13 Σεπτεμβρίου 2017

ΜΑΥΡΕΣ ΟΙ ΑΚΤΕΣ ΣΕ ΣΑΛΑΜΙΝΑ ΚΑΙ ΠΕΙΡΑΙΚΗ - ΕΙΚΟΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ (Εικονες & Video )
 


1 σχολια:

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ είπε... Best Blogger Tips

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΥΕΝ σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων περί της εξέλιξης της απορρύπανσης από το ναυάγιο του Αγ Ζώνη ΙΙ.
Στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου δραστηριοποιούνται 20 απορρυπαντικά σκάφη, με κορυφαία επέμβαση απορρύπανσης την ενεργοποίηση του ΑKTAIA OSRV, ένα από τα 16 σκάφη της Ευρωπαϊκής Ένωσης το οποίο διαθέτει εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για την αντιμετώπιση μεγάλων θαλάσσιων περιβαλλοντολογικών καταστροφών. Έχει την δυνατότητα εντοπισμου και απορρόφησης και κατά τις νυχτερινές ώρες. Επίσης συζητήθηκε ο τρόπος με τον οποίο θα απαιτηθούν όλες οι προβλεπόμενες αποζημιώσεις (claim) . Επιπροσθέτως κλιμάκιο του ΥΠΕΝ επιβλέπει την διαχείριση των αποβλήτων. Η Δήμαρχος Σαλαμίνας απαίτησε η περιβαλλοντολογική αποκατάσταση να μην γίνει με χημικά μέσα κάτι που επιβεβαιώθηκε και απο την πλευρά της αναδόχου εταιρείας,( με πλυστικά μηχανήματα υψηλής πίεσης), υπό την εποπτεία της Λιμενικής Αρχής.
Η βεβαίωση για την αποκατάσταση της ζημιας θα γίνει απο το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών.
Οι ακτογραμμές θα παραδοθούν εφ οσον σύμφωνα με τον νόμο συνυπογράψουν τριμελής επιτροπή αποτελούμενη απο την Δήμαρχο , την αντιρρυπαντική εταιρεία και την Λιμενική Αρχή.
Παρόντες στην σύσκεψη ήταν :
οι δύο γενικοί γραμματείς του ΥΕΝ,
οι Δήμαρχοι Σαλαμίνας και Περάματος.,
οι αντιδήμαρχοι Πειραιά
οι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Νήσων.
Η βουλευτής του Συριζα κα Κασιμάτη
ο αρχηγός του Λ.Σ. ο κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά,
ο διευθυντής του επιτελικού γραφείου του Αρχηγού,
δικηγόροι του Δήμου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας κι εκπρόσωπος από την Διεύθυνση Υγειονομικών ελέγχων , όπως και
ο κ. Σπανόπουλος από την ανάδοχη εταιρεία απορρύπανσης.