ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

14/09/2011

Νέα χαράτσια « made in Greece » ?

Πυρετώδεις είναι οι διαβουλεύσεις για την κρίση χρέους της Ευρωζώνης τόσο στην Αθήνα όσο και στην Ευρώπη με συσκέψεις, τηλεδιασκέψεις, συναντήσεις και τηλεφωνικές συνομιλίες, με επίκεντρο την Ελλάδα. 
Στην χθεσινή ευρεία σύσκεψη στο γραφείο του Πρωθυπουργού
στη Βουλή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον κ. Λ. Παπαδήμου με αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες ευρωπαϊκές εξελίξεις και την κατάσταση στις αγορές, έγινε γνωστό πως σήμερα Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του Πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ και το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου θα λάβει μέρος στην τηλεδιάσκεψη, μετά από την κυβερνητική σύσκεψη στις 4 το απόγευμα με αντικείμενο την πορεία της εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Εδώ και λίγες ώρες, ακούγεται έντονα πως η σημερινή τηλεδιάσκεψη θα «σφραγίσει και νέα μέτρα », νέα χαράτσια « made in Greece » καθώς η πίεση είναι μεγάλη και η καθυστέρηση του κυβερνητικού έργου οδηγεί με μαθηματικά ακρίβεια τις εξελίξεις σε έσχατο σημείο, με τον ελληνικό λαό να πληρώνει ξανά το μάρμαρο! « νέα... μέτρα », πέρα από αυτά που ήδη εξαγγέλθηκαν, εφόσον ο Γιώργος Παπανδρέου δεν πείσει τους Νικολά Σαρκοζί και Άνγκελα Μέρκελ!
Οι ευθύνες είναι μεγάλες, καθώς όπως λέγεται:
• Η κυβέρνηση ήταν αυτή που αποσταθεροποίησε την συμφωνία της 21ης Ιουλίου, καθώς ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί έκαναν... παρατεταμένες διακοπές,
• Αυτή ήταν που συγκρούστηκε με την τρόικα βάζοντας κόκκινες γραμμές, και
• Αυτή ήταν που έδωσε... παράταση σε καίριες μεταρρυθμίσεις, θέλοντας να καλοπιάσει τους αντιρρησίες.


0 σχολια: