ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

25/08/2013

Το ΣτΕ Δικαίωσε γονείς που «έχασαν» την 4χρονη κόρη τους σε παιδική χαρά και συμφώνησε στην αποζημίωση 385.000 Ευρώ!

​Η Είδηση έχει ως εξής:
Το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση δήμου (δεν αναφέρεται το όνομα του δήμου) που ζητούσε να αναιρεθεί απόφαση Διοικητικού Εφετείου, το οποίο είχε κάνει εν μέρει δεκτή αγωγή, για χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, που υπέβαλαν μέλη της οικογένειας ανήλικης!

Το Διοικητικό Εφετείο κάνοντας δεκτή τη σχετική αγωγή δέχθηκε ότι τα αρμόδια όργανα του δήμου είχαν παραλείψει να λάβουν τα αναγκαία μέτρα συντήρησης και επισκευής της πόρτας, ενώ δεν είχαν μεριμνήσει να βάλουν μία αλυσίδα ασφαλείας και ένα «στοπ» ώστε να είναι συνεχώς σφραγισμένη.


Εξαιτίας των παραλείψεων αυτών ήταν εύκολη η πρόσβαση των ανηλίκων την ώρα του παιχνιδιού με συνέπεια το τραγικό συμβάν.

Έτσι, δέχθηκε ότι θεμελιώνεται ευθύνη του δήμου, ενώ απέρριψε τους ισχυρισμούς του, .....  κλπ,  κλπ .....και  συμφώνησε στην αποζημίωση 150.000 ευρώ σε κάθε γονέα και 85.000 ευρώ στον παππού και στη γιαγιά. (βλ. Εδώ)

Αυτή την είδηση διάβασα και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι !!!

Είναι μωρέ δυνατόν να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; 
Πως να δεχτώ: ...... 
Ότι τη ζωή ενός 4χρονου παιδιού θα την καστολογούσαν μετά από 14 χρόνια στα 385.000 ευρώ, τόσο αξίζει μια ζωή;
Ότι ο δήμαρχος, ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος και όλα εκείνα τα καθάρματα τα επονομαζόμενα  «αρμόδια όργανα » θα καθάριζαν με ένα τόσο μικροποσό και που στην τελική κι αυτό κάποιοι άλλοι θα πληρώσουν;
Είναι αυτό δικαιοσύνη;
Στο άρθρο αυτό δεν αναφέρεται ο δήμος, ούτε τα ονόματα όλων εκείνων των άχρηστων «αρμόδιων οργάνων »,  για να ξέρουμε ποιους να φασκελώνουμε μονίμως εις μνήμη εκείνου του άτυχου 4χρονου κοριτσιού.

Η μόνη αναφορά στο διαδίκτυο για φονική συρόμενη πόρτα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 4χρονου κοριτσιού αναφέρεται στον δήμο Ηλιούπολης με ημερομηνία 20/10/1999.
 
Θεωρούμε αναγκαίο να επισημάνουμε ότι με τον τίτλο « Θα μπει λουκέτο σε όλες τις δημόσιες παιδικές χαρές της Σαλαμίνας από την 1η Ιανουαρίου 2013; »  με ημερομηνία 16/9/2012  αναφερθήκαμε στο « μεταβατικό στάδιο έως 31-12-2012 μέσα στο οποίο,  ο δήμος θα έπρεπε να προχωρήσει στις απαιτούμενες παρεμβάσεις, ώστε όλες οι παιδικές χαρές που λειτουργούν στην περιφέρειά του, να πληρούν τις απαιτήσεις του νέου θεσμικού πλαισίου »,   και να σας ενημερώσουμε ότι δεν υπήρξε κατά την προσφιλή τους συνήθεια καμία απάντηση επί του θέματος ... « Σιγή ιχθύος ».

Κοντολογίς ...« Να δεις γέλια που θα κάνουμε .... αν... », έτσι δεν συνηθίζουμε να λέμε χαριτολογώντας τις περισσότερες φορές
όμως το θέμα αυτό  «δεν είναι  για γέλια...για κλάματα είναι», όπως εξ άλλου και τα αρμόδια όργανα του δήμου.
Μακάρι να μην μας τύχει κάτι τέτοιο !!!


0 σχολια: