ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

24/06/2012

"Λογαριασμός" 8,5 δις ευρώ για τους πολίτες.

Θυμόσαστε εκείνο το παλιό ανέκδοτο.... θα σας πάρει το ΚΚΕ το σπίτι, θα σας πάρει το μαγαζί ?
Ή το νεώτερο με τις φωνές και τα ουρλιαχτά .. πως αν βγει  ο  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. θα μας πάρει τα σπίτια, θα μας πάρουν τις καταθέσεις, τις γυναίκες και τους άντρες, θα μας κολλήσουν AIDS... , θα μείνουμε χωρίς Porsche Cayenne, Gucci, Louis Vuitton και Nina Ricci ;
Ότι θα γίνει η Αποκάλυψη ή Δευτέρα Παρουσία, με σεισμούς λοιμούς, λιμούς και καταποντισμούς, που δεν θα έχουμε πλέον που να σταθούμε ;


Ε!!! λοιπόν αυτό που φοβόμουν μη μου πάρει ο Κομμουνισμός, να που ήρθε  η Ν.Δ με το Λαϊτ ΠΑΣΟΚ  και με ολίγη ΔΗΜΑΡ , μια γνήσια Ελληνική Τρόικα δηλαδή, να μου το πάρει... μαντρώνοντας μου τη συνείδηση.

Μπαράζ φόρων καλούμαστε να πληρώσουμε μέσα στους επόμενους έξι μήνες ως συνεπείς και καλοί φορολογούμενοι.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, ως το τελειωτικό χτύπημα.. φοροκαταιγίδα στο άμεσο προσεχές διάστημα, καλούμαι ως φορολογούμενος, από τις αρχές Ιουλίου έως και το τέλος του έτους να βάλω βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσω τον λογαριασμό των 8,5 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Μόνο από τον φόρο εισοδήματος, την εισφορά αλληλεγγύης και το τέλος επιτηδεύματος το οικονομικό επιτελείο,  προσδοκά έσοδα 5,1 δισεκατομμυρίων ευρώ όταν πέρυσι από τις ίδιες πηγές είχαν εισπραχθεί 1,1 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ακόμη 3 δισεκατομμύρια ευρώ υπολογίζονται τα έσοδα από το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.

Τα ποσά είναι τεράστια, εντείνοντας τους φόβους εκτροχιασμού του προϋπολογισμού εξαιτίας της διαφαινόμενης αδυναμίας των φορολογουμένων να καταβάλουν όλους τους φόρους σε τόσο μικρό διάστημα.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι από τις αρχές του 2010 έως σήμερα τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο αυξήθηκαν κατά 13 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου.

Επιπλέον, στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι το μπαράζ φόρων θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην ήδη επιβαρυμένη αγορά, μειώνοντας περαιτέρω την κατανάλωση.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, οι οφειλέτες του Δημοσίου ανέρχονται σε 1 εκατομμύριο ευρώ και οφείλουν περί τα 45 δισεκατομμύρια ευρώ.

Λες να φταίω εγώ ...και μόνο εγώ ? ...... Μάλλον !!!


0 σχολια: