ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

14/01/2016

Τα Δημοτικά κουτσαβάκια .

Υπάρχουν δημοτικοί άρχοντες πολύ δε περισσότερο δημοτικοί σύμβουλοι, άνδρες και γυναίκες, που όταν τους ακούς σε αγχώνουν, είτε αγορεύουν στο δημοτικό συμβούλιο είτε αλλού, και κάθε φορά που τους ακούς να σε πιάνει κρίση πανικού.

Μη περιμένετε να σας πω ονόματα ή να σας φωτογραφίσω κάποιον ή έστω να σας δώσω κάποιο χτυπητό παράδειγμα, (Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου …φύλαγε τα ρούχα σου ν’χεις τα μισά που λένε).


Τους ακούς κ’ αναρωτιέσαι, Θα τελειώσει την φράση; Θα την βρει την λέξη; Θα την αμολήσει την κοτσάνα; Τους ακούς και σ’ έρχεται τρέλα.

Ρε συ, σκέφτεσαι μέσα σου, αυτοί μας κοροϊδεύουν και το απολαμβάνουν.

Μασάν τα ψέματα σαν στραγάλια. Πλάθουν τις λέξεις σαν τα κουλουράκια. Το άσπρο το βάφουν μαύρο. Ξέρουν τι θέλω να ακούσω και το λένε χωρίς να κοκκινίζουν.

Και δεν ξέρεις τι να κάνεις να φύγεις ή να κάτσεις; Να σταματήσεις να τους ακούς, ή να τους στείλεις στον αγύριστο;

Αυτός/ή είναι χειρότερος από τον «άλλον» μου λέει ο φίλος μου κάθε φορά που τους ακούγαμε πλάι-πλάι, και περιττεύει να σας πω τον πάγιο χαρακτηρισμό που τους επιφυλάσσει κάθε φορά που τους αναφέρει!!.

Αμ’ ό άλλος… που τον περιέβαλες με σιγουριά ; που να ήξερες ότι η σιγουριά αυτή θα πήγαινε περίπατο.

Που ν’ ήξερες ότι την μπάλα θα την παιδέψει, θα την ζαλίσει, θα την πιλατέψει και στο τέλος, θα βγει μαζί της άουτ.

Αμ’ ή άλλη η καλαμο-καβαλικεμένη… που όταν την ακούς να σου μιλάει με μια αίσθηση οικειότητας, σε κάνει να πιστέψεις πώς να ..τώρα θα μου σφίξει το χέρι και θα σκύψει να ακούσει το πρόβλημά μου.

Και φαντασιώνεσαι ότι μπορεί και να καθίσει μάλιστα μαζί σου όταν βρεθεί σε κάποια καφετέρια ( χωρίς βέβαια να σου πληρώσει τον καφέ ), και να σε ρωτήσει μάλιστα τι κάνει η κυρά και τα παιδιά.

Αμ’ το άλλο!!!...μετά από κάθε νέα εκλογή να βλέπουμε τον νέο κολαούζο του δημάρχου, κάθε παρακοιμώμενο να μας παριστάνει τον τσικ-λεβέντη, τον νέο Τσέ…-μάγκα.
Με το βλέμμα αγριεμένο, το κεφάλι ιταμώς ανασηκωμένο, τη φωνή του επιτηδευμένα βαριά, τις λέξεις μακρόσυρτες, δήθεν «χρωματισμένες», το περιεχόμενο επιθετικό και ανέμελα προσβλητικό, με την στάση του νέο-νταή των χιλίων καρατίων, Άνετη !

Κι αν του προσθέσεις έναν λεπτό μουστάκι και του βγάλεις το δεξί μανίκι από το σακάκι και του φορέσεις μια μαύρη «ρεπούμπλικα» με φαρδιά κορδέλα θα έχεις ένα κουτσαβάκι του 1900, που αγορεύει στην «πιάτσα» με τα αλάνια μαζεμένα γύρω του.

Ένας επίγονος, ένα κακέκτυπο πολιτικού μάγκα της πάλαι ποτέ τοπικής νομενκλατούρας, που σκορπάνε σαν τα παιδιά του λαγού άμα εμφανιστεί ο (αυθεντικός) Μπαϊρακτάρης με την ψαλίδα του κι αρχίσει να κόβει «μανίκια» και «μουστάκια».

Ρε δεν πάτε να…..


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

like

Anonymous said... Best Blogger Tips

Άλλη μια σφαλιάρα για όλη την αντιπολίτευση και τα εξαπτέρυγα της Λεμονιά Καπετάνιου, Τασούλα Μακρή-Τοπούζογλου και Περικλή Βασιλική.
Η απόφαση που πήρανε ερήμην της υγιούς πλειοψηφίας για καθορισμό δημοτικών τελών ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ως παρανόμως ληφθείσα. Α, ρε Λεμονίτσα είσαι και δικηγόρος παναθεμά σε και παρασύρεσαι από τις αρλούμπες που λέει ο κουμπάρος σου ο τσαβαρής, κρίμα !!! Και καλά ας πούμε ότι παρασύρεσαι γιατί δεν ξέρεις πού σου παν΄τα τέσσερα, να ψηφίζεις όμως κι εσύ κόντρα σε όλη τη δημοτική παράταξη που ανήκεις και που σε έκανε δημοτική σύμβουλο και Πρόεδρο του ΔΣ, ε πάει πολύ, δεν νομίζεις; Καλά σου είπε η Δήμαρχος στο δημοτικό συμβούλιο ότι έχεις μεσάνυκτα κι εσύ και ο τσαβαρής από νόμους.
Διάβασε Λεμονίτσα την Απόφαση της Αποκεντρωμένης (ΑΔΑ: ΩΗΡΙΟΡ1Κ-4ΒΒ)για να δεις ότι όχι μία αλλά επτά (7) παρανομίες διέπραξες και για 7 λόγους στην ακυρώσανε την απόφαση που πήρατε, ηλίθιοι και πουλημένοι.