ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

27/12/2012

Δικομανία, μια ανίατη ασθένεια ένα μικρόβιο που μολύνει συνεχώς τον δημόσιο πολιτικό λόγο.

Σε παράφραση της κωμωδίας του Αριστοφάνη « Σφήκες », γράφεται τελευταία στην δημοτική κοινότητα Αιαντείου  η ίδια κωμωδία, με πρωταγωνιστές αντίδικους τους σκύλους « Δερτούζιο-Αιξωνέα» και «Κυδαθηναιέα - Μπούτση».
 
Είχαμε τονίσει και παλαιότερα, ότι από την εποχή του Κλέωνα, εμείς οι Έλληνες είμαστε ένας λαός με έντονη ροπή στη δικομανία, μια συνήθεια που συνεχίζεται αδιάλειπτα έκτοτε.

Πιστέψαμε, για μια στιγμή, ότι επιτέλους θα θεραπευθούν τελικά οι σύγχρονοι Φιλοκλέοντες και ότι τελικά θα πάψουν να απειλούν με μηνύσεις για ψύλλου πήδημα και να τρέχουν στα δικαστήρια για τις μεταξύ τους διενέξεις και τις ανταλλάξιμες μομφές.
 Τελικά ο σύγχρονος Φιλοκλέων δεν γιατρεύτηκε από το πάθος της δικομανίας του.

Αφορμή για τις σκέψεις αυτές η επιστολή Δερτούζου (βλ. ΕΔΩ )


Στην προκειμένη περίπτωση θα ασχοληθώ με τον πάσχοντα από δικομανία δημοτικό σύμβουλο και όχι με την ουσία των καταγγελλομένων, με τον πολιτικό άνδρα που αντιδρά με την απειλή δίκης για όσα του καταμαρτυρούν. 

Θα ασχοληθώ μ' αυτόν που στην κριτική για τις ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ του πράξεις, ανεξάρτητα αν αυτή εκφράστηκε δημόσια και άκομψα από ένα πρώην πολιτικό του σύντροφο, αναζητά μέσα από την δικαιοσύνη την επιβράβευση των δικών του επιλογών.

Στον πολιτικό άνδρα που .... αντί να αρκεστεί στη δημόσια αντιπαράθεση, αυτός, επικαλούμενος  την κρίση των δημοτών, ψευδεπίγραφα γράφει .... 
«Ο κόσμος κρίνει και βγάζει τα συμπεράσματά του» ή και πως « Οι πολίτες έχουν κρίση».


Δεν ικανοποιείται ο ίδιος με όσα αναφέρει στην επιστολή του, γιατί δεν πιστεύει στην δημόσια αντιπαράθεση των επιχειρημάτων του, είτε αυτή γίνεται μέσα στα δημοτικά ή κοινοτικά συμβούλια είτε μέσα από τον έντυπο ή ηλεκτρονικό τύπο, αν και εκδότης τοπικής εφημερίδας.

Δεν αρκείται μόνο στην επιστολή του αυτή, αλλά θεωρεί απαραίτητο να δηλώσει, μετ επιτάσεως μάλιστα, ότι προτίθεται να προσφύγει στην Ελληνική Δικαιοσύνη !

Κύριοι, Η μήνυση δεν προαναγγέλλεται ….. απλά κατατίθεται. 

Είναι παγκοίνως γνωστό, ότι τις διοικητικές πράξεις, τις ελέγχει η αντιπολίτευση και τις αντίστοιχες ποινές, αν πειστεί τις επιβάλλει ο κυρίαρχος λαός, αντίθετα οι έρευνες για τυχόν διοικητικές παρατυπίες ή οικονομική βλάβη του δημόσιου συμφέροντος διενεργώνται από τα αρμόδια διοικητικά και πειθαρχικά όργανα και οι τυχόν ποινές επιβάλλονται από την Δικαιοσύνη. 

Φέι-βολάν ή τέτοιου είδους ανακοινώσεις μου θυμίζουν άλλες εποχές, τότε που με πρόσχημα την αλήθεια ή την φρασεολογία ή το υβρεολόγιο του αντιπάλου, μοναδικό σκοπό είχαν να τρομοκρατήσουν όποια φωνή εκφράζονταν ενάντια στις αποφάσεις τους.
 
Τι να πεί κανεί περισσότερο !! ..... «Με στραβό αν κοιμηθείς το πρωί θα αλληθωρίζεις ». 
Τα συμπεράσματα δικά σας.


0 σχολια: