28 Ιουλίου 2013

Συνελήφθη αντιδήμαρχος για εκβίαση ιδιοκτήτη καντίνας.!

Στον Εισαγγελέα οδηγείται Αντιδήμαρχος δήμου της Δυτικής Αττικής, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν απο την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο αντιδήμαρχος εκβίαζε ιδιοκτήτες καντινών στην περιοχή του, ζητώντας σοβαρά ποσά, προκειμένου να τους επιτρέπει να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.


H διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη καντίνας, σύμφωνα με την οποία ο αντιδήμαρχος του ζήτησε εκβιαστικά 1.000 ευρώ, ενώ απαιτούσε 1.000-1.200 ευρώ το δίμηνο, προκειμένου να του εξασφαλίζει την άδεια για να λειτουργεί.

Σημειώνεται ότι ο αντιδήμαρχος, 45 ετών, ο οποίος είναι καθηγητής φιλόλογος και είχε εκλεγεί πρώτος δημοτικός σύμβουλος, ήταν εκτός των άλλων αρμόδιος για τα οικονομικά θέματα του δήμου και επομένως από εκείνον χορηγούντο οι άδειες για τις καντίνες, τα καταστήματα και τις λοιπές επιχειρήσεις.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδια αστυνομική πηγή, από τους αστυνομικούς προσημειώθηκαν τα χρήματα και αφού τα παρέλαβε στο γραφείο του, επενέβησαν και τον συνέλαβαν.

Πάνω του βρέθηκαν συνολικά 4.000 ευρώ, μεταξύ των οποίων τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, ενώ η προέλευση των υπολοίπων εξετάζεται.

Κατά τη διάρκεια της προανάκρισης, προέκυψε και δεύτερος ιδιοκτήτης καντίνας, ο οποίος κατέθεσε ότι είχε δεχθεί και ο ίδιος παρόμοιο εκβιασμό από τον αντιδήμαρχο, που τον κάλεσε γι αυτόν τον σκοπό στο γραφείο του, αλλά αρνήθηκε να υποκύψει και αποχώρησε.


3 σχολια:

Ανώνυμος είπε... Best Blogger Tips

Εδώ αυτά δεν γίνονται. Ότι παράνομο και να συμβεί με την υπάρχουσα σύνθεση πολιτικού και στρουμφοφορεμένου, θα καλύπτεται αμέσως.
Το έχουμε ζήσει στον τόπο μας πολλάκις και δυστυχώς ο Θεός να σε φυλάει μην πέσεις πάνω τους. Υπομονή μέχρι να φύγουν

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ είπε... Best Blogger Tips

Ο Αντιδήμαρχος που συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα είναι ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χαϊδαρίου Μάριος Λιακόπουλος, στενός συνεργάτης του δημάρχου Δημήτρη Μαραβέλια, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ και κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ είπε... Best Blogger Tips

31.7.2013
Προφυλακιστέος κρίθηκε με απόφαση ανακριτή και Εισαγγελέα ο αντιδήμαρχος Χαϊδαρίου που συνελήφθη επ΄αυτοφώρω για παθητική δωροδοκία και απόπειρα εκβίασης.