ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

19/01/2012

Ανακαλύφθηκετο εμβόλιο που αποθεραπεύει τους σκύλους από το Καλα-αζάρ!

Επιτέλους η λεϊσμανίαση θεραπεύεται!

Το εμβόλιο ονομάζεται CaniLeash, κοστίζει 50 ευρώ η ένεση, αλλά επιτέλους ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΤΗ ΜΟΛΥΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ.
Κυκλοφορεί και στη χώρα μας, περιέχει πρωτεΐνες του παράσιτου για τις οποίες μπορεί να παράγει αντισώματα το ανοσοποιητικό σύστημα.
Το κόστος του εμβολίου μπορεί να είναι αρκετά υψηλό (50 ευρώ η κάθε δόση),
ωστόσο αποτελεί ένα σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα για το οποίο οι επιστήμονες πάσχιζαν εδώ και 10ετίες, καθώς οι ήδη υπάρχουσες θεραπείες μπορούν απλά να ελέγξουν τα συμπτώματα της νόσου και όχι να τα θεραπεύσουν -επιπλέον, μετά τη νόσηση ο σκύλος παραμένει φορέας μιας νόσου που μεταδίδεται εξαιρετικά εύκολα μέσω μολυσμένης σκνίπας, και σε ανθρώπους.
- Χορηγείται σε 3 δόσεις, με μεσοδιαστήματα 3 εβδομάδων.
- Ο σκύλος πριν από τον εμβολιασμό υπόκειται σε αιματολογικές εξετάσεις προκειμένου να βεβαιωθεί ότι είναι αρνητικός στο παράσιτο, δηλαδή δεν φέρει αντισώματα που υποδηλώνουν παλαιότερη λοίμωξη.
Κατά τη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα για την επίσημη κυκλοφορία του εμβολίου, ο δρ. Ηλίας Παπαδόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής Παρασιτολογίας και Παρασιτικών Νοσημάτων, επισήμανε ότι
«οι ερευνητικές μελέτες του εμβολίου που οδήγησαν στην απόκτηση της Ευρωπαϊκής Έγκρισής του είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικές και φαίνεται ότι οι κτηνίατροι και οι ιδιοκτήτες σκύλων, έχουν πλέον στα χέρια τους ένα αρκετά ισχυρό όπλο καταπολέμησης του παρασίτου».


0 σχολια: