ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

10/12/2012

« 2012 »

Η ταινία επιστημονικής φαντασίας, «2012» προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες των ΗΠΑ τον Νοέμβριο του 2009 και μόλις χθες στην Ελληνική ΤV .

Μια ταινία που περιγράφει  κινηματογραφικά το τέλος του κόσμου το 2012 από άλλη σκοπιά, πέρα από το πνεύμα της  «Αποκάλυψης»,  έτσι όπως θέλησε να μας το παρουσιάσει ο γνωστός παραγωγός της περίφημης ταινίας «Ημέρας της Ανεξαρτησίας» Roland Emmerich.

Με τον χαρακτηριστικό τίτλο « 2012 » ο  Roland Emmeric, μας περιγράφει πως μια ομάδα
(με επικεφαλής τον John Cusack) προσπαθεί να επιβιώσει και να εξουδετερώσει τα καταστροφικά γεγονότα έτσι όπως αυτά περιγράφονται στο αρχαίο ημερολόγιο των Μάγιας !!.

Όμως έχω την αίσθηση ότι ο Roland Emmerich επαναλαμβάνεται.

Μέσα από τα καταπληκτικά εφέ, περιγράφει ένα διαφορετικό τέλος του σημερινού κόσμου, κάτι που το έχει επαναλάβει και στο παρελθόν, με επιτυχία οφείλουμε να ομολογήσουμε , στις ταινίες του  « Ημέρα της Ανεξαρτησίας», η «Η επόμενη Μέρα», ή και ο « Godzilla».

Εσείς που δεν είχατε την ευκαιρία να την παρακολουθήσετε, ρίξτε μια ματιά στα αποσπάσματα του πιο κάτω trailer, δεν είναι κουραστικό ούτε αρκετά μεγάλο, έχει διάρκεια μόνο 2λ:30δ, είναι όμως αρκετό ώστε να πάρετε μια ιδέα από το μέγεθος της υποτιθέμενης καταστροφής χωρίς τις εκνευριστικές και κουραστικές διαφημίσεις της τηλεόρασης.

Υποθέτω, ότι όσοι παρακολουθήσατε την 3ωρης  διάρκειας ταινία που προβλήθηκε χθες στην Ελληνική τηλεόραση, θα παρατηρήσατε , ότι υπήρχαν πολλά κοινά στοιχεία με τις προηγούμενες εκδοχές καταστροφής της ανθρωπότητας, γι’ αυτό και το «2012» δεν μπορεί να θεωρηθεί ως ένα νέο σενάριο, ..... αλλά  ως μια άλλη έκδοση της ίδιας κινηματογραφικής φιλοσοφίας για την καταστροφή του κόσμου,   κάτι πάνω-κάτω σαν την  «Ημέρα της ανεξαρτησίας».

 (H Διάρκεια του railer  είναι 2λ & 30δ)


Άν θέλετε να δείτε ολόκληρη την ταινία κάντε κλικ  ΕΔΩ 



0 σχολια: