ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

11/12/2012

NASA - Η 21η Δεκεμβρίου 2012, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου !

Πέρα από το 2012 

 

Η 21η  Δεκεμβρίου 2012, δεν θα είναι το τέλος του κόσμου, απλώς θα είναι, όπως κάθε χρόνο τέτοια μέρα, άλλο ένα Χειμερινό Ηλιοστάσιο.

 

Σε αντίθεση με τους ανεύθυνους ισχυρισμούς που διακινούνται για το επερχόμενο τέλος του κόσμου, οι επιστήμονες της NASA απαντούν στις παρακάτω 10 ερωτήσεις σχετικά με το τι πρόκειται να συμβεί μετά το 2012.

 

Ερώτηση 1η: Ήρθε πράγματι το Τέλος του Κόσμου; Υπάρχουν απειλές για τη Γη το 2012; Πολλές ιστοσελίδες στο Διαδίκτυο λένε ότι ο κόσμος θα τελειώσει το Δεκέμβριο του 2012.

Απάντηση: Ο κόσμος δεν θα τελειώσει το 2012. Ο πλανήτης μας έχει επιζήσει για περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια χρόνια. Οι επιστήμονες σε όλο τον κόσμο δεν έχουν καμία πληροφορία από αξιόπιστη πηγή για οποιαδήποτε απειλή του πλανήτη που να σχετίζεται με το 2012.

 

Ερώτηση 2η: Ποια είναι η θέση σας για μετά το 2012; Από πού πηγάζει  η  πρόβλεψη ότι ο κόσμος θα τελειώσει το 2012;

Απάντηση: Η ιστορία ξεκίνησε με τους ισχυρισμούς  ότι ένας πλανήτης που ονομάστηκε « Nibiru », και που υποτίθεται ότι ανακαλύφθηκε από τους Σουμέριους, έχει κατεύθυνση σύγκρουσης με την Γη. Αυτή η καταστροφή είχε αρχικά προβλεφθεί για τον Μάιο του 2003, αλλά όταν τίποτα δεν συνέβη τότε, η ημερομηνία της « Ημέρας της Κρίσεως» μετατέθηκε προς τα εμπρός, για να συμπέσει με το χειμερινό ηλιοστάσιο του 2012, έτσι ώστε να  συνδεθεί με το τέλος ενός από τους κύκλους του αρχαίου ημερολογίου των Μάγια, - και εξ αυτού ως προβλεπόμενη ημερομηνία  της Κρίσεως επιλέγει η 21η, Δεκεμβρίου 2012.

 

Ερώτηση 3η: Το Ημερολόγιο των Μάγιας... Μήπως το ημερολόγιο των Μάγιας δείχνει το τέλος της ανθρωπότητας στις 21 Δεκεμβρίου 2012;

Απάντηση: Ασφαλώς ΟΧΙ . Ακριβώς όπως το ημερολόγιο που έχετε στον τοίχο της κουζίνας σας δεν παύει να υφίσταται μετά την 31η Δεκεμβρίου, έτσι και το ημερολόγιο των Μάγια δεν παύει να υφίσταται μετά την 21η Δεκεμβρίου 2012. Η ημερομηνία αυτή είναι το τέλος μιας μακράς περιόδου μέτρησης του χρόνου των Μάγια, αλλά στη συνέχεια - όπως το ημερολόγιό σας αρχίζει και πάλι την 1η Ιανουαρίου -έτσι και για το ημερολόγιο των Μάγια μια άλλη μακράς μέτρησης περίοδος ξεκινά.

 

Ερώτηση 4η: Υπάρχει πρόβλεψη από την  NASA για « Βlackout» ,συνολική συσκότιση της Γης  μεταξύ της 23ης και 25ης Δεκεμβρίου;

Απάντηση: Ξεκάθαρα «ΟΧΙ». Ούτε η NASA, ούτε οποιαδήποτε άλλη επιστημονική οργάνωση έχει προβλέψει τέτοιου είδους συσκότιση. Είναι ψευδείς οι αναφορές με θέμα αυτό τον ισχυρισμό ότι δηλαδή κάποιο είδος «ευθυγράμμιση του Σύμπαντος» θα προκαλέσει μια διακοπή ρεύματος. Δεν υπάρχει καμία τέτοια ευθυγράμμιση (βλ. επόμενη ερώτηση). Οι φήμες αυτές αναφέρονται σε μια άσκηση ετοιμότητας έκτακτης ανάγκης που εκδόθηκε από τον Διαχειριστής της NASA Charles Μπόλντεν . και που σκοπό είχε την ενθάρρυνση των ανθρώπων ώστε να είναι προετοιμασμένοι για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, οι ασκήσεις αυτές προβλέπονται ως μέρος μιας ευρύτερης εκστρατείας ετοιμότητα της κυβέρνησης. Ποτέ δεν αναφέρθηκε όμως ένα μπλακ άουτ.

> Δείτε το βίντεο

 

Ερώτηση 5η: Πλανητική ευθυγράμμιση: «Θα μπορούσε να ευθυγραμμιστούν οι πλανήτες με τρόπο που να επηρεάσει τη Γη»;

Απάντηση: Δεν υπάρχουν πλανητικές ευθυγραμμίσεις τις επόμενες δεκαετίες, ακόμη και αν αυτές οι ευθυγραμμίσεις επρόκειτο να πραγματοποιηθούν, οι επιπτώσεις τους στη Γη θα ήταν αμελητέες. Μια τέτοια σημαντική ευθυγράμμιση για παράδειγμα συνέβη το 1962, και άλλες δύο που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του 1982 και του 2000. Κάθε Δεκέμβριο η Γη και ο Ήλιος ευθυγραμμίζονται με το κατά προσέγγιση κέντρο του Γαλαξία μας, αλλά αυτό είναι ένα ετήσιο γεγονός που δεν έχει σημασία.

> Περισσότερα για την ευθυγράμμιση

 

Ερώτηση 6η : Τι είναι ο Nibiru ή πλανήτης Χ ή  Eris; Υπάρχει κάποιος «νάνος» ή «καφέ» πλανήτης που έχει αυτή αυτή ή άλλη ονομασία που πλησιάζει και να απειλεί τον πλανήτη μας με εκτεταμένες καταστροφές;

Απάντηση: Η θεωρεία με τον πλανήτη Nibiru ή και άλλες ιστορίες που ομιλούν για ακυβέρνητους πλανήτες, είναι ΑΠΛΑ  μια φάρσα του Διαδικτύου. Δεν υπάρχει καμία πραγματική βάση. Αν ο Nibiru ή ο Πλανήτης Χ ήταν πραγματικός και επρόκειτο να συγκρουστεί με τη Γη το 2012, οι αστρονόμοι θα τον είχαν υπό παρακολούθηση για τουλάχιστον την τελευταία δεκαετία, και θα ήταν ορατός…. καιρό τώρα με γυμνό μάτι. Προφανώς, δεν υπάρχει. Ο  Έρις είναι πραγματικός, αλλά είναι ένας πλανήτης νάνος παρόμοιος με τον Πλούτωνα που θα παραμείνει στο εξωτερικό ηλιακό σύστημα. Η πλησιέστερη απόσταση που μπορεί να πλησιάσει τη Γη  είναι περίπου 4 δισεκατομμύρια μίλια.

 

Ερώτηση 7η : Τι σημαίνει μετατόπιση των Πόλων; Ποια είναι η θεωρία της μετατόπισης;  Είναι αλήθεια ότι ο φλοιός της Γης κάνει περιστροφή 180 μοιρών γύρω από τον πυρήνα σε ένα χρονικό διάστημα ημερών, αν όχι ωρών;

Απάντηση: Μια αντιστροφή περιστροφή της Γης είναι αδύνατη. Υπάρχουν αργές μετατοπίσεις/κινήσεις των ηπείρων (π.χ. η Ανταρκτική ήταν κοντά στον ισημερινό εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πριν), αλλά αυτό είναι άσχετο με την θεωρία της αντιστροφής των πόλων περιστροφής. Ωστόσο, πολλές από τις ιστοσελίδες με θέμα την καταστροφή του πλανήτη χρησιμοποιούνται ως δόλωμα για να ξεγελάσουν τους ανθρώπους. Υποστηρίζουν μια σχέση μεταξύ της περιστροφής και την μαγνητική πολικότητα της Γης, η οποία αλλάζει ακανόνιστα, με μια μαγνητική αντιστροφή που πραγματοποιείται κάθε 400.000 χρόνια κατά μέσο όρο. Σε ό, τι γνωρίζουμε, μια τέτοια μαγνητική αντιστροφή δεν προκαλεί καμία ζημιά στη ζωή πάνω στη Γη. Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι μια μαγνητική αντιστροφή είναι πολύ απίθανο να συμβεί στις επόμενες χιλιετίες.

> Περισσότερα για την πολική μετατόπιση

 

Ερώτηση 8η: Κινδυνεύει η γη να πληγεί από κάποιον μετεωρίτη το 2012 ;

Απάντηση: Η Γη ήταν πάντα αντικείμενο συγκρούσεων με κομήτες και άλλους αστεροειδείς, αν και μεγάλες συγκρούσεις ήταν πολύ σπάνιες. Η τελευταία μεγάλη επίπτωση που δέχτηκε ήταν 65 εκατομμύρια χρόνια πριν, ήταν εκείνη που οδήγησε στην εξαφάνιση των δεινοσαύρων. Σήμερα οι αστρονόμοι της NASA διεξάγουν μια έρευνα που ονομάζεται Έρευνα «Spaceguard», με  τον  εντοπισμό του πλησιέστερου ως προς την Γη  αστεροειδή, πολύ πριν μας χτυπήσει.Έχουμε ήδη διαπιστώσει ότι δεν υπάρχουν απειλητικές περιπτώσεις αστεροειδών τόσο μεγάλου κινδύνου όσο αυτή που σκότωσε τους δεινόσαυρους. Όλη αυτή η εργασία γίνεται ανοιχτά,  και οι καθημερινές ανακαλύψεις του προγράμματος « NASA Near-Earth»  ανακοινώνονται στον ιστοχώρο της Υπηρεσίας μας, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε και μόνοι σας ότι τίποτα δεν προβλέπεται να χτυπήσει το 2012.

 

Ερώτηση  9η: Πώς αισθάνονται οι επιστήμονες της NASA σχετικά με τους ισχυρισμούς για το Τέλος του Κόσμου  το 2012;

 Απάντηση: Ποιες επιστημονικές αποδείξεις υπάρχουν για πιθανή καταστροφή ή για αναμενόμενες δραματικές αλλαγές αναμένονται για το 2012; Πού είναι οι αποδείξεις; Δεν υπάρχει κανένας, και όσον αφορά όλους τους φανταστικούς ισχυρισμούς, αυτοί είτε παράγονται σε βιβλία, ταινίες, ντοκιμαντέρ ή μέσω του Διαδικτύου. Αυτό εξ αντικειμένου δεν μπορεί να αλλάξει την αλήθεια. Δεν υπάρχουν αξιόπιστα στοιχεία για κανένα από τους ισχυρισμούς για την υποστήριξη αυτών των ασυνήθιστων γεγονότων που θα λάβουν χώρα το Δεκέμβριο του 2012.

> Περισσότερα  Γιατί δεν χρειάζεται να φοβούνται ένα σουπερνόβα

> Περισσότερα …σχετικά με τα σούπερ ηφαίστεια

 

Ερώτηση 10η: Ηλιακές καταιγίδες : Υπάρχει κίνδυνος από γιγαντιαίες ηλιακές καταιγίδες για το 2012;  Προβλέπεται να υπάρξουν τέτοιες μέχρι το τέλος του 2012;

Απάντηση: Η Ηλιακή δραστηριότητα έχει ένα τακτικό κύκλο, με αιχμές στην δραστηριότητα της περίπου κάθε 11 χρόνια. Κοντά σε αυτές τις αιχμές, οι ηλιακές εκλάμψεις μπορούν να προκαλέσουν κάποια διακοπή των δορυφορικών επικοινωνιών, παρά ταύτα οι μηχανικοί γνωρίζουν πώς να κατασκευάσουν συστήματα  προστασίες των ηλεκτρονικών ειδών από τις ηλιακές καταιγίδες. Αλλά ειδικός κίνδυνος που να συνδέεται με το 2012 δεν υπάρχει. Στο χρονικό διάστημα 2012-2014, θα έχουμε μεν την μέγιστη τιμή του ηλιακού κύκλου αλλά ΔΕΝ αναμένεται καμία διαφορά από τους προηγούμενους κύκλους σε όλη την ιστορία.




0 σχολια: