ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

11/01/2012

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός προειδοποιεί για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία» !!!.

Η επιδείνωση των δημοσιονομικών στοιχείων, έτσι όπως αυτά περιγράφονται από τον Γερμανικό τύπο, καθιστά αδύνατη την εκταμίευση της πρώτη δόσης από το δεύτερο πακέτο βοήθειας και πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει το Μάρτιο.
Μας λεν πως η ανασφάλεια στις αγορές σχετίζεται με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και ιδιωτών πιστωτών για το κούρεμα του χρέους.Γιαυτό και η Άγκελα Μέρκελ, πιέζει
για μια γρήγορη ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων.
Την ίδια στιγμή ότι στο ΔΝΤ υπάρχουν αμφιβολίες για το αν το κούρεμα της τάξης του 50% σε συνδυασμό με το δεύτερο πακέτο στήριξης από ΕΕ και ΔΝΤ αρκούν για να μειωθεί το έλλειμμα της Ελλάδας στο 120% μέχρι το 2020.
Η «Kurier», η « Frankfurter Allgemeine Zeitung», η «tagesschau»  , η «Handelsblatt» , η «Die Presse (Αυστρία)», το «Spiegel ONLINE», με αναφορές τους στον πρωθυπουργό της Ελλάδας γράφουν :
«Η Ελλάδα θα πρέπει να εγκαταλείψει την ευρωζώνη», « Κρίση στην Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός Παπαδήμος απειλεί με χρεοκοπία το Μάρτιο», «Ο Παπαδήμος προειδοποιεί για ανεξέλεγκτη χρεοκοπία»,« Παπαδήμος,  Η Ελλάδα υπό την απειλεί «καταστροφικού τέλους», « Ο πρωθυπουργός απευθύνει έκκληση για μείωση των απολαβών... διαφορετικά η χώρα θα χρεοκοπήσει ανεξέλεγκτα». κ.ο.κ. Το δημοσίευμα της Deutsche Welle σε slideshow  .
Κι όλα αυτά γιατί ?
Η αλήθεια περιγράφεται ανάγλυφα από την  γερμανική Welt. η οποία συνδέει την εκταμίευση του νέου δανείου με το πρόγραμμα των στρατιωτικών εξοπλισμών που υπογράφουν οι γερμανικές εταιρείες με τις ελληνικές αρχές.
Γράφει η γερμανική εφημερίδα Welt:
«Εάν εκταμιευθεί το Μάρτιο η επόμενη δόση των 80 δισ. ευρώ, και περισέψει κανένα δισ. ευρώ, υπάρχει σημαντική πιθανότητα να συναφθούν νέα συμβόλαια» , κάνοντας λόγο και για πιθανή δεσμευτική παραγγελία ενός Eurofighter ή μιας φρεγάτας.
«Εάν δοθεί η επόμενη δόση,  η Γερμανία μπορεί να επωφεληθεί ακόμη και εν μέσω κρίσης από την Ελλάδα, σημειώνοντας επίσης  ότι η Ελλάδα και Πορτογαλία είναι οι καλύτεροι αγοραστές της γερμανικής στρατιωτικής βιομηχανίας.
Η ίδια εφημερίδα υπογραμμίζει ότι, η παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη είναι ακόμη μετέωρη με τους επόμενους μήνες να θεωρούνται κρίσιμοι, ωστόσο τα πακέτα μέτρων «έχουν προσπεράσει χωρίς ίχνη το στρατό και τους εξοπλισμούς».

Όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα,το Πρόγραμμα Σταθερότητας προβλέπει μείωση μόνο 0,2% στους εξοπλισμούς, δηλαδή 457 εκ. ευρώ τα οποία όμως είναι ελάχιστα «εάν συγκριθούν με τη μείωση του 1,8 δισ. ευρώ της μείωσης των κοινωνικών δαπανών».!!!!



0 σχολια: