ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

05/02/2011

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΑΓΑΠΗΤΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ..!!

Με αφορμή την ομιλία που διοργανώνει η  ΔΗ.Κ.Ε.ΣΑ. με θέμα « Ας πούμε επιτέλους τ’ όνομα του…»,
Επιτρέψτε μας  παράλληλα με την αναγκαία ψυχολογική υποστήριξη να τονίσουμε την αξία της πρόληψης στον αγώνα κατά του καρκίνου.
Στην κοινή προσπάθεια ενημέρωσης συμμετέχουμε και μεις,  Φωνάζοντας όχι μόνο το όνομά του, μα και όσο ποιο δυνατά μπορούμε… « Ναι στην τρισδιάστατη ψηφιακή μαστογραφία γιατί είναι αποτελεσματικότερη από όλες τις παραδοσιακές μεθόδους στην διάγνωση του καρκίνου του μαστού ».
Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται μέχρι τώρα για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι: η τακτική ψηλάφηση του αδένα από τον γιατρό, η μαστογραφία που γίνεται με ακτίνες Χ και το ψηφιακό υπερηχογράφημα.
Πρόσφατα, εδώ και τρία χρόνια, υπάρχει και η τεχνολογική τελειοποίηση του ψηφιακού υπερηχογραφήματος ή όπως λέγεται της ψηφιακής μαστογραφίας « η τρισδιάστατη εικόνα ».
Πρόληψη του καρκίνου του μαστού δεν υπάρχει, διότι δεν είναι πλήρως εξακριβωμένα τα αίτια πρόκλησής του, έτσι η έγκαιρη διάγνωσή του στα αρχικά στάδια μπορεί να σώσει ζωές,
« Η Απεικόνιση ολόκληρου του μαστού με ανάλυση χιλιοστού είναι  το ατού της νέας ψηφιακής μαστογραφίας , γιατί χωρίς να εκπέμπει οποιαδήποτε μορφή ακτινοβολίας, καταγράφει με ανάλυση χιλιοστού ογκίδια μικρότερα του ενός εκατοστού ».
Η λειτουργία του νέου ψηφιακού υπερηχογράφου είναι απλή,  η ασθενής δεν πονάει, το μηχάνημα δεν εκπέμπει οποιαδήποτε ακτινοβολία και: «Έχεις αμέσως την απεικόνιση, δηλαδή μπορεί ο ιατρός  να την αξιολογήσεις αμέσως και να συζητήσει τα αποτελέσματα της με την ασθενή.»
 Το γεγονός ότι η εικόνα είναι τρισδιάστατη και ο μαστός απεικονίζεται ολόκληρος παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανίχνευση των πιο μικρών ογκιδίων ειδικά σε γυναίκες με μεγάλη πυκνότητα μαστικού ιστού ή άνω των 50 ετών ή σε γυναίκες σε προ- και εμμηνοπαυσιακή κατάσταση.
Τα κέντρα καρκίνου του μαστού που διαθέτουν τον νέο τρισδιάστατο ψηφιακό υπερηχογράφο συνεργάζονται στενά για να διαπιστώσουν εάν όντως η νέα αυτή τεχνολογική τελειοποίηση προσφέρει και καλύτερη διάγνωση, διότι όπως τονίζουν πολλοί επιστήμονες εάν ακόμη και αυτοί -οι πιο εξελιγμένοι υπερηχογράφοι- στέλνουν εσφαλμένο σήμα κινδύνου, τότε δεν υπάρχει ακόμη το τέλειο μηχάνημα για την πλήρη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού.
Καλή επιτυχία στην εκδήλωση.
Admin/.


0 σχολια: