Συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος 47χρονος αλλοδαπός ο οποίος κατείχε παράνομα και διέθετε προς πώληση πάνω από 2.000.000 e-mails
σε ψηφιακά αρχεία
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ συνελήφθη χθες (28-12-2012) το μεσημέρι σε
προάστιο της Αττικής, από αστυνομικούς της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ουκρανίας, γιατί κατείχε και διέθετε προς πώληση πάνω από 2.000.000 εγγραφές δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - emails) σε ψηφιακά αρχεία .
Όπως προέκυψε, ο δράστης κατείχε και διέθετε τα αρχεία αυτά χωρίς να έχει υποβάλλει την προβλεπόμενη γνωστοποίηση στην αρμόδια Αρχή, ως όφειλε.
Προηγήθηκε καταγγελία ιδιώτη σχετικά με αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην θυρίδα του, τα οποία προέτρεπαν στην αγορά υπηρεσίας μαζικής αποστολής διαφημιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έναντι αμοιβής.
Ο συλληφθείς με την εις βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.
Προσοχή στο Password,
Αυτό είναι η πόρτα, το κλειδί, και η κλειδαριά της ψηφιακής εποχής, για να κρατάει απ' έξω τους ανεπιθύμητους.
Ευτυχώς για εμάς, σε αντίθεση με τις πόρτες ασφαλείας, το "θωρακισμένο" password ασφαλείας δεν κοστίζει περισσότερο από το απλό password.
Το ιδανικό και ασφαλές password πρέπει να είναι:
1) Ασυνήθιστο. Δεν πρέπει να αποτελείται αποκλειστικά από μία υπάρχουσα λέξη, και γενικά, να μην υπάρχει στο λεξικό.
2) Μη-προσωπικό. Αποφεύγουμε την ημερομηνία των γενεθλίων μας ή οτιδήποτε θα μπορούσε να μαντέψει κάποιος, όπως π.χ. το τηλέφωνό μας, το όνομα του κατοικιδίου μας κλπ.
3) Μη-προβλέψιμο. Αποφεύγουμε τυπικούς συνδυασμούς γραμμάτων και αριθμών, όπως 123456, qwerty, abcdefg, 1qaz2wsx κλπ
4) Μήκος. Φροντίζουμε το password να έχει μέγεθος τουλάχιστον 8 χαρακτήρες.
5) Ποικιλία. Το password πρέπει να αποτελείται από έναν συνδυασμό κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων, και .....
6) Να το θυμόμαστε εύκολα (μόνο εμείς).
Βέβαια, όσο τέλειο και να είναι το password σας, κανείς δεν θα σας σώσει αν πέσετε θύμα phishing και το δώσετε οι ίδιοι. Γι' αυτό, να προσέχετε το password σας.
0 σχολια:
Post a Comment