ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

23/09/2011

Τρία τα σενάρια για το μέλλον της Ελληνικής Οικονομίας, Δύο έξοδοι κινδύνου και ένας εφιάλτης

Στον ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ συζητήθηκαν τα σενάρια ακόμη και τα πλέον καταστροφικά-για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.
Τρία (3) είναι τα σενάρια για την Ελλάδα κατά τον α’ Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, μετά τη λήψη των νέων επώδυνων μέτρων της κυβέρνησης, χωρίς να αποκλείεται ούτε αυτό της ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους με «κούρεμα» κατά 50%.


Το πρώτο … ΤΟ ΚΑΚΟ...ο Εφιάλτης
Το χειρότερο είναι το πρώτο σενάριο,  δηλαδή να μην προχωρήσει η συμφωνία με την τρόικα και η χώρα να οδηγηθεί σε ανεξέλεγκτη χρεοκοπία.
Το δεύτερο …ΤΟ ΚΑΛΟ   (Έτσι... κι έτσι)
Το δεύτερο σενάριο αφορά την κύρωση και εφαρμογή της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου, που προβλέπει μεταξύ άλλων αναδιάρθρωση του χρέους με κούρεμα ομολόγων της τάξεως του 20%.
Και Το τρίτο ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ( Έτσι...Ετσι )
Το τρίτο σενάριο, που ενδεχομένως να είναι το λιγότερο οδυνηρό, σχετίζεται με την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη και της ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης του χρέους με «κούρεμα» κατά 50% (όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Βενιζέλος).
 

Η συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών, κύλησε με γκρίνιες, παρατηρήσεις και καυστικά σχόλια από πλευράς των βουλευτών που εξέφρασαν μεγάλη επιφυλακτικότητα για τη λήψη των νέων μέτρων, και να σημειωθεί ότι...  μεταξύ των περίπου 50 παρόντων (35 ζήτησαν και πήραν τον λόγο) ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ που να δηλώσει ότι θα καταψηφίσει τα νέα μέτρα.

Σταχυολογώντας τα σχόλια τους μεταξύ άλλων είπαν:
- απαιτείται αμέσως σχέδιο «να βγάλουμε το καπάκι από το καζάνι όπου βράζει τόσο η κοινωνία, όσο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα»,
- ο κ. Βενιζέλος έκανε λάθος λέγοντας  με την πρόσφατη αναφορά του στην τρόικα («ευτυχώς που ήρθε η τρόικα στην Ελλάδα»), ενώ από την πλευρά του ο υπουργός διευκρίνισε ότι «δεν το εννοούσα έτσι».
- όπως ήρθαν τα πράγματα «10 εκατομμύρια Ελλήνων στρέφονται εναντίον 154 βουλευτών».
- μίλησαν ακόμα για αναξιοπιστία και αναποτελεσματικότητα που έχει γίνει αντιληπτή τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό και διερωτήθηκαν  «ποιος φταίει που για δύο χρόνια δεν έγινε καμία αποκρατικοποίηση κι αν θα γίνει με τις σημερινές χρηματιστηριακές αξίες θα τους επικρίνουν για ξεπούλημα».
- άλλος είπε ότι «με την ψήφο μου δεν εκβιάζω τη χώρα» και ζήτησε συγκυβέρνηση «για να δείξουμε ότι υπάρχει πολιτική σταθερότητα».
- μίλησαν  για «φάλτσα ορχήστρα στον "Τιτανικό" όπου το πλήρωμα και οι επιβάτες πηδούν στη θάλασσα ζαλισμένοι».

Κοντολογίς, αν βγάλουμε έξω το πρώτο, το ΚΑΚΟ σενάριο ..... μπορεί μεν να μας πονέσουν λίγο ….αλλά…. θα μας σώσουν για πολλοστή φορά.
Όλα ωραία και όλα ανθηρά


0 σχολια: