ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

25/01/2016

Δημοτικό Συμβούλιο Σαλαμίνας..... «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς» !!!



Η Αλλαγή της σειράς των Θεμάτων στο Δ.Σ.
Επειδή «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς»  σας παραθέτω παρακάτω την απόφαση της Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που ακύρωσε για τυπικούς αλλά και ουσιαστικούς λόγους την εκλογή του ΝΕΟΥ προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε την απόφαση  της Γενικής Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας για ακύρωση εκλογής  νέου Προέδρου Δ.Συμβουλίου

ΑΠΟΦΑΣΗ 
Θέμα: «Ακύρωση της υπ’ αριθμ. 254/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σκιάθου σχετικά με την “Εκλογή νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου μετά την διαγραφή του κ. Μ. Ι, από την δημοτική παράταξη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ. 6 του Ν. 3852/2010”»
 ..........

Επειδή, σύμφωνα με τα άρθρα 64 παρ. 5 και 238 του Ν. 3852/2010 ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης υποκαθιστά στις αρμοδιότητες του τον Ελεγκτή Νομιμότητας μέχρι την έναρξη λειτουργίας της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας Ο.Τ.Α.. Ο Γενικός Γραμματέας αυτεπαγγέλτως ή ύστερα από προσφυγή Δημότη ενώπιον του, η οποία ασκείται εντός
αποκλειστικής προθεσμίας πέντε (5) ημερών, από τη διενέργεια της εκλογής, αποφαίνεται μέσα σε πέντε (5) ημέρες το αργότερο αφότου παρέλαβε τα πρακτικά, για τη νομιμότητα της εκλογής.

Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 64 παρ. 1, «…. το Δημοτικό Συμβούλιο συνέρχεται την 1η Κυριακή της Δημοτικής περιόδου, ύστερα από πρόσκληση του Συμβούλου του επιτυχόντος συνδυασμού, που έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους ….», προκειμένου να εκλέξει το Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 2 και σε συνδυασμό με το άρθρο 69 παρ. 2, «Αν ο Πρόεδρος απουσιάζει ή κωλύεται, τον αναπληρώνει ο αντιπρόεδρος. Αν απουσιάζει ή κωλύεται και ο αντιπρόεδρος, όποιος από τους παρόντες συμβούλους του επιτυχόντος συνδυασμού έχει εκλεγεί με τις περισσότερες ψήφους και, σε περίπτωση ισοψηφίας, όποιος είναι γραμμένος
πρώτος στην απόφαση του δικαστηρίου, ασκεί τα καθήκοντα του προέδρου.»

Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 66 παρ. 5 και 6 «Το μέλος του δημοτικού συμβουλίου που ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε από την παράταξη του δεν μπορεί να ενταχθεί σε άλλη παράταξη και δεν μπορεί να εξακολουθήσει να είναι μέλος του προεδρείου ή της οικονομικής επιτροπής ή της επιτροπής ποιότητας ζωής, όπου εκλέχτηκε ως μέλος της παράταξης από την οποία ανεξαρτητοποιήθηκε ή διαγράφηκε, καθώς και να ορισθεί ή να παραμείνει αντιδήμαρχος κατά τη διάρκεια της θητείας του…..»

Επειδή, από το συνδυασμό των παραπάνω διατάξεων προκύπτουν τα παρακάτω :
α) Την ευθύνη της σύγκλησης του Δημοτικού Συμβουλίου και της διεύθυνσης της συζήτησης έχει ο πλειοψηφών σύμβουλος, του επιτυχόντος συνδυασμού, όταν δεν υπάρχει Προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου.

β) Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου που διαγράφηκε από την παράταξή του, κωλύεται να είναι Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, και κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 69 παρ. 2 τον αναπληρώνει ο Αντιπρόεδρος.

γ) Η Δημοτική Παράταξη «Σκιάθος, Έργα, Ανάπτυξη, Εμπιστοσύνη», έπρεπε να υποβάλει το πρακτικό της απόφασης διαγραφής του μέλους της, στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο οφείλει να την αναφέρει ενώπιον του συνόλου των μελών του Συμβουλίου, να την κοινοποιήσει στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και να ζητήσει τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την εκλογή Προέδρου του Δ.Σ., κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 66 παρ. 6.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Ακυρώνουμε την υπ’ αριθμ. 254/2011 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου αναφορικά με την «Εκλογή νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου μετά την διαγραφή του κ.Μ. Ι., από την δημοτική παράταξη σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 66 παρ. 6 του Ν. 3852/2010», για τους προαναφερόμενους λόγους και ειδικότερα επειδή από τα υποβληθέντα έγγραφα δεν προκύπτει ότι το πρακτικό διαγραφής υπεβλήθη στο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο όφειλε να την αναφέρει ενώπιον του συνόλου των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, να την κοινοποιήσει στον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στη συνέχεια να προχωρήσει στη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης Δημοτικού
Συμβουλίου με θέμα : Εκλογή νέου Προέδρου σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 64 παρ. 1 και 2.

Κατά της απόφασης αυτής μπορείτε να προσφύγετε εντός ενός (1) μηνός από την έκδοση ή την κοινοποίηση αυτής στην ειδική επιτροπή της  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας (Άρθρο 152 του Ν. 3463/2006).

Πηγή ΕΔΩ


3 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Πολύ σωστά τα λέει, μόνο που το άρθρ.69 παρ.2 είναι άσχετο με το θέμα, γιαυτό και στο ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ αποφεύγει να αναφέρει οτιδήποτε σχετικό με το ποιός προεδρεύει.
Τα πράγματα είναι πολύ απλά, από τη στιγμή που ο Πρόεδρος με την ανεξαρτητοποίηση ή τη διαγραφή του έχει εκπέσει αυτοδικαίως από τη θέση του, Προεδρείο δεν υπάρχει, άρα προεδρεύει ο πρώτος τη τάξει σύμβουλος της πλειοψηφίας για την εκλογή των μελών του Προεδρείου, όπως γίνεται και στις δημαιρεσίες. Δεν καταλαβαίνω πού είναι το πρόβλημα και γιατί τόσος θόρυβος. Ότι και να γίνει ο νέος Πρόεδρος θα είναι από την πλειοψηφία, είτε τώρα είτε μετά από 5 ημέρες, γιατί λοιπόν τόση αγωνία; Όσο αφορά την αλλαγή της σειράς των θεμάτων στην Πρόσκληση, αυτό διορθώθηκε αμέσως αλλά δεν πρόλαβαν να την αναρτήσουν καθότι είχαν φύγει νωρίς λόγω Παρασκευής. Πάντως εμας τους συμβούλους την Παρασκευή μας στείλανε την διορθωμένη.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Για άλλη μια φορά όλη η σημερινή μειοψηφία του ΔΣ αποδείχθηκε ανίκανη και άσχετη από νόμους και διαδικασίες, άδειοι τενεκέδες που κάνουν θόρυβο χωρίς ουσία και αποτέλεσμα. Προχθές έγινε το συμβούλιο και χθες βγήκε η απόφαση του ελεγκτή νομιμότητας που κρίνει απολύτως σύννομη την εκλογή του νέου Προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. Οπότε το σκορ από 40-0 έγινε όπως είπε η δήμαρχος 41-0.

Anonymous said... Best Blogger Tips

Για να γίνεις πιστευτός πρέπει να μας πείς που βρήκες την απόφαση να την διαβάσουμε και μεις. όλα τα άλλα είναι μπαρούφες.
Για να σε δούμε.