ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

28/12/2013

Ανώνυμος σχολιαστής (troll) και κ. Μ. Δερτούζος ;; Ηχητικό !!

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι μερικοί εξ υμών για να κάνουν shout down  σε ένα υπολογιστή βγάζουν το καλώδιο από την πρίζα, πολύ δε περισσότερο να ΜΗΝ γνωρίζουν την έννοια του « troll » και τις διαφορές μεταξύ  της ευθύνης του διαχειριστή ενός Blog και του νόμου «Περί Τύπου».

Η αναφορά μας στα «trolls» δεν είναι τυχαία, γίνεται με αφορμή την εκ μέρους των εκπροσώπων της δημοτικής αρχής ακολουθούμενης τακτικής της κατασυκοφάντηση των διαχειριστών των τοπικών blogs της Σαλαμίνας. 


Ως προς την ιστορία των «Trolls», μια από τις πλέον κλασικές περιπτώσεις που μπορεί κανείς να συναντήσει στο διαδίκτυο είναι οι συνήθεις ανώνυμοι σχολιαστές και επικριτές των τοπικών social networks και blogs.
«Trolls»
Η λέξη «troll» περιγράφει τον ανώνυμο χρήστη ο οποίος με σκοπό να ερεθίσει, να μπερδέψει και να προκαλέσει σύγχυση και εκνευρισμό στους υπόλοιπους χρήστες, χρησιμοποιεί επιτηδευμένα προκλτικές, ανόητες ή εκτός θέματος ερωτήσεις θέσεις και απόψεις.

Είναι επίσης γνωστό και σύνηθες το φαινόμενο πως όταν αγνοείται ένας τέτοιος ενοχλητικός σχολιαστής, αυτός αρχίζει και στέλνει όλο και πιο προσβλητικά μηνύματα.

Τελευταίως, εμφανίζεται να επαναλαμβάνει το ίδιο δικό του ανόητο και χωρίς ουσία σχόλιο, μια-δυο και τρείς φορές, την ίδια χρονική στιγμή ελπίζοντας ότι έτσι θα εκθέσει τόσο τον διαχειριστή του blog όσο και ότι θα φέρει εκνευρισμό στους υπόλοιπους χρήστες. 

Γι’ αυτό και …. ο καλύτερος τρόπος να αντιμετωπιστεί κάποιο «troll» που έχει ως στόχο είτε να «προβοκάρει» τον διαχειριστή είτε να αποτρέψει τη διεξαγωγή μιας διαδικτυακής συζήτησης, είναι η «αγνόηση του».

Όταν δεν υπάρξει αντίδραση, αυτός συνήθως απογοητεύεται και εγκαταλείπει την κοινότητα.

Σε πολλές περιπτώσεις, για την καταπολέμηση των «trolls» χρησιμοποιούνται και άλλα μέσα, όπως η αφαίρεση των μηνυμάτων τους ή η φραγή τους προκειμένου να μην ενοχλούν, ενώ αρκετές φορές διαγράφονται και από τους διαχειριστές των κοινοτήτων που εισέρχονται διαδικτυακά.

Σε αρκετά δε Forum και blogs, δίνεται η παραίνεση να μην ασχολούνται οι χρήστες με τα «trolls», κίνηση που αναφέρεται στην διαδικτυακή γλώσσα και ως (Don't feed the trolls) «μην ταΐζετε τα trolls ». 


Στην πράξη έτσι λειτουργούμε εμείς ως διαχειριστές (bloggers), αγαπητέ κύριε Δερτούζο.
Αυτή την τακτική εφαρμόζουν οι περισσότεροι των διαχειριστών των τοπικών Blogs.
Οι επισκέπτες μας γνωρίζουν ότι δεν είμαστε επαγγελματίες δημοσιογράφοι, ούτε είναι δυνατόν να αναλωνόμαστε 24 ώρες το εικοσιτετράωρα πάνω από την οθόνη του υπολογιστή μας ώστε άμεσα να διαγράφουμε κάθε κακόβουλο και υβριστικό σχόλιο.

Αντίθετα εσείς αγαπητέ κύριε, ενώ απαιτείτε επωνυμία και διαφάνεια στον σχολιασμό,  εν τη ρύμη του λόγου σας, αποκαλύψατε  κατά την διάρκεια της τελευταίας ραδιοφωνικής σας συνέντευξης στο webradio Salamisol, πως όταν μέσα από κάποιο «Internet café» σχολιάσατε το Δασικό θέμα, λάβατε ένα μήνυμα του διαχειριστή, που σας προειδοποιούσε πως το σχετικό σχόλιο σας θα αναρτηθεί μετά από έλεγχο του περιεχομένου του, σωστά ;;;
(Η δήλωση σας ακούγεται στο τέλος του ηχητικού που ακολουθεί, στο 6λ:31δ).

Η αναφορά σας αυτή κ. Δερτούζο, γεννά τα παρακάτω απλά ερωτήματα:
  • Το σχόλιο σας ήταν ένα «Ενυπόγραφο σχόλιο (μέσα από φόρμα με υποχρεωτική διεύθυνση email)» ή σχόλιο με επιλεγμένη την υπογραφή του σχολιαστή ως «ανώνυμος»; 
  • Σε ποιο συγκεκριμένα Blog η Site σχολιάσατε;
  • Μπορείτε να μας δώσετε το σχετικό link;
  • Ποιο ήταν το περιεχόμενο του σχολίου σας και πότε έγινε αυτό χρονικά;
Κύριε Δερτούζο, θα μας εκπλήξετε ευχάριστα αν μας διαψεύσετε !
Φυσικά, όπως πάντα θα εμφανίζεστε τιμητές του δικού σας δικαίου, αναδεικνύοντας την προσφιλή σας μέθοδο των λεκτικών εκρήξεων με τις ρητορικές ερωτήσεις προς τρίτους, έτσι ώστε να δημιουργήσετε σύγχυση για τα θέματα που δεν θέλετε να απαντήσετε.

Θα πρέπει επίσης να σας υπενθυμίσουμε  ότι ΔΕΝ Περιποιεί τιμή Η ΣΙΩΠΗ  [και όχι ποιεί τιμή "(άκου στο 5:18)"] σε ένα εκδότη μηνιαίου εντύπου (όχι εφημερίδας), κατά δήλωσή του δημοσιογράφο και εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο, που επιδιώκει μάλιστα την επανεκλογή του !!!

Είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι και τώρα ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ, ότι θα ακολουθήσετε και πάλι την πεπατημένη, την οδό της κατ εντολή σιωπής.

Παραμονές Πρωτοχρονιάς του 2014, θα ήταν παράληψη μας να μην σας ευχηθούμε ….
«Καλή χρονιά και ...... Ες αύριον τα σπουδαία» !!!



3 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Φαίνεται πεντακάθαρα ότι ο Δερτούζος και οι συν αυτώ, έχουν πάθει χοντρή πλάκα με την κριτική που τους γίνεται μέσα από τα μπλογκ. Γιαυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να σπιλώσουν μπλόγκερ και μπλογκ.
Τόσο καιρό που ήταν η κοινή γνώμη με το μέρος τους δεν έλεγαν κουβέντα.
"Κατάφεραν" να στρέψουν δημοσιογράφους και κοινό εναντίον τους.
Γιατί δεν βάζουν φίμωτρο στους δικούς τους "κουκουλοφόρους" που παίρνουν σβάρνα τα μπλογκ και βρίζουν ασύστολα?
Γιατί δεν σέβεται τη δημοκρατία και τον πλουραλισμό και γιατί δεν δημοσιεύει απόψεις από όλες τις πολιτικές παρατάξεις όπως κάνουν οι σοβαροί δημοσιογράφοι?

Σε αυτά πρέπει να απαντήσει ο κύριος Δερτούζος και όχι να αφρίζει με την κριτική που γίνεται εναντίον τους.
Τϊποτα δεν είναι τυχαίο κύριε Δερτούζο.
Ότι σπείρατε θερίζετε..

Anonymous said... Best Blogger Tips

ΟΥΖΑΚΙ ΤΟΥ ΛΙΜΝΙΟΝΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΣΤΗΡΙΞΕ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΑΝΕΒΑ ΣΤΟ ΚΑΛΑΜΙΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΖΕΙΣ ΘΕΛΩ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΛΙΣΟ ΤΩΡΑ ] ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΥ΄΄΄ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΥ ΚΟΥΚΟΥΡΙΚΟΥ ΤΩΡΑ

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ούζακι του λιμνινα οι ντόπιοι σε στηρίξανε και αυτοί σε μισούνε τώρα γιατί είσαι ο μεγαλύτερος κόπανος που πέρασε από το νησί μας καιρός είναι να ανέβης σε ένα δέντρο δασοφάγε να βγάζεις λόγους και να φωνάζει να ανοίξουν τα μικρόφωνα ρεεεεε κου κου κου κου κουρικου ψώνιο.