ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

23/08/2013

Το ελεύθερο Κάμπινγκ… σημαίνει βρώμα ;

« Δεν είμαι αντίθετος με τη συνήθεια του οργανωμένου κάμπινγκ », το πρόβλημά μου είναι με το ελεύθερο κάμπινγκ.
Μ’ αυτή τη βρωμερή συνήθεια, που έχει βαφτιστεί οικολογική, μαγαρίζοντας ακόμη και τη φυσιολατρία.
Μ΄αυτήν τα έχω !
Αυγουστιάτικα ξεκινάνε οι Ούννοι, οι  Γότθοι, οι ορδές του Αττίλα και όλοι οι άλλοι … από Ζεφείρι και Μέγαρα πλευρά, για το νησί της βρώμας και της ασυδοσίας.
Κλέβοντας κι αρπάζοντας κάθε ανακυκλούμενο είδος που βρίσκουν στο δρόμο τους, διασχίζουν απ άκρου εις άκρο το νησί,  φτάνουν άλλοτε σε μια αμμουδερή ακτογραμμή, κι άλλοτε στο όμορφο δάσος,.
Θα μου πείτε MONO οι Αλαβανοί Ρομά, οι από Ζεφείρι και οι Κινέζοι σου φταίνε;
Όχι ασφαλώς, γιατί στο μέσον σχεδόν της παραλίας, αντικρίζουμε και δύο τρεις ομάδες ελεύθερων κατασκηνωτών, αυτούς που έχουν στήσει με το έτσι θέλω τα αντίσκηνα τους, να έχουν κοτσάρει και μια Τέντα τεράστια, ως υπόστεγο μην τους κάψει ο ήλιος, να έχουν τοποθετήσει τις θηριώδεις ψησταριές τους, καρέκλες, τραπέζια, ξαπλώστρες, ομπρέλες, ψαροντούφεκα, μάσκες και σκοινιά μπουγάδας, και δίπλα τους φαρδιά-πλατιά στην άμμο, σχεδόν σε μέγεθος άρματος μάχης, το Βολκσβάγκεν Τουαρέγκ, με τις ροδιές τους να έχουν χαράξει τη μισή παραλία.
Τα έχω με όλους αυτούς που μέσα στο ferry-boat, εκφράζουν την χαρά τους που οι Αρχές του τόπου μου, δεν κυνηγούν τους πτωχούς σκηνίτες, αυτούς που προσπαθούν να απολαύσουν διακοπές με τα πενιχρά οικονομικά τους μέσα, ή ακόμα και τους καλοφαγάδες Κινέζους που εξάρουν τα όστρακα της θάλασσας, μα και την νοστιμιά μιας Καρέτα-Καρέτα.

Και επειδή κάποιοι αυτόκλητοι «Ζορό», υποστηρικτές του κινήματος για ελεύθερο κάμπινγκ και των φυλετικών διακρίσεων θα ξεκινήσουν να με βρίζουν, εξηγούμαι:
Οι αθεόφοβοι, όποιοι κι αν είναι  αυτοί ! Ποιος τους είπε, ότι η αμμουδιά είναι ιδιοκτησία τους, πως μπορούν να την περιφράζουν με τα τσαντίρια και τα Ι.Χ τους;
Αν δεν είναι τσιγκουνιά για να μην πω κάτι άλλο, τι στο διάολο είναι; η αγάπη τους για την φύση ή μήπως το τζάμπα μπάνιο τους στην πιο κοντινή μη οργανωμένη παραλία;
Ένταξη, τζάμπα μπάνιο, όμως φεύγοντας γιατί αφήνουν ξοπίσω τους, ένα βουνό από σκουπίδια και άλλα απορρίμματα;
Και αφού έχουν κοτζάμ τροχοσπιτάρα, εξαιρετικής γερμανικής τεχνολογίας, γιατί δεν παίρνουν και μια χημική τουαλέτα;
Τόσο πολύ τους λείπει να αφοδεύουν ελεύθερα στην άμμο και την θάλασσα;
Και αφού η χρήση ..... και της μαστούρας δε διώκεται πια, τι ανάγκη έχουν να πάνε στου διαόλου τη μάνα για να απολαύσουν το τρίφυλλο μπαφίδι τους;
Τουλάχιστον αφού το φουμάρουν που το φουμάρουν το ρημάδι, ας το ραφάνε μέχρι τέλους, γιατί  αφήνουν τις μαστουρο-γόπες πίσω τους;

Κοντολογίς, ας παραθερίσουν όπως γουστάρουν, ας παίζουν μεσημεριάτικα με τις ρακέτες τους, ας κουβαλούν  τάβλια, ας ξεχαρμανιάζουν, ας πίνουν και τα φρέντια τους στην παραλία, αλλά φεύγοντας ας μαζεύουν την βρωμιά τους, τα σκουπίδια, τις γόπες και τις καρπουζό-φλοιδες τους!

Όλα είναι θέμα αγωγής, όχι παιδείας, μ’ ακούτε « α-γ-ω-γ-ή-ς ».


0 σχολια: