ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

02/01/2012

Εκτός από τον λαό ποιος άλλος θέλει τις εκλογές ?

Ήδη εδώ και δύο χρόνια έχουμε γίνει μάρτυρες:
- Εκβιασμού της χώρας εκ μέρους του γαλλογερμανικού άξονα, ώστε να αποδεχθεί άνευ διαπραγματεύσεων το πρώτο μνημόνιο.
- Της υποταγής των κυβερνητικών βουλευτών στις εντολές των Παπανδρέου και Βενιζέλου… να ψηφίζουν και τα τρία αναθεωρημένα μνημόνια, και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με την «απειλή της χρεοκοπίας », για καθεμία δόση του μνημονίου.
- Να έχει ξεκίνησε η απειλή της επόμενης χρεοκοπίας (σε λίγες μέρες έχουμε την έβδομη δόση των 14 δισεκατομμυρίων ευρώ), όλοι τους, μαζί με
τα μέσα ενημέρωσης σε ρόλο μεγαφώνου, να μας εκβιάζουν να πληρώσουμε περισσότερα για να αποφύγουμε τα χειρότερα.
- Και από τον περασμένο Σεπτέμβριο, κάτω από το κράτος του φόβου απώλειας της πλειοψηφίας στη Βουλή, τρόικα και υπουργοί, αρθρογράφοι και πολλοί άλλοι « κοπροκάνθαροι μπούρμπουλες » να ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχει χρόνος για τις είκοσι μία μέρες (21) που απαιτεί το Σύνταγμα για τις εκλογές.
Η Ν.Δ ; ;
Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Σαμαράς ξεκίνησε αρχικά με την 4η Δεκεμβρίου 2011 ως ημερομηνία των εκλογών (αντί δημοψηφίσματος), μετέπειτα προσδιόρισε την 19η Φεβρουαρίου 2012 ως την καταλληλότερη ημερομηνία εκλογών, αργότερα επαναπροσδιόρισε την ημερομηνία ... για « μερικές εβδομάδες πριν ή μετά την 19η », και σε χθεσινές δηλώσεις του από την Θεσσαλονίκη, να επαναλαμβάνει, απαντώντας σε σχετική ερώτηση ότι οι εκλογές θα γίνουν..ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ πριν το Πάσχα.
Το ΠΑΣΟΚ ;
Γενικώς υπάρχει χρόνος για όλα εκτός από εκλογές, καθώς τα συμφέροντα των δανειστών συμβαδίζουν με τα μικροσυμφέροντα και τους υπολογισμούς των κομμάτων.
Ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος παραιτήθηκε για να διευκολύνει τους δανειστές και όχι για να γίνουν άμεσα εκλογές, προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έστω και με μεθόδους αναβολής των συνεδριάσεων των κομματικών οργάνων.
Οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ και επίδοξοι αρχηγοί έχουν χρόνο μεν για εσωκομματικές εκλογές αλλά όχι για εθνικές εκλογές, και αυτό γιατί θέλουν να γίνουν πρώτα αρχηγοί και να φορτώσουν όλη την πολιτική ευθύνη στον .Γ. Παπανδρέου.
Ο κ Βενιζέλος έχει συνδέσει με πρόσφατες δηλώσεις του την ημερομηνία των εκλογών «μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το PSI και το εθελοντικό κούρεμα της ονομαστικής αξίας των ελληνικών ομολόγων κατά 50% », ώστε τα νέα, ακόμη πιο δύσκολα μέτρα που θα απαιτηθούν για την εφαρμογή της νέας δανειακής σύμβασης (η οποία θα έχει προηγηθεί) να ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση.
Το ΛΑΟΣ ;
Την άποψη του ΠΑΣΟΚ και την επιθυμία των δανειστών σιγοντάρισε δημόσια ο κ. Καρατζαφέρης και πρότεινε να γίνουν οι εκλογές έπειτα από έναν χρόνο και ως τότε … να κυβερνά μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο, με δέκα υπουργούς και με τη στήριξη των 255 βουλευτών από τα τρία κόμματα, (αναδιατύπωση αυτού που πρότεινε και η κ. Διαμαντοπούλου)… Να γίνει δηλαδή ανασχηματισμός της κυβέρνησης, να φύγουν όλοι οι υφυπουργοί του ΠΑΣΟΚ, να παραμείνουν μόνον οι υπουργοί που δεν θέλουν να είναι διάδοχοι του Γ. Παπανδρέου (κατά το πρότυπο της κυβέρνησης Μόντι στην Ιταλία) και η κυβέρνηση να συνεχίσει ως την εξάντληση της θητείας της Βουλής, το 2013 !!! και σήμερα σε πρωινή τηλεοπτική-εκπομπή να βάζει τελεσίγραφο με χρονικό ορίζοντα ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση Παπαδήμου, εάν έως τις 15 Ιανουαρίου δεν έχουν ξεκαθαριστεί όλα όσα έχει ζητήσει, όπως (1ο) να είναι έτοιμη η κυβέρνηση για όσα έχει ζητάει η τρόικα,(2ο) να μειωθούν κατά ¼ τουλάχιστον τα μέλη της κυβέρνησης,(3ο) να ξεκαθαρίσει η ΝΔ το ρόλο της και (4ο) να υπάρξει ασφαλής ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ.
Και εδώ οι σκοπιμότητες είναι σαφείς, ο κ. Καρατζαφέρης δεν θέλει άμεσα προσφυγή στις κάλπες, αφού ελπίζει ότι βάζοντας νέους όρους θα μειώσει τη μικρή πολιτική φθορά που έχει υποστεί από την συμμετοχή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου.
Το ΚΚΕ ο ΣΥΝ ή Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ;
Τι κι αν λένε όλοι τους ότι θέλουν σύντομα εκλογές…. αφού πολύ καλά γνωρίζουμε ότι τα κόμματα της πολύ τεμαχισμένης Αριστεράς με τα σημερινά δεδομένα και τα μυαλά που κουβαλάνε ΔΕΝ θα γίνουν ποτέ κυβερνητικά κόμματα.
Ποιος λοιπόν θέλει να αλλάξει κάτι με τις εκλογές πέρα από τον απλό Ελληνικό Λαό ???


0 σχολια: