ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

23/09/2017

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ – ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ-Για τη μονάδα οστρακοκαλλιέργειας στην Ψιλή Άμμο

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ – ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

« Η ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ »

Λεωφόρος Ψιλής Άμμου  ,  189 00 Σαλαμίνα, Αριθμ. Μητρώου 1597 - Α.Φ.Μ  09912262
 
F/B Σύλλογος Μεταμόρφωση Σωτήρος   -mail: syllogospsiliammos@gmail.com   
Τηλ :  210-4685888   
Ψιλή Άμμος     20/09/2017                                       Αριθμ. Πρωτ 305/20/09/17
  

ΠΡΟΣ:   Αντιπεριφερειάρχη  Πειραιώς & Νήσων
              Κο Χ΄΄ΠΕΡΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
                   

Θέμα:    Για τη μονάδα οστρακοκαλλιέργειας στην Ψιλή Άμμο

       Αξιότιμε κε Χατζηπέρο,
           Εν όψει του Περιφερειακού συμβουλίου της 21ης Σεπτεμβρίου, σας μεταφέρουμε την

έντονη ανησυχία και αντίθεση των κατοίκων της περιοχής της Ψιλής Άμμου – Βασιλικών για τη μονάδα οστρακοκαλλιέργειας που θέλει να κάνει η  Ανδρέας Πετρόπουλος & ΣΙΑ Ο.Ε.  στον όρμο Βασιλικών – Ψιλής Άμμου και σε μικρή απόσταση από την παραλία όπου κάνει ο κόσμος τα μπάνια του το Καλοκαίρι.
Ο Σύλλογός μας από ετών προέβαλε στις αρμόδιες αρχές τα προβλήματα που
δημιούργησε η υπεραλίευση οστρακοειδών (μύδια κυδώνια κ.τ.λ.) από τους νόμιμους αλλά και παράνομους αλιείς, χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Με τις κατά συρροή άδειες κατά παρέκκλιση τα καΐκια τους έφτασαν από τα 3 ναυτικά μίλια από την ακτή που προέβλεπε ο αρχικός κανονισμός στα 0.3 ν.μ.,  έχουν οργώσει στην κυριολεξία τον πυθμένα της θάλασσας.
 (Εκεί που μας χρώσταγαν πάνε να φάνε και το βόδι).
Το ΟΧΙ των κατοίκων στην εγκατάσταση μονάδας οστρακαλλιέργειας στην περιοχή μας είναι ένα μεγάλο ΝΑΙ στην επαναφορά του κόλπου της Ψιλής Άμμου – Βασιλικών  στην πρότερη κατάσταση και αυτό μπορεί να γίνει με μέτρα προστασίας (όπως επαναφορά της απόστασης από την ακτή στο αρχικό μήκος των 3 ναυτικών μιλίων και παράλληλα για δύο χρόνια να γίνει αγρανάπαυση μέσα σ'  αυτή τη ζώνη). Έτσι θα επανέλθει η ζωή σ' αυτόν τον κόλπο που φημιζόταν για τα κυδώνια, τα μύδια τις γυαλιστερές (που έχουν εξαντληθεί).
Η λειτουργία της Ψυττάλειας τα τελευταία χρόνια έφερε σημαντική βελτίωση στα νερά της θάλασσας και άρχισε ξανά να έρχεται ο κόσμος για μπάνιο  από τις συνοικίες του Πειραιά και της Δυτικής Αθήνας.
Το μέλλον το δανειστήκαμε από τα παιδιά μας, η καλύτερη επένδυση είναι να το προστατεύσουμε. Σ' αυτό τον τομέα είμαστε στη διάθεσή να συνεργαστούμε με την υπηρεσία αλιείας και τις  Λιμενικές αρχές προκειμένου να γίνει μια τομή στην αποκατάσταση της βλάβης που έχει υποστεί ο κόλπος των Βασιλικών – Ψιλής Άμμου και όχι να του δώσουμε τη χαριστική βολή.
Εμείς γι' αυτό θα αγωνιστούμε και σας καλούμε τώρα που ο κόσμος αφυπνίστηκε, άς κάνουμε μια αρχή.
Είχαμε την εξαιρετική εμπειρία φέτος για πρώτη φορά να συνδιοργανώσουμε μαζί με τον Ποδηλατικό Όμιλο Σαλαμίνας ΄΄ Ο ΠΡΩΤΕΑΣ΄΄ τον 1ο Αγώνα Τριάθλου με πολύ μεγάλη επιτυχία. Οι αθλητές και ο κόσμος μαγεύτηκαν από τις ποδηλατικές διαδρομές (γύρος του λόφου της Φανερωμένης) και δώσανε μαζί μας το νέο ραντεβού για του χρόνου 2 του Σεπτέμβρη.
Έχουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα σαν περιοχή να καλύπτουμε τις ανάγκες των πολλών οικιστών της περιοχής, του Νησιού και επισκεπτών, ενώ η παραλία της Ψιλής Άμμου έχει χαρακτηριστεί πολυσύχναστη τους Καλοκαιρινούς μήνες.
.Να ανακαλύψουμε και τον αθλητικό τουρισμό και όχι να δοθούν βορά σε fast track επενδύσεις που δεν έχουν καμία δουλειά μέσα σε κατοικημένες περιοχές.
                 Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
                
                 ΚΑΝΑΚΗ ΖΩΗ                                                ΣΤΕΦΑΝΙΔΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Συννημένα: 1) Οι υπογραφές των κατοίκων 2) Δύο (2) φωτογραφίες από τον αγώνα της κολύμβησης. Αυτές οι εικόνες θα μας συντροφεύουν σε κάθε περίπτωση.

Κοινοποίηση:  κα Τουτουτζή Παρασκευή, Εντεταλμένη  αλιείας.




0 σχολια: