ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

17/06/2012

«Τα του δήμου λέγονται πάντα δημόσια » !.

«Τα του δήμου λέγονται πάντα δημόσια», και οφείλουμε αυτό να το κάνουμε πράξη, γιατί με τον τρόπο αυτό  προστατεύουμε και την δημοκρατία, αλλά και τον εαυτό μας από την κακόπιστη κριτική του κόσμου, ενός κόσμου, που εμείς οφείλουμε να τον βλέπουμε πολυδιάστατα και όχι περιορισμένο και πάντα εχθρικό.

Οφείλουμε να αντικρούσουμε με επιχειρήματα εκείνους που έχουν διάφορη κρίση, χωρίς να τους κατηγορούμε ότι μας αδικούν, χωρίς να πιστεύουμε ότι πάντα παραμένουμε θύματα ενός «τιμωρού» και αχάριστου λαού , ενός λαού που τον θέλουμε στα μέτρα μας , ...... χωρίς απαιτήσεις και κρίση.

Διάβασα «τυχαία» στο διαδίκτυο την απάντηση [βλ.ΕΔΩ] του δημάρχου Σαλαμίνας, προς τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αιαντείου, για όσα «έπρεπε να έχουν κάνει και δεν έκαναν» ... οι δικοί του άνθρωποι δηλαδή, αυτοί που τόλμησαν έγγραφα και δημόσια να εκφράσουν την δική τους διαφορετική θέση [βλ. ΕΔΩ] και άποψη.


Ένα Δελτίου Τύπου που η δομή και το ύφος του, δίνει ξεκάθαρα την εντύπωση ότι γράφτηκε «καθ’ έδρας», ότι πρόκειται για απάντηση του συγγραφέα σε ρόλο δημόσιου κατήγορου και κριτή και όχι για την ουσία και την πραγματικότητα.

Γιατί η πραγματικότητα έχει άλλη γραφή, έχει άλλη εικόνα και τρόπο έκφρασης, έχει άλλο τόπο συζήτησης.

Το συγκεκριμένο δελτίο, όπως τα περισσότερα εξάλλου, που έχει δημοσιοποιήσει μέσα από το διαδίκτυο έχουν συγκρουσιακό χαραχτήρα. Είναι κι αυτό δομημένο επάνω σε θέσεις που ο ίδιος δεν επιτρέπει να τις εφαρμόζουν οι άλλοι.

Είναι δηλώσεις και απόψεις, αρχηγικές, από εκείνους που πιστεύουν ότι έχουν το αλάθητο, που έχουν εκπαιδευτεί να υποστηρίζουν και ετσιθελικά να επιβάλουν στους άλλους την δική τους θέση, που επιτρέπουν στους λοιπούς να συμφωνούν μόνο με τις δικές τους απόψεις.

Με κείνους που τις έχουν κατατάξει ανάμεσα στα «σωστά» του δικού τους νου, που τις διαδίδουν για να ενισχύσουν και να καθιερώσουν την δική τους αξία, που ξεχωρίζουν τους τομείς, τους ρόλους της ζωής τους και ελίσσονται ανάλογα.. παγιδευμένοι πάντα στη δυαδική σκέψη χωρίς έξοδο κινδύνου.

Σε κείνους που έχουν επιλέξει ως σημαντικό... τα έργα βιτρίνας, που θέλουν τον πολιτικό τους αντίπαλο να τον βλέπουν ρακένδυτο....... να μη του επιτρέπουν να τεκμηριώνει την άποψη του .... να προσπερνούν αγέρωχοι το πόπολο στο δρόμο, ή τον ατίθασο blogger να τον διαβάζουν μεν ανελλιπώς αλλά ..... να απαντούν πάντα ανώνυμα και περιφρονητικά.

Συνηθίζουν να τεμαχίζουν το χρόνο και να εστιάζουν επιλεκτικά και προσωρινά σε ότι τους βολεύει να βλέπουν.

Να εξακολουθούν να μην κατανοούν τι σημαίνει πραγματικά, «Τα εν οίκω ΕΝ δήμω».

Αλήθεια, θα μάθουμε τι απάντησαν επί του θέματος και οι άλλες τοπικές κοινότητες;

Κοντολογίς,  σε κείνους που ξέρουν να χρησιμοποιούν αποφθέγματα και παροιμίες, και να  τις μεταφράζουν… όπως τους βολεύει έχω να πω ... 
« Όταν θα αποφασίσουν ν’ αποκωδικοποιήσουν την κοινωνία ίσως μάθουν κι αυτοί».


0 σχολια: