ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

03/01/2012

Ένας Χρόνος διοίκησης από την Νέα δημοτική αρχή.

Πως μπορεί ο απλός κάτοικος του νησιού να πληροφορηθεί αν το καταγγελλόμενα από τον πρώην δήμαρχο κ. Σοφρά για εκτόξευση του χρέους του δήμου στα Δέκα εκατομμύρια είναι αλήθεια ή όχι ;
Ποιος λέει αλήθεια και ποιος παραμύθια !

Πως μπορεί ο απλός δημότης να ξέρει και να εκτιμήσει αν το έργο της Διοίκησης Τσαβαρή είναι Υπαρκτό ή Ανύπαρκτο ;
Αν αυτά τα ερωτήματα το έβαζε κάποιος σε μια τοπική δημοσκόπηση, πως θα απαντούσαν άραγε οι κάτοικοι του νησιού μας;
Ποια θα ήταν στ’ αλήθεια η γνώμη τους;
Βεβαίως, όπως συμβαίνει σε όλες οι δημοσκοπήσεις, κάποιους θα τους στεναχωρούσε το αποτέλεσμα, και θα προσπαθούσαν να την απαξιώσουν όχι μόνο για την μέθοδο που ακολούθησε τάχα, όσο και για τα αποτελέσματα της, και θα την απόρριπταν ως αφερέγγυα, ανεξάρτητα αν τηρήθηκαν κανόνες αντικειμενικότητας και ασφάλειας (π.χ. κλείδωμα ip και cookies) κλπ.
Όμως η Ιστορία δείχνει ότι όποιος επιμένει να αγνοεί ή ακόμα να παραποιεί την αλήθεια στην κοινή γνώμη, σύντομα απαξιώνεται ο ίδιος.
Πέρασε ήδη ένας χρόνος διοίκησης και λογικά έπρεπε να υπάρχουν απτά δείγματα του όποιου έργου έχει επιτελεστεί.
Αν λοιπόν κληθεί ο απλός δημότης να απαντήσει « Ποια είναι η γνώμη του» :
- για την μέχρι σήμερα πορεία του δήμου όχι μόνο σε θέματα οικονομικής διαχείρισης,
- ή και για τυχόν διασπάθιση των ελάχιστων διαθέσιμων πόρους σε εκδηλώσεις προσωπικής προβολής, αλλά
- αν η νέα διοίκηση του δήμου τήρησε τις δεσμεύσεις της,  
- αν υπάρχουν τομείς που υστέρησε,  όπως π.χ σε τοπικές επεμβάσεις και αναπλάσεις, σε βελτιώσεις οδών και πλατειών, στη βελτίωση των συνθηκών ζωής του δημότη.
- αν σ’ αυτή την οικονομική συγκυρία πραγματοποίησε τα αναγκαία έργα ή αν κατά την γνώμη του ασχολήθηκε κυρίως με "έργα βιτρίνας",
- αν δημοσιοποίησε με ακρίβεια την οικονομική κατάσταση που παρέλαβε ως νέα διοίκηση ή έδωσε, ως συνήθως, παραπλανητικά στοιχεία και συγχωροχάρτι.
Και τέλος αν διαπιστώνει ότι ο δήμαρχος και οι περί αυτόν συμπεριφέρονται με υπεροψία ή αν απαράδεκτα « απαξιώνουν με την συμπεριφορά τους την πολιτική και τους θεσμούς».....
Ποιο θα ήταν νομίζετε το αποτέλεσμα ;
Είναι γνωστό ότι τα δύσκολα προβλήματα, δεν έχουν εύκολες λύσεις.
Όμως η κάθε διοίκηση οφείλει να εντείνει τις προσπάθειές της και να επιδεικνύει ουσιαστικό έργο, έργο ουσίας, όχι λεκτικούς ακροβατισμούς, που να διαχωρίζουν τους Σαλαμίνιους, σε διάφορα "πολιτικά σχήματα", που ακούμε κατά καιρούς, όπως …. αυτοί είναι «Τσαβαρικοί», «Σοφρικοί», «Μακρηκοί» «Ξένοι» ή  όπως ξέχασαν τα δικά τους, κοίτα ποιος μιλάει  κλπ , κλπ.
Όλοι εμείς οι απλοί δημότες μία και μοναδική όσο και απλή απαίτηση έχουμε,« Θέλουμε να ζούμε σε ένα δίκαιο, καθαρό, καλά οργανωμένο και σοβαρό Δήμο», και οφείλουν να καταλάβουν πια, ότι εδώ δεν υπάρχουν ούτε σκοπιμότητες, ούτε παιχνιδάκια, ούτε εξαρτήσεις.
Οι απαντήσεις τους πρέπει να είναι απλές και συγκεκριμένες.
Κυρίως οφείλουν να το καταλάβουν αυτό οι επηρμένοι, εκείνοι που δεν θέλουν να δεχθούν την αδυναμία τους αλλά που προσπαθούν « Να εφευρίσκουν εικονικούς εχθρούς και να κυνηγάνε ανεμόμυλους ».
Θα συνεχίσουμε λοιπόν την παραγωγική μας κριτική, γνωρίζοντας ότι κάποιοι, όσο κακομαθημένοι κι επηρμένοι κι αν είναι « θα το εμπεδώσουν θέλουν δεν θέλουν» …θα μάθουν ότι τα δημόσια πρόσωπα είναι στην πλευρά των κρινόμενων.
Κι αυτό είναι δικό τους πρόβλημα.
Έτσι έντιμα και απλά.


0 σχολια: