ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

13/01/2016

ΑΠΟΦΑΣΗ 2/2016 ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ : Έκθεση πεπραγμένων της Διαπαραταξιακής Επιτροπής σχετικά με την σύμβαση παραχώρησης του πλειοψηφικού πακέτου του Ο.Λ.Π. Α.Ε. Προτάσεις για την συνέχεια. Εισήγηση για περαιτέρω ενέργειες.


ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ 
ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α
Από το πρακτικό της 1ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ( ΕΙΣΗΓΗΣΗ) 
  1. Να διεκδικήσουμε τη λιμενική ζώνη η οποία δεν εξαιρέθηκε μέχρι σήμερα, δηλαδή τη λιμενική ζώνη των δύο ναυπηγείων της Κυνόσουρας και τη λιμενική ζώνη της χερσονήσου Αμπελακίων από το ναυπ ηγείο Παναγιωτάκη μέχρι το ναυπηγείο Σπανόπουλου. 
  2. Να ελέγξουμε με βάση την αρχαιολογική, πολεοδομική και περιβαλλοντική νομοθεσία τις ρυπογόνες και οχλούσες μονάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή δηλαδή τα ναυπηγεία, τα σλοπς, τα σαπιοκάραβα κλπ. Σκοπ ός είναι η διακοπή της λειτουργίας τους σε πρώτη φάση και η απομάκρυνσή τους σε δεύτερη. 
  3. Να διεκδικήσουμε αποζημιώσεις για τις ζημιές που έχουν γίνει στο φυσικό και πολιτισμικό περιβάλλον και να απαιτήσουμε αποκατάσταση των ζημιών σύμφωνα με το νόμο. (περι λαμβάνονται αυθαίρετες κατασκευές, παράνομα λιμενικά έργα, αυθαίρετες εγκαταστάσεις, αποκατάσταση λατομείου Κυνόσουρας). 
  4. Να κινήσουμε τις διαδικασίες για υπαγωγή της λιμενικής ζώνης της Κυνόσουρας, του Αρχαίου Λιμένα και της Χερσονήσου Αμπελακίων στη δικαι οδοσία του Λιμενικού Ταμείου Σαλαμίνας


0 σχολια: