ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

03/02/2011

Επιχείρηση « Συγχώνευση Κρατικών Φορέων »

ΡΟΥΣΦΕΤΟΛΟΓΙΑ
Ανεξάρτητες εταιρείες θα καταγράψουν τους 23.000 φορείς, υπολογίζοντας το κόστος λειτουργίας τους..

Χάθηκε στην... κατάργηση (και τη συγχώνευση) η κυβέρνηση, και µπροστά στην απόγνωση που δηµιουργεί η ύπαρξη περίπου... 23.000 φορέων του Δηµοσίου που συντηρούν το τέρας της γραφειοκρατίας, ετοιμάζεται (!!!!) να αναθέσει την καταγραφή του έργου που παράγουν(;), του κόστους λειτουργίας τους και του προσωπικού που διαθέτουν σε ιδιώτες, καθώς οι αρµόδιες υπηρεσίες σηκώνουν τα χέρια! (!!!!).
Παράλληλα, µε νοµοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών προχωρεί στην άµεση κατάργηση επτά φορέων του Δηµοσίου και στη συγχώνευση έντεκα άλλων.
Οπως έγινε γνωστό, και µετά το ορατό (οικονοµικό) αποτέλεσµα που είχαν οι 66 πρώτες καταργήσεις και συγχωνεύσεις φορέων και υπηρεσιών του Δηµοσίου, οι οποίες πραγµατοποιήθηκαν έπειτα από εισήγηση του Θεόδωρου Πάγκαλου, το γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης κατήρτισε µελέτη για την επιτάχυνση της διαδικασίας συγχωνεύσεων και καταργήσεων φορέων του Δηµοσίου, µε στόχο, κλπ κλπ .. σ.δ ( το ερώτημα είναι... Εμείς ιδρύσαμε ή κατασκευάσαμε αυτούς τους φορείς ?... ή μήπως  εμείς διορίσαμε αυτούς τους κοπρίτες κύριε Αντιπρόεδρε ?)  
Από τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις των 66 φορέων που έχουν γίνει ήδη, το όφελος του Δηµοσίου υπολογίζεται στα 10,5 εκατοµµύρια ευρώ ετησίως  (!!!!)
Το έργο που υπολογίζεται στα 30 εκατοµµύρια ευρώ (!!!! καλή μας όρεξη) θα χρηµατοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.
ΔΥΣΚΟΛΗ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΟΡΕΩΝ
Στον στενό δηµόσιο τοµέα κατά τους υπολογισµούς υπάρχουν σήμερα εν λειτουργία περί τους 1.500 φορείς και όπως συνέβαινε και µε τους δηµοσίους υπαλλήλους πριν την απογραφή, είναι αδύνατον το ∆ηµόσιο να εξακριβώσει πόσοι είναι οι φορείς που διαθέτει και πολύ περισσότερο πόσο κοστίζουν, τι έργο παράγουν κ.λπ.(!!!!)
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ  ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ
1. Εθνικός Οργανισµός Ερευνας και Τεχνολογίας (ΕΟΕΤ)
2. Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού (ΕΚΕΘΕΧ)
3. Εργο Πολιτών
4. Οπερα ∆ωµατίου Θεσσαλονίκης
5. Κέντρα Εργαζόµενης Νεότητας
6. Κέντρο Εκπαίδευσης Ιππασίας (ΚΕΙΠ)
7. Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ)

Τα θαυμαστικά και το σχόλιο μα την κόκκινη γραφή είναι δικά μας, το υπόλοιπο είναι ένα μικρό Απόσπασμα από  "ΤΑ ΝΕΑ".  Όλο το  άρθρο (βλ. ΕΔΩ)


0 σχολια: