ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

24/09/2012

«End National Debt», Τράπεζα της Ανατολής που δημιουργήθηκε από μία ομάδα ελλήνων ομογενών -κυρίως από τις ΗΠΑ- και εξέφρασε τη βούληση να εξαγοράσει το συνολικό χρέος. [βίντεο]

Το τεράστιο δημοσιονομικό χρέος της Ελλάδας και το κοινωνικοπολιτικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τη χώρα, φαίνεται πως δημιουργεί την κατάλληλη ατμόσφαιρα για τη δημιουργία ευφάνταστων σεναρίων, για από μηχανής θεούς που θα φέρουν βροχή χρημάτων!

Τελευταίο κατασκεύασμα (ή συνέχεια ενός πρόσφατου για να ακριβολογούμε) του φτωχού που ονειρεύεται… καρβέλια ήταν η οργάνωση «End National Debt», που δημιουργήθηκε από μία ομάδα ελλήνων ομογενών -κυρίως από τις ΗΠΑ- και εξέφρασε τη βούληση να εξαγοράσει το συνολικό χρέος.

Πώς θα γίνει αυτό;

Ο πρόεδρος της οργάνωσης,Μανόλης Λαμπράκης μίλησε στο creta tv, υποστηρίζοντας ότι βρίσκονται ήδη κατατεθειμένα σε τράπεζες του Καναδά αμερικανικά ομόλογα ύψους 600 δισ. δολαρίων που προορίζονται για την εξαγορά του συνόλου του ελληνικού χρέους προς το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, τα ευρωπαϊκά κράτη αλλά και τους ιδιώτες πιστωτές.

Φυσικά, οι επίδοξοι ευεργέτες θέτουν δύο απαράβατους όρους:
  • Να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους που βρίσκεται στα χέρια οργανισμών και κρατών από τρίτους και 
  • να αλλάξει το Σύνταγμα της χώρας και να προκηρυχθούν νέες εθνικές εκλογές. 
Ο ίδιος, μάλιστα συμπλήρωσε ότι σε ένα δεύτερο λογαριασμό έχουν συγκεντρωθεί 50 δισ. για το χρέος της Κύπρου.

Η ιστορία αυτή, βέβαια είναι συνέχεια μιας άλλης, σχετικά πρόσφατης.
 Έναν χρόνο πριν, τον Σεπτέμβριο του 2011, μία άλλη μαγική λύση είχε «ξεπεταχθεί» στο Διαδίκτυο και στη μπλογκόσφαιρα, τα περίφημα ομόλογα της «Τράπεζας της Ανατολής».
Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ο Αρτέμης Σώρρας, ένας κάτοχος μετοχών από την «Banque d’ Orient», την οποία ίδρυσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 1904 σε Θεσσαλονίκη, Σμύρνη και Αλεξάνδρεια, δίνει μετοχή αξίας 670 δισ. ευρώ για να σώσει την χώρα.
Το 1932 η Τράπεζα εξαγοράζεται και συγχωνεύεται με την μητρική της Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, με την εκκαθαριστική διαδικασία που προβλεπόταν, να μην ολοκληρώνεται και έτσι οι μετοχές -που ήταν τελικά σε χρυσό- να αποκτήσουν τρομακτική αξία (40 κομμάτια με συνολική αξία 30 τρισ.). Κάπου εκεί ιδρύθηκε μία μη κερδοσκοπική εταιρεία, η «END» (ή αλλιώς «End National Debt»), στην οποία πρόεδρος είναι ο καρδιολόγος Μανόλης Λαμπράκης -που προαναφέραμε- και αντιπρόεδρος ο καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης.

Τα 670 δισ. έγιναν 600 και φτάσαμε στη σημερινή συζήτηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο καθηγητής του πανεπιστημίου του Μέριλαντ, κ. Καρυώτης, υπέβαλε την παραίτησή του, αφού είδε πως δεν υπάρχει ρεαλιστική βάση στα όσα ισχυρίζεται η «ΕND».
Απαιτούνται λύσεις και όχι μαγικά ραβδιά. Μακάρι οι έλληνες ομογενείς να έχουν αυτή τη δυνατότητα, που θα μπορούσε να απαλλάξει μια και καλή την Ελλάδα από τρόικα, εξωτερικές παρεμβάσεις, ύφεση, κατήφεια και απαισιοξία.
Στο σύγχρονο παγκοσμιοποιημένο χρηματοπιστωτικό περιβάλλον, δυστυχώς, οικονομικά θαύματα δεν γίνονται.
Εάν δεν υπάρχει μακροπρόθεσμο πλάνο, ρεαλιστικές στρατηγικές, εφαρμογή των νόμων, ούτε η τράπεζα της Ανατολής, της Δύσης, του Βορρά και του Νότου μαζί δεν μπορούν να δώσουν λύση.

Στη σημερινή τραγική συγκυρία για τη χώρα μας, λύσεις βγαλμένες από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και από μακρινούς προορισμούς, δεν κάνουν τίποτε άλλο, εκτός από το να προκαλούν θόρυβο.
Η τρόικα είναι εδώ, ζητάει «αίμα» και απειλείται με πλήρη διάλυση ο κοινωνικός ιστός.
Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση και συνομωσιολογία.
Διάρκεια 15:03


0 σχολια: