ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

20/02/2010

ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ

Απαράδεκτο, ψευδές και παραπλανητικό ρεπορτάζ το Δημοσίευμα της ημερήσιας εφημερίδας του Πειραιά «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ» αριθμός φύλλου 12315, σελίδα 7 της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2010, (δες φωτο ) με τίτλο «Ένας Μπόμπ Σφουγγαράκης στη γραμμή Πειραιάς-Σελίνια».
Επιχειρηματολογώντας ο συντάκτης του με γενικεύσεις και υπεραπλουστεύσεις ενός τόσο σοβαρού θέματος, ισχυρίζεται ότι τάχα στις θαλάσσιες γραμμές από Πειραιά προς το νησί μας λειτουργεί αποτελεσματικά ο υγιής ανταγωνισμός.

Στον άσχετο δημοσιογράφο κ. Μ. Κ. Κουκούλη του επισημαίνω ότι ανταγωνισμός υπάρχει όταν σε συγκεκριμένη δραστηριότητα δραστηριοποιούνται περισσότεροι του ενός ενδιαφερόμενοι με προσφερόμενες υπηρεσίες που διαφέρουν τόσο ΠΟΙΟΤΙΚΆ όσο και ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΑ.
Στην Γραμμή Πειραιά Σελίνια υπάρχει ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ πλοιοκτήτρια εταιρεία, αυτός ποιόν ανταγωνίζεται ? τον εαυτόν του ?
Στην γραμμή Πειραιά - Παλούκια και τα δυο πλοία που αναφέρει έχουν την ίδια τιμή εισιτηρίου και κυκλικές ανεξάρτητες αναχωρήσεις, που  είδε τον ανταγωνισμό ?
Οι κοινοπραξίες πορθμείων στην γραμμή Πέραμα -Παλούκια - Πέραμα έχουν  κοινά εκδοτήρια και την ίδια τιμή εισιτηρίου ποιόν ανταγωνίζονται, τους εαυτούς τους?
Οι πλοιοκτήτες αυτοί λέει !!! αν και δεν εφαρμόζουν μονοπωλιακό καθεστώς (sick), δεν απαιτούν από το κράτος ούτε και από τους επιβάτες ειδική επιχορήγηση, δηλαδή, η γραμμή προς Σαλαμίνα είναι ΑΓΟΝΟΣ ??? Τι ανοησίες είναι αυτές ?
Ισχυρίζεται ότι τάχα οι πλοιοκτήτες καταβάλουν από τα κέρδη τους τον 3 % επίναυλο.
Το ποσό αυτό, τον ΦΠΑ καθώς και τις λοιπές επιβαρύνσεις επί του καθαρού ναύλου( ΟΛΠ και Λιμενικό Ταμείο Σαλαμίνος) τις προεισπράττουν από τον επιβάτη, Τι ανοησίες είναι αυτές ?
Αδυνατώ να πιστέψω ότι το περιεχόμενο της πληρωμένη αυτής διαφήμισης είναι σε γνώση του υπεύθυνου εκδότη, γιαυτό και τον καλώ να διερευνήσει το θέμα και να επανορθώσει, Ανακαλώντας τα όσα ψευδή και παραπλανητικά δημοσίευσαν, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο τα ίδια γράμματα και στη ίδια θέση με τα οποία τα διαδώσανε στις 18/2/2010, ο δε άσχετος δημοσιογράφος κ. Μ.Π.Κουρκούλης να πάψει να χρησιμοποιεί την γραφίδα του ως μέσον παραπληροφόρησης του αναγνωστικού του κοινού.


1 σχολια:

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

Απάντηση της εφημερίδας "ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ"
Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010 σελίδα 7.

Η εφημερίδα για λόγους δεοντολογίας δημοσιεύει απόσπασμα της αναρτήσεως μας και μας παραπέμπει σε επικοινωνία με τον συντάκτη, με την δήλωση ότι οι απόψεις των συντακτών εφόσον είναι ενυπόγραφες, δεν αποτελούν απαραίτητα και θέσεις του εκδότη.