ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

04/12/2012

Η ακτινογραφία της παρουσίας των δημοτικών μας ταγών στο διαδίκτυο !

Αναστενάζουν (!!!) τα Blogs από την παρουσία τους. 
Η μόδα των νέων μέσων επικοινωνίας συνεπαίρνει όλο και περισσότερο τους πρωταγωνιστές, κύρια όμως τους κομπάρσους, του τοπικού μας δημοτικού πολιτικού παιχνιδιού.
Σχεδόν καθημερινά επιβεβαιώνεται η αλλαγή των κανόνων του πολιτικού παιχνιδιού, με τα social media να υποκαθιστούν αργά αλλά σταθερά τους τρόπους διεξαγωγής της δημοτικής αντιπαράθεσης.
Ο σύγχρονος πολιτικός δεν χρειάζεται πλέον κάμερες και συνεντεύξεις για να τοποθετηθεί επί κάποιου θέματος.
Απλώς ανοίγει τον υπολογιστή του και μιλάει επί παντός επιστητού όταν και όποτε το θελήσει, προκαλώντας σε πολλές περιπτώσεις
μεγαλύτερο θόρυβο από αυτόν που θα γινόταν εάν επέλεγε τον παραδοσιακό τρόπο μιας συνέντευξης και έχοντας παράλληλα την ευκαιρία να δει σε real time το feedback κάθε του δήλωσης.
Αυτό που την περασμένη σεζόν ξεκίνησε ως παιχνίδι των ολίγων, δείχνει να εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς σε ένα άκρως χρήσιμο επικοινωνιακό εργαλείο, το οποίο υποκαθιστά σε πολλές περιπτώσεις το ρόλο των δημοσιογράφων.
Σε ένα εργαλείο δουλειάς των «αντ’ αυτού», αφού τάχα « οι ανώνυμοι» έχουν αναδειχθεί η CIA, η MΙ6, η KGB, οι αντίστοιχοι James Bond, που παρακολουθούν ανελλιπώς όσα γράφονται και λέγονται στα blogs, προκειμένου να απαντήσουν μόνο στα τυχόν δυσμενή σχόλια που τους αφορούν.
Οι περισσότεροι εξ αυτών έχοντας αντιληφθεί τη δύναμη του μέσου, δηλώνουν προς το παρόν την παρουσία τους μόνο με την μορφή του ανώνυμου σχολιαστή, εμφανίζονται  σχολιάζοντας τους πάντες ως «αντ αυτού μεν αλλά .....ως οι ανώνυμοι παντογνώστες», ενώ παράλληλα είναι πασιφανές ότι ανήκουν στην κατηγορία αυτών που μπήκαν στα social media τελευταίως.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα… ,
- Σε φιλικά προσκείμενο προς την δημοτική αρχή  blog, που αναρτά βίντεο και άρθρα που εξάρουν αποκλειστικά τα έργα και τις ημέρες του δήμαρχου, να μην σημειώνεται παρουσία σχολιαστών ένθεν κακείθεν, ενώ αντίθετα  .... να  προκαλεί διαδικτυακή έκρηξη, συχνά- πυκνά, ένα από τα πλέον δημοφιλή, αν όχι το δημοφιλέστερο από τα τοπικά blogs, όπου φιλοξενούνται κατά τεκμήριο αντιπολιτευόμενα άρθρα, με αποτέλεσμα ....... να κατακλύζεται με ανώνυμα σχόλια κάθε είδους και με αμφιβόλου ποιότητος πληροφορίες, ενώ  την ίδια στιγμή και σε χρόνο dt, το Post αυτό να αναπαράγεται εν είδη ταπετσαρίας από τα περισσότερα τοπικά blogs.

Έτσι λοιπόν διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες η δημοτική αντιπαράθεση, ως  « πεδίον δόξης λαμπρό για τέτοιου είδους σπορ». 

Να καταβαραθρώνουν τον πολιτικό αντίπαλο με το ίδιο πάθος που οι άλλοι τον αποθεώνουν.

Είναι επίσης χρήσιμο να αναφερθεί η απουσία ενεργών χρηστών στο twitter, αλλά και των άλλων social media.
Όσοι τόλμησαν κατά την προεκλογική περίοδο να επικοινωνήσουν μέσα από το facebook ή το Site του συνδυασμού τους….. μετά τις εκλογές σιώπησαν, κανένας εξ αυτών δεν συνέχισε την ίδια τακτική επικοινωνίας.
Οι περισσότεροι ( για να μη πω σχεδόν ΟΛΟΙ) αναθέτουν σε συνεργάτες τους τη διαχείριση των social media, κάτι που δυστυχώς φαίνεται και δυσαρεστεί όσους τους παρακολουθούμε.

Οι politically correct.
Οι τελευταίες παρουσίες στα Blogs με Δελτία Τύπου, είναι της κ. Ρούλας Νάννου και του πρώην δημάρχου Σαλαμίνας κ. Σπύρου Σοφρά, οι οποίοι, η μεν πρώτη να διατηρεί  αυστηρό μεν αλλά χαμηλό προφίλ στις πράγματι τεκμηριωμένες τοποθετήσεις της, ο δε Σ. Σοφράς να έχει επιλέξει ένα επιθετικό ύφος στην τακτική της ενημέρωσης των δημοτών με τοποθετήσεις εφ όλης της ύλης, με σχόλια και φωτογραφίες.

Χαρακτηριστικό γνώρισμα των αντιπάλων τους σ’ αυτού του είδους επικοινωνίας είναι η Μη politically correct γλώσσα των σχολίων που ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται εναντίον τους.

Απόντες από αυτόν τον δημόσιο διάλογο.... 
- Ο δήμαρχος, ο οποίος συνηθίζει να απαντά με Δελτία Τύπου μόνο προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, όλους τους άλλους.... είτε να τους περιφρονεί, είτε να τους εγκαλεί με μηνύσεις.
- Εκτός εποχής, τόπου και χρόνου,  οι λοιποί υποψήφιοι των άλλων δημοτικών παρατάξεων, αυτοί σίγουρα θα μας θυμηθούν τις παραμονές των εκλογών.


1 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Εμπρηστική επίθεση με αυτοσχέδιο μηχανισμό σε αυτοκίνητο έξω από την οικία συνδημότη μας, πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου 2012, στο νησί μας.

Το πρωτοφανές για τα δεδομένα της Σαλαμίνας περιστατικό έχει συγκλονίσει την μικρή κοινωνία, αφού έγινε στο κέντρο του νησιού και σε απόσταση μικρότερη των 250 μέτρων από το Α. Τ. Σαλαμίνας.

Από τις διαδοχικές ισχυρές εκρήξεις αναστατώθηκε η γειτονιά και οι γύρω από αυτήν περιοχές. Άμεση ήταν η αντίδραση της αστυνομίας και της πυροσβεστικής. Σοβαρές υλικές ζημιές προκλήθηκαν στο όχημα ενώ οι δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.

Διερεύνηση για τα κίνητρα της επίθεσης στον συνδημότη που έχει να επιδείξει πλούσια δράση και ευαισθησία σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος καθώς και στην εφαρμογή της νομοθεσίας για το περιβάλλον, διενεργεί η Αστυνομία.

Πηγή Ανατροπές