κυβερνήσεων,  και οι τοπικοί βουλευτές (συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης)...... να κάνουν τάχα επίκαιρη ερώτηση για την αναγκαιότητα της αποκατάστασης των ζημιών  και της οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων.


0 σχολια: