ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

22/02/2011

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ η ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ ;

Παγκόσμιο ρεκόρ στο Βέλγιο... 250 ημέρες χωρίς κυβέρνηση.
Τ
ο ρεκόρ αυτό αφορά μια χώρα που βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης και που επί χρόνια αποτελούσε πρότυπο πολιτικής σταθερότητας.
Τ
ην περασμένη πέμπτη, 17 Φεβρουαρίου, το Βέλγιο συμπλήρωσε 250 ημέρες χωρίς κυβέρνηση.
Τ
α πρωτοσέλιδα των Βέλγικων εφημερίδων « γιόρτασαν »
αυτό το θλιβερό ρεκόρ με τίτλους όπως «Το Βέλγιο πρωταθλήτρια κόσμου» ή «Παγκόσμιο ρεκόρ ακυβερνησίας».
Η
έλλειψη κυβέρνησης δεν συνεπάγεται για τους Βέλγους και ακυβερνησία, ούτε προκαλεί σοβαρές αντιδράσεις, παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση παραιτήθηκε για 5η φορά από πέρσι τον Απρίλιο και την κήρυξη πρόωρων εκλογών για τον ερχόμενο Ιούνιο.
Η
υπηρεσιακή αυτή κυβέρνηση ανταπεξήλθε στα καθήκοντά της ως προεδρεύουσα της ΕΕ, και η ρουτίνα της διαχείρισης δεν φαίνεται να προσέκρουσε σε σοβαρά προβλήματα στη σχέση της με τον λαό, ( Εκεί βλέπεις το δημόσιο λειτουργεί κανονικά γιατί δεν έχει καμία σχέση εξάρτησης με την κάθε υπηρεσιακή η μόνιμη κυβέρνηση), απόδειξη ότι και το δημοσιονομικό έλλειμμα και το δημόσιο χρέος του Βελγίου διαμόρφωσαν μία πτωτική τάση  (σύμφωνα με τα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις αρχές του 2011, ήταν 4,6% και 97,2% του ΑΕΠ αντιστοίχως) .
Α
ντίστοιχα, στην δική μας περίπτωση ο Έλληνας πρωθυπουργός, ΜΟΝΟΣ χωρίς την συμπαράταξη άλλου πολιτικού κόμματος και εκπροσωπώντας περίπου το 23 % του Ελληνικού λαού ( πάντα σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις), θα επιδιώξει τάχα να αποσπάσει στην συνάντηση του με την κ. Α. Μέρκελ , μια σαφή δέσμευση για την επιμήκυνση του ελληνικού δανείου !!!.
Η
συνάντηση αυτή γίνεται κάτω από δύσκολες πολιτικά στιγμές για την καγκελαρία, μόλις δύο ημέρες μετά την συντριβή του κόμματός της στις εκλογές του Αμβούργου και υπό το βάρος και τον πονοκέφαλο της υπόθεσης λογοκλοπής στη διατριβή του γερμανού υπουργού Άμυνας.
Η
χρονική συγκυρία δεν είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή για γερμανικές παραχωρήσεις, αντίθετα μάλιστα, το πολιτικό κλίμα στο Βερολίνο επιβάλλει την διατύπωση σκληρών όρων.
Ο
ι πιθανότητες επίτευξης του πρωθυπουργικού στόχου δεν είναι πολλές, η κ. Άγκελα Μέρκελ είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να τηρεί άκαμπτη στάση στο ζήτημα του «ευρωομολόγου» και μείς ….. εν γνώσει μας, ψάχνουμε για μια νέα ευκαιρία να τσιρίξουμε ξανά και ξανά …να ποιοι φταίνε… ΑΥΤΟΙ και οι προηγούμενοι μας  φταίνε, Εμείς;...... κάνουμε ότι μπορούμε !!!.
Μ
ε λίγα λόγια, ούτε αύριο θα μάθουμε, όλα όσα θα συμφωνήσουν η κα Μέρκελ με τον κ. Παπανδρέου.
Κ
αι χωρίς να έχουμε ιδιαίτερες οικονομικές γνώσεις, απλά παρατηρώντας το αγχωτικό ρολόι του Ελληνικού χρέους βλέπουμε ότι ούτε με ΔΥΟ αναδιορθώσεις χρέους μέχρι 60%, ΟΥΤΕ με νέο δάνειο όσο κι αν ειναι αυτό ΚΑΙ  με επιμηκυνση μέχρι το 2015 ΚΑΙ με πώληση δημοσίων εταιρειών ΚΑΙ με πώληση δημόσιας περιουσίας, Έχουμε Ελπίδα Σωτηρίας
ιδού ....
Το Ελληνικό Χρέος Σήμερα



0 σχολια: