ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

18/12/2012

Aπίστευτο... Κλέβουν μέχρι και τα κάγκελα των σπιτιών!

Διαβάζαμε συχνά πυκνά για τα κατορθώματα των κλεφτών χαλκού και σιδήρου.
Ξέραμε ότι κλέβουν τα πάντα προκειμένου να εκμεταλλευτούν τα σιδερένια μέρη κάθε κατασκευής, όμως ότι ....  αυτοί οι επαγγελματίες κλέφτες έβαλαν στο στόχαστρο τα σίδερα από τα μπαλκόνια, και τα κάγκελα από τα παράθυρα των κατοικιών μας , δεν το είχαμε ούτε φανταστεί, ούτε ακούσει ξανά.

Τον τελευταίο καιρό, προβάλλεται εντελώς επιδερμικά το ζήτημα της έξαρσης της εγκληματικότητας, εστιάζοντας το γενικά  στο πως έχει επηρεάσει τη ζωή μας, την καθημερινότητα μας, και την αίσθηση που έχουμε για την ασφάλεια, και ΟΧΙ στην αδιαφορία της πολιτείας.

Πολλοί αναφέρονται στην εγκληματικότητα, λες και δεν τους αφορά, λες και ξαφνικά η πατρίδα μας έγινε η χώρα των απανταχού εγκληματιών.. και δεν βαριέσαι, τι να κάνουμε !!!.

Και δεν μπορώ να μην αναρωτηθώ…. γιατί πήρε τέτοιες διαστάσεις αυτό το φαινόμενο ;
Ποια τα μέτρα προστασίας έχουν υιοθετηθεί ή πρόκειται να υιοθετηθούν, αν ποτέ υιοθετηθούν, για τον σκοπό αυτό ;

Η θεραπεία μιας ασθένειας θεωρείται αποτελεσματική και επιτυχής όταν καταπολεμά την ίδια την ασθένεια και όχι μονο το σύμπτωμα της.
Προς το παρόν όμως δεν φαίνεται να υπάρχει θέληση και κινητικότητα προς αυτή την κατεύθυνση.

Βέβαια η απουσία των αστυνομικών αρχών και τα κενά των νόμων επί σειρά ετών, η ασαφής στάση του κράτους απέναντι στους νομοταγείς πολίτες, αποθρασύνουν τους παραβάτες, και κανείς φυσικά δεν ισχυρίζεται ότι πρέπει να πάρουμε τα όπλα ή να ζούμε σε συνθήκες «ζούγκλας», όμως για να έχουν αποτέλεσμα τα όποια μέτρα, καλό είναι καταρχήν, να εντοπιστούν όχι μόνο τα αίτια αλλά και τα συμπτώματα του φαινομένου.  

Χωρίς να θέλω να στοχοποιήσω κανέναν, οφείλω να σημειώσω, ότι οι περισσότεροι Ρομά από αυτούς που δραστηριοποιούνται στην περισυλλογή παλαιών αντικειμένων, δεν ελέγχονται από τα αρμόδια όργανα για το είδος του φορτίου που εμπορεύονται και το πως προήλθε στην κατοχή τους κι ακόμα περισσότερο αν δηλώνουν το εισόδημα από αυτή την δραστηριότητα.
 
Υποθέτω πως αν η αστυνόμευση ενισχυθεί και οι πρωτοβουλίες της κοινωνίας των πολιτών (μέσα από τον Δήμο) πολλαπλασιαστούν προς όφελος του γενικού πληθυσμού, ίσως να λυθεί το πρόβλημα της παρεμβατικής αυτής συμπεριφοράς.

Εμείς δεν είμαστε αρμόδιοι να βρούμε τις λύσεις, άλλωστε, άλλοι πληρώνονται για να το κάνουν, ως απλοί πολίτες, η κατοικία των οποίων έχει υποστεί αυτή την λεηλασία, βάζουμε τα ερωτήματα, κι αλίμονο αν συνεχίσουν να παραμένουν αναπάντητα.

Όταν έχουν φτάσει στο σημείο να κλέβουν τις περιφράξεις, τα προστατευτικά των παραθύρων μέσα σε κατοικημένες περιοχές, αντιλαμβάνεται κανείς τι κάνουν στις εξοχικές κατοικίες ?

Τελικά θα λυθεί το πρόβλημα της καταστροφής των περιουσιών μας από τέτοιους ανθρώπους;
Θα αποτραπεί η περαιτέρω υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας ; 

 


0 σχολια: