ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

20/01/2012

« ΠΡΙΝ ΑΛΕΚΤΩΡ ΛΑΛΗΣΕΙ, ΤΡΙΣ … »

Στις  24.11.11 με την ανάρτηση μας με τίτλο « ΜΑΧΑΙΡΙΑ … Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ » , κάναμε εκτενή αναφορά στο θέμα.
Χαρακτηρίσαμε ως τελειωτικό κεραυνό στην καταιγίδα των φόρων που επιβάλλονται τους ιδιοκτήτες ακινήτων, λέγοντας πως τυχόν προσδιορισμός τακτής ημερομηνίας καταβολής της εισφοράς θα σημάνει λόγω οικονομικής δυσχέρειας και την εκτόξευση των ποσών τυχών προστίμων εκπρόθεσμης καταβολής, ότι θα επηρεάσει αρνητικά την διαβίωσης στους περισσότερους, αφού παράλληλα ....
θα πρέπει να καταβάλλονται το ειδικό τέλος που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας, το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας που πηγαίνει στον Δήμο, τα πρόστιμα τακτοποίησης για αυθαίρετα κι ημιυπαίθριους κ.ο.κ. και προτείναμε ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ
της εφαρμογής λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι Ακατάλληλη η στιγμή για τέτοιες συζητήσεις!
Όμως,  όσο θέλεις βρόντα στου κουφού την πόρτα.
Είναι να απορεί κανείς με την απάθεια που αντιμετωπίζει η διοίκηση του δήμου ένα τόσο  ζωτικό θέμα.
Παρ ότι όλο και πιο δύσκολη γίνεται η καθημερινότητα των Ελλήνων πολιτών, με τα κοινωνικά αγαθά να ακριβαίνουν μέρα τη μέρα, μήνα το μήνα, βάζοντας φωτιά στο οικογενειακό καλάθι, παρά τη διαρκή συρρίκνωση των εισοδημάτων του και παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα των κατοίκων που αφορά το θέμα ζουν αυτή τη στιγμή κάτω από όριο της φτώχειας, με τις τιμές των τροφίμων και των κοινωνικών αγαθών , της στέγασης, και διατροφής  να παίρνουν τον… ανήφορο, πρωταγωνιστές στις αυξήσεις και στις απαιτήσεις να αναδεικνύονται το σπάταλο κράτος  και μια ανάλγητη δημοτική αρχή.
Οι ρετσέτες άρχισαν να καταφθάνουν. Τα στοιχεία μιλάν από μόνα τους,
Αποφασίζουν και διατάσσουν, οι μεν να επιβάλλουν μεταξύ  άλλων χαράτσι επί του ακινήτου μέσω της ΔΕΗ, οι δε, χειρότεροι κι από την Χούντα, να σε χαρακτηρίζουν ξαφνικά ως οφειλέτη του δήμου με χρέος πολλαπλάσιο του Βενιζέλιου χαρατσιού  που σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνά και τι εξωφρενικό ποσό των 10.000 ευρώ.
Διαβάστε ΕΔΩ την απόφαση του Δήμου, Μνημείο Υπερβολής και Εξωφρενισμού.
Αξιοσημείωτη είναι και η επισήμανση τους ότι η απόφαση ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ  από τους παρόντες, των δε... Στ. Μπακαούκα, της κ.Γ. Γκαβογιάννη , της κ. Ισ. Νάννου, του  Ομ.  Παπασάββα   και του πρώην δημάρχου Σ. Σοφρά  ……. να έχουν αποχωρήσει της συζήτησης,( ίσως  το θέμα να μην ήταν του ενδιαφέροντός των. !!!
Είναι δε τέτοια η αναλγησία τους, που ενώ οι ίδιοι με την γραφειοκρατία τους καθυστερούν την έγκυρη ενημέρωση των δημοτών, να μην προσδιορίζουν πως θα ανταποδώσουν τα εισπραττόμενα, ούτε πως συνυπολογίζεται η συνεισφορά σου σε γη, να σου ζητούν χωρίς ίχνος ντροπής, μέσα σε 10 ημέρες δηλαδή μέχρι τις 27/1/2012, να σπεύσεις να κάνεις ένσταση, και  ΑΝ  ΔΕΝ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ  με εφ άπαξ !!!! καταβολή  του όλου ποσού, να μπαίνεις σε αναγκαστικό διακανονισμό με ελάχιστη καταβολή 100 ευρώ το μήνα και μάλιστα  με τοκογλυφικό επιτόκιο υπερημερίας 1%  για κάθε μήνα καθυστέρησης.
Είναι δε τέτοιο το θράσος τους, που επισείουν προς εκφοβισμό και εντυπωσιασμό την απειλή της εφαρμογής του Κώδικα είσπραξης δημοτικών εσόδων, την εφορία δηλαδή.
Με άλλα λόγια και εντελώς ξαφνικά, όσοι  χτίσαμε εκεί το εξοχικό μας είτε νόμιμα σε εκτάσεις τέτοιες που ο νόμος προέβλεπε δηλαδή σε έκταση μεγαλύτερη από 2 ή 4 στρέμματα είτε και παράνομα σε οικόπεδα πολύ μικρότερα,  να  χαρατσώνουν τα δέντρα και λουλούδια μας ακόμα και την τσιμεντο -κολώνα για το ρολόι της ΔΕΗ  με ποσά μεγαλύτερα και από την κατασκευή τους, να μας τσουβαλιάζουν συλλήβδην,  να μας θεωρούν εκατομμυριούχους, και να μας θεωρούν, εκόντες άκοντες, ενοικιαστές του ίδιου μας του σπιτιού.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν η Δημοτική Αρχή συνεχίσει να συμπεριφέρεται με αυτούς τους ρυθμούς, τη στιγμή μάλιστα που η ανεργία αυξάνεται κατακόρυφα και τα εισοδήματα συρρικνώνονται, με την υψηλή φορολογία και τα απανωτά χαράτσια, ΘΑ «γονατίσει οικονομικά »  την μικρή κοινωνία της περιοχής  μια ώρα αρχύτερα.

Κύριοι της δημοτικής αρχής .. αλλά και της αντιπολίτευσης, αναθεωρήστε τις συμπεριφορές σας άλλως  θα « κουβαλάτε »  και  της ρετσινιά της κοινωνικής αναλγησίας.
Θα επανέλθουμε.


0 σχολια: