ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

08/02/2010

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σαλαμίνα 8 -2 -2010


«Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ»

 Στα πλαίσια της κοπής πίτας της Ο.Ε.Ε.Σ.Σ., ο υποψήφιος δήμαρχος Σαλαμίνας κ. Γιάννης Τσαβαρής, εξαπέλυσε αυστηρή κριτική στο δήμαρχο Σαλαμίνας κ. Σπύρο Σόφρα σχετικά με την αδράνεια και


ολιγωρία που επιδεικνύει για την ολοκλήρωση των εργασιών – διαδικασιών αφενός της αποχέτευσης στο κέντρο της πόλης αφετέρου της αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου.Επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε στην απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει ο Δήμος στην καθαριότητα , στην αποτυχημένη διαδικασία της ανακύκλωσης, στην απουσία του δήμου από τον καθαρισμό των ακτών, στην ακατάλληλη οδοποιία και στον ελλιπή δημοτικό ηλεκτροφωτισμό.Στην συνέχεια κατήγγειλε τον κ. δήμαρχο για ανικανότητα διασφάλισης των οικονομικών συμφερόντων του δήμου, όταν από τραγική δική του ολιγωρία η Ε.ΥΔ.ΑΠ. μετά από δικαστική απόφαση κατέσχε από τα ταμεία του δήμου 3,5εκατομμύρια €, αφού προηγουμένως ο κ. δήμαρχος δεν είχε προχωρήσει σε ρύθμιση των oφειλών του Δήμου προς αυτήν.
Δυστυχώς, όπως τόνισε ο κ. Τσαβαρής τα χρήματα αυτά θα μπορούσαν είτε να επενδυθούν σε διάφορες ανάγκες του Δήμου, είτε να αποπληρωθούν οι οφειλές του Δήμου στην τοπική αγορά.
Επίσης ο υποψήφιος δήμαρχος επανέλαβε τη θέση του ότι προκειμένου ο κ. δήμαρχος να αποπροσανατολίσει τους δημότες από τις αδυναμίες της πολιτικής του δράσης επιλέγει ως πολιτική του στρατηγική την «εικονική πραγματικότητα» πετώντας στον αέρα ένα προεκλογικό βεγγαλικό για δήθεν κατασκευής γέφυρας από Φανερωμένη στα Μέγαρα . Ιδιαίτερα δε, τόνισε ότι ο κ. δήμαρχος προχώρησε σε αυτήν την εξαγγελία επιδεικνύοντας αδιαφορία για την κοινωνική διαβούλευση και προβληματισμό σχετικά με την αποδοχή του έργου από τους δημότες της Σαλαμίνας και ότι αυτή η αποδοχή θα πρέπει να καταγραφεί μέσα από δημοψήφισμα.
Μάλιστα ανταπαντώντας στο δελτίο τύπου που κυκλοφόρησε ο Δήμος με τίτλο: «Το Πάσχα αργεί ακόμη» ο κ. Τσαβαρής τόνισε με νόημα απευθυνόμενος στον κ. δήμαρχο « κ. Σοφρά το Πάσχα μπορεί να αργεί ακόμη αλλά η πολιτική ανάσταση του τόπου πλησιάζει ».
Το γραφείο τύπου


0 σχολια: