ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

29/09/2011

Σχέδιο «Εύρηκα» - Πώς θα «σωθεί» η Ελλάδα από την κρίση χρέους.

Με την κωδική ονομασία «Εύρηκα» η Roland Berger, (Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ ) μιας από τις τρεις μεγαλύτερες εταιρείες συμβούλων της Ευρώπης, με ισχυρή επιρροή όπως λέγεται στην κυβέρνηση της Ανγκελα Μέρκελ, προβλέπει έξι βήματα για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης: 

Στο 1ο βήμα,
περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού δημοσίου ύψους 125 δισ. ευρώ συγκεντρώνονται σε μία εταιρεία συμμετοχών, η οποία πωλείται στην ΕΕ αντί 125 δισ. ευρώ.

(Εδώ πρέπει να θυμίσoυμε "και το Ταμείο αξιοποίησης ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου" που έχει αποκλειστικό σκοπό την αξιοποίηση περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου καθώς και περιουσιακών στοιχείων των δημοσίων επιχειρήσεων των οποίων το μετοχικό κεφάλαιο ανήκει εξ ολοκλήρου, άμεσα ή έμμεσα, στο Δημόσιο ή σε ΝΠΔΔ, όπου Το προϊόν αξιοποίησης θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους της χώρας. [ Βλέπε όλο τον εφαρμοστικό νόμο σε pdf με σχόλια   [ΕΔΩ ]
Στο 2ο
βήμα, οργανισμός της ΕΕ, με έδρα το Στρασβούργο, αναλαμβάνει να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στον έλεγχο της εταιρείας συμμετοχών έως το 2025. Εάν η διαδικασία αποφέρει κέρδη, αυτά αποδίδονται στην Ελλάδα, αφότου αφαιρεθούν οι προμήθειες. Στην περίπτωση που καταλήξει σε ζημιές (κάτι που η Roland Berger δεν περιμένει), αυτές πάλι βαραίνουν το ελληνικό δημόσιο.
Στο 3ο βήμα,
η Ελλάδα χρησιμοποιεί τα έσοδα από την πώληση της εταιρείας συμμετοχών για να επαναγοράσει τα ομόλογά της από την ΕΚΤ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης EFSF. Με την επαναγορά, το ελληνικό δημόσιο χρέος πέφτει από το 145% στο 88% του ΑΕΠ. Η έκθεση της ΕΚΤ και των Ευρωπαίων φορολογούμενων στο ελληνικό χρέος πέφτει στο μηδέν.

Στο 4ο βήμα, ο ευρωπαϊκός οργανισμός επενδύει 20 δισ. ευρώ στην αναδιάρθρωση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας συμμετοχών, ώστε να μεγιστοποιηθεί η αξία των αποκρατικοποιήσεων. Υπολογίζεται ότι με τη μέθοδο αυτή μπορούν να συγκεντρωθούν 40-60 δισ. ευρώ επιπλέον.
Στο 5ο βήμα,
εισρέουν στην ελληνική οικονομία διαρθρωτικά κονδύλια ίσα με το 8% του ελληνικού ΑΕΠ, τα οποία η χώρα δεν χρησιμοποιεί τώρα. Τα κονδύλια αυτά φέρνουν τους ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από το -5% στο +5% και αυξάνουν τα φορολογικά έσοδα κατά 4% του ΑΕΠ.
Στο 6ο βήμα,
με τα επιπλέον φορολογικά έσοδα, η Ελλάδα προχωρά σε επαναγορές ομολόγων ίσες περίπου με το 1% του ΑΕΠ της ετησίως. Η μείωση του χρέους και η βελτίωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας επιτρέπουν τη μείωση του ύψους των τόκων κατά 50% τουλάχιστον. Έτσι, το χρέος πέφτει κάτω από το 60% του ΑΕΠ το 2018.
Σ
ύμφωνα με Roland Berger, με βάση το σχέδιο, τα ελληνικά CDS καταρρέουν, επιφέροντας ζημιές σε όσους πόνταραν τόσο στην ελληνική χρεοκοπία όσο και στην κατάρρευση της Ιρλανδίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας.
Επιπλέον, με τη σαρωτική ιδιωτικοποίηση του ελληνικού δημόσιο τομέα, πατάσσεται η διαφθορά και ευνοείται η μακροπρόθεσμη ανάπτυξη.
Με το σχέδιο αυτό, οι ελληνικές τράπεζες που έχουν στα χέρια τους κρατικά ομόλογα θα εγγράψουν κέρδη 30 δισ. ευρώ, αποκαθιστώντας τη φερεγγυότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος.


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

πες τους να κάνουν όρεξη ,θα τους μεταβιβάσουμε τα πάγια μας για να σώσουν τις τράπεζες τους.
όποιος το κάνει αυτό τον περιμένει φυλακή , είδατε σήμερα τι έγινε στην ισπανια ,ο απερχόμενος πρωθυπουργός σταμάτησε την πώληση του 30%της κρατικής εταιρίας στοιχημάτων γιατί τα ποσά που προσπάθησαν τα κοράκια να την πάρουν ήταν 40%ποιο κάτω από την αξία της ,βρωμαγε φυλακή δηλαδή η δουλειά ,οτι βρωμάει και για τους δικούς μας μόνο που δεν ειναι σε θέση να το καταλάβουν.
αύριο που θα έχουν κάτω απο 85 βουλευτές στην βουλή να δούμε ποιος θα τους σώσει;και με τι δύναμη;

Anonymous said... Best Blogger Tips

Ο τετράπαχος υπουργός οικονομικών της κατοχικής κυβέρνησης , εξέδωσε από την «Κομαντατούρα » και άλλα νέα μέτρα « πλήρους πολιτικής ανοησίας » , ελπίζει δε ότι «αποφασίζοντας και διατάσσοντας» τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ την επιβολή της επεκτάσεως του συνολικού ποσού των αποδείξεων στο 50% του εισοδήματος του , θα συμβάλει στην τεχνητή αύξηση της ζήτησης , αλλά καθώς τυγχάνει να είναι υπερφίαλος και άσχετος με την πολιτική οικονομία , αγνοεί ότι η υπόθεση του αυτή είναι εντελώς λαθεμένη , διότι με αυτό το σύστημα, θα τονωθεί η εγχώρια ζήτηση των «εισαγόμενων» και μόνο, καθότι ο κακόμοιρος αγνοεί ότι “ η χώρα εισαγάγει ακόμη και τις πατάτες ”.
Ο δυστυχής νόμισε ότι έπιασε λαγό.