ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

03/09/2011

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά.

" Είναι άραγε η Ευρώπη και το ΔΝΤ εξοργισμένοι με την Ελλάδα ";
Την ώρα που η Ελλάδα συνεχίζει να είναι τάχα ο «κακός μαθητής», η τρόικα ισχυρίζεται ότι η Ιρλανδία και Πορτογαλία εξασφαλίζουν την καταβολή της επόμενης δόσης των δανείων που έχουν λάβει, γιατί και οι δύο βρίσκονται στο σωστό δρόμο !.
Η οικονομία τους αργά αλλά σταθερά δείχνει
να ξεπερνά το αδιέξοδο που τις οδήγησε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, σε αντίθεση με την Ελλάδα όπου οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι, εξοργισμένοι με τις καθυστερήσεις και την ολιγωρία των ελληνικών αρχών να προχωρήσουν στις δομικές αλλαγές που προβλέπονται στο Μνημόνιο, επισημαίνουν ότι « είναι παράδειγμα προς αποφυγήν».
Τα κάθε λογής παπαγαλάκια μας σερβίρουν ότι τάχα κεραυνός εν αιθρία έπεσε με την εξέλιξη στις συνομιλίες μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας ή ότι  « οι επόμενες εβδομάδες μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου είναι κρισιμότατες εθνικά ».
Όμως τίποτα δεν έγινε ξαφνικά, τίποτα δεν ήταν τυχαίο, το «σκηνικό» της κρίσης είχε στηθεί εδώ και μέρες.
Οι δύο πλευρές, κυβέρνηση και τρόικα, προσπαθώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, κινήθηκαν στο ίδιο μήκος κύματος. «Δεν υπάρχει διακοπή, υπάρχει αναβολή για να αποσαφηνιστούν τεχνικές λεπτομέρειες».
Για μια ακόμη φορά το παιχνίδι της εκταμίευσης της έκτης δόσης του δανείου θα παιχτεί εκτός έδρας και φυσικά η λύση θα είναι πολιτική.
Εκλογές το 2013, τσαμπουκάδες, νταιλίκια, λεονταρισμοί..... θα σε ξανάβρω στους μπαξέδες τρείς του Σεπτέμβρη να περνάς......
Τα δύσκολα έπονται μετά τη ΔΕΘ.


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

«Εκ προοιμίου», ήταν προγραμματισμένο οι συνομιλίες με το ΔΝΤ να ολοκληρωθούν στις 5 Σεπτεμβρίου και εφόσον εθεωρείτο ότι εφαρμόζονται τα συμφωνημένα τότε να εκταμιευθεί η επόμενη δόση προς το τέλος του μήνα. Αυτό είχε αναφέρει ο αναπληρωτής Δ/ντής Εξωτερικών Σχέσεων του ΔΝΤ, Ντέιβιντ Χώλευ, σε καθιερωμένη συνέντευξη τύπου (ΕΔΩ http://www.imf.org/external/np/tr/2011/tr082511.htm ) στις 25 Αυγούστου: «Η αποστολή για την πέμπτη αξιολόγηση βρίσκεται στην Αθήνα. Αναμένεται να ολοκληρώσει την εργασία της περί τις 5 του Σεπτέμβρη. Αν υποθέσουμε ότι οι συμφωνίες βρίσκονται σε ισχύ, τότε το Εκτελεστικό Συμβούλιο του ΔΝΤ θα μπορούσε να εγκρίνει την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς το τέλος του Σεπτέμβρη.», δες την συνέντευξη του Βενιζέλου ΕΔΩ http://www.youtube.com/watch?v=oAWvqFjXAOA&feature=player_embedded;

Anonymous said... Best Blogger Tips

Κανείς δεν είναι εκνευρισμένος με την ελλαδα , απλά από την στιγμή που ανακοινώνεις αποτελέσματα σαν τα τελευταία, 8,7% έλλειμμα[που δεν είναι και σίγουρο] από 7,6% που είχες πρόβλεψη, κάποιος πρέπει να βάλει 1,6 δις έξτρα.
το δντ απο το καταστατικό του το απαγορεύει και αρά πρέπει να το βάλουμε εμείς ,η ερώτηση είναι από που;
Aγαπητε δεν αντέχουμε πλέον αλλο το εργο τέλειωσε,δεν υπάρχουν εκβιασμοί εκατέρωθεν, υπάρχουν νουμερα, και λυπάμαι μα τα νουμερα δεν βγαίνουν.
Είδαμε ολοι τι εγινε με την αλφα και την ευρομπανκ, η ιδια η αγορα την ξανακατέβασε στην πριν συγχώνευση κατάσταση, η αγορα ξερει κατι παρα πάνω.
Με μεγάλο πόνο, και για μενα και για την πατριδα μου μιας και εκτος απο ελληνας ειμαι φτωχος και ο ιδιος ,θα παρακαλουσα να μας βγαλουν απο αυτο το μαρτυριο του ευρω και της καθημερινής αναφορας απο την υφήλιο για το τι κανει η ελλαδα, να γυρίσουμε στην δραχμουλα και στην φτωχια μας να κανουμε ενα κουρεμα 80%και σιγα σιγα μετα απο 10 περιπου χρονια να επιστρεψουμε στον παγκοσμιο χαρτη.
Οσο αφορα δε αυτους που λενε για τους εχοντας ευρω οτι αυτο θελουν για να αγορασουν φτηνα την ελλαδα, ας βαλει το κρατος εναν φορο αναλογο του αυτοκινήτου και όποιος πληρώνει, αγοράζει, στην ελλαδα με ευρω να δίνει τα διπλα για να είμαστε ισα βαρκα ισα πανια,να μην χάνει κανείς.