ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

02/04/2013

Στο εδώλιο οι δήμαρχοι σε όλη την Ελλάδα - ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟΥ!

Ο ένας μετά τον άλλον νυν και πρώην παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης αντιμετωπίζουν τη βάσανο των δικαστηρίων σε όλη τη χώρα.

Για παράβαση καθήκοντος και εκβίαση! 

Ζήτησε και έλαβε από εταιρεία αμοληψίας ποσό είκοσι χιλιάδων ευρώ με την μορφή δωρεάς.

Βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης έπεσε σε ακόμη έναν αυτοδιοικητικό άνδρα.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το αδίκημα που κατηγορήθηκε ο πρώην δήμαρχος αφορά στην εκ μέρους του κωλυσιεργία στην διαδικασία
ανανέωσης σύμβασης με εταιρεία αμμοληψίας, παρά τις αποφάσεις τόσο της τότε δημαρχιακής επιτροπής, όσο και της περιφέρειας, και παρ’ όλο που ζήτησε και έλαβε από την εταιρεία ποσό είκοσι χιλιάδων ευρώ με την μορφή δωρεάς στο πολιτιστικό κέντρο Πολυκάστρου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ εφημερίδας  « Μακεδονία » 30-3-13 αναφέρονται τα εξής για το συγκεκριμένο θέμα : ...…

« καταδικάστηκε σε φυλάκιση 13 μηνών με τριετή αναστολή ο πρώην δήμαρχος Πολυκάστρου κ. Σμυδάκης. 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο επί έναν χρόνο, από τον Οκτώβριο του 2007 έως και τον Οκτώβριο του 2008, δεν προχωρούσε τις διαδικασίες ανανέωσης της σύμβασης σε εταιρεία αμοληψίας στον Αξιό ποταμό παρά τις σχετικές αποφάσεις τόσο της δημαρχιακής επιτροπής όσο και της περιφέρειας.


Μάλιστα ο δήμαρχος κατηγορήθηκε ότι ζήτησε και έλαβε από την εταιρεία ποσό 20.000 ευρώ, το οποίο δόθηκε ως δωρεά στο κέντρο πολιτισμού Πολυκάστρου, προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες χωρίς τελικά να το πράξει.


Στο τριμελές πλημμελειοδικείο Κιλκίς, οι εκπρόσωποι της εταιρίας προσ-κόμισαν αποδεικτικό για την κατάθεση του συγκεκριμένου ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του δήμου, χωρία να υπάρχει καμία υποχρέωση από τον επιχειρηματία. 


Στην απολογία του ο δήμαρχος επέμεινε πως τήρησε την νομιμότητα, χωρίς όμως να πείσει το δικαστήριο, που του επέβαλε ποινή τόσο για παράβαση καθήκοντος όσο και για εκβίαση»


3 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Τώρα αυτό το τρικ με την δωρεάν εμένα γιατί κάτι μου θυμίζει;

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Ανώνυμος και μένα...και μένα

Anonymous said... Best Blogger Tips

@Ανώνυμοςκαι σε μενα