ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

31/07/2013

Το ξύπνημα μου... η αλλιώς… ο θάνατος μου ως δημότης!


Φίλοι μου,
Μπήκαμε πλέον σε προεκλογική περίοδο και μάλιστα κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Δεν έχουμε την πολυτέλεια ανέξοδου λαϊκισμού.
Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας στραμμένα στην επόμενη μέρα, « οι καιροί ου μενετοί» .
Σωστό είναι να μιλάμε για νοικοκυροσύνη, για  ανάπτυξη, για καθαριότητα, για προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, μα πάνω απ’ όλα θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι αυτά δεν παραγγέλλονται δεν μας τα χαρίζουν, είναι αποτελέσματα συλλογικής προσφοράς και θέματα ιδιαίτερων ικανοτήτων.

Αυτή προεκλογική περίοδος πρέπει να είναι για όλους αυτούς μια δύσκολη διαδικασία. 
Δεν πρέπει να τους χαρίζουμε εύκολα την εμπιστοσύνη μας, να μην μας θεωρούν  δεδομένους.
Πρέπει να θυμώνουμε, να μην ξεχνάμε, κι ακόμα περισσότερο πρέπει να ντρεπόμαστε όταν ο εντολοδόχος Δήμαρχος, αντιδήμαρχος, ή ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος, πίσω από την υποστήριξη κομματόσκυλων και οικογενειακών κατεστημένων, παρέα μ' όλους αυτούς που καμώνονται τους θεματοφύλακες της νομιμότητας και των θεσμών, να μας γράφουν.....στα παλιά τους τα παπούτσια ή χειρότερα εκεί που το διατυμπάνιζε ο Γεώργιος Καραϊσκάκης!!.
Να μην τους ανεχόμαστε και να μην παραμένουμε ασυγκίνητοι και αδιάφοροι.!! 
Επιτέλους... Φτάνει πια ..Μέχρι εδώ.. γιατί εμείς φταίμε....
Εμείς που καταντήσαμε με τις επιλογές μας την Σαλαμίνα μας… το πτυελοδοχείο των κάθε λογής ξυπόλυτων και το παράδειγμα προς αποφυγή των τηλεοπτικών εκπομπών της χλεύης και της απαξίωσης.
Εμείς οι .. παντογνώστες, οι .. υπεράνω.
Κι αναρωτιέμαι μέχρι που στην ευχή είναι τα όρια μας; 
Που είναι οι κόκκινες γραμμές; τα αντανακλαστικά μας ως κοινωνία; 
Που είναι άραγε ο θεσμικός και πολιτικός μας πολιτισμός... όταν τα αλέθουμε όλα στον μύλο της μικρότητας μας ;
Ξυπνήστε και σείς για να μην δούμε ξανά τα όνειρά μας να γίνονται ρημάδια με την ανοχή ή τις επιπόλαιες επιλογές μας!

«Ου τοις άρχειν βουλομένοις μέμφομαι, αλλά τοις υπακούειν ετοιμοτέροις ούσιν». δεν μέμφομαι αυτούς που θέλουν να διαφεντεύουν, έλεγε ο Θουκυδίδης ( 460-394 π.Χ.),αλλά αυτούς που είναι πρόθυμοι να υποδουλωθούν…
Ξυπνήστε.... γιατί ήρθε η δική μας στιγμή, η ώρα της κρίσης,.
Θα μας τριβελίζουν το μυαλό επί 290 ημέρες, γιατί τώρα μας έχουν ανάγκη, γ' αυτό  και «Ο αντιπολιτευτικός μας λόγος, πρέπει να είναι ψύχραιμος και νηφάλιος, η δε κριτική μας προς κάθε υποψήφιο αυστηρή, ξεκάθαρη κυρίως δε χωρίς μισόλογα και υπαινιγμούς ».


2 σχολια:

Anonymous said... Best Blogger Tips

Θέλω σας παρακαλώ πολύ να σας ρωτήσω γενικά και αν γνωρίζετε να μου απαντήσετε για να ενημερωθώ και να σχηματίσω άποψη.

Γνωρίζετε αν γίνεται να υπάρχει ο ίδιος νομικός σύμβουλος σε μία εταιρία και ο ίδιος νομικός σύμβουλος σε έναν δήμο και όταν τα συμφέροντα της εταιρίας το απαιτούν τότε να είναι πέρα για πέρα ηθικό, η μη εξάντληση από τον δήμο όλων των ένδικων μέσων κατά της εταιρίας; Αν πάραυτα είναι νόμιμο και ηθικό, νομίζετε ότι υπερασπίζεται έτσι το δημόσιο συμφέρον; Θα ήθελα την άποψη σας.

ΨΙΛΗ ΑΜΜΟΣ said... Best Blogger Tips

@Ανώνυμος
Άφησα λίγο χρόνο να περάσει μήπως κάποιος άλλος απαντήσει στα ερωτήματά σου.
Κάποιος με νομικές γνώσεις, σχετικός με το θέμα.
Μέχρι τότε όμως, θα σου πω την δική μου άποψη, πως Εγώ βλέπω το θέμα.
Πιστεύω λοιπόν πως ..ο ρόλος του νομικού στο σύγχρονο κόσμο είναι να ελέγχει κάθε μορφή εξουσίας, υπενθυμίζοντας την υποχρέωση για σεβασμό της ανθρώπινης αξίας.
Γι’ αυτό τι θεωρεί σωστό ή όχι, νόμιμο και ηθικό ο συγκεκριμένος νομικός, θέλω να πιστεύω πως μόνο ο ίδιος μπορεί να το οριοθετήσει.
Δεν μπορώ να ξεχάσω την απάντηση του υπουργού του ΠΑΣΟΚ Δ. Ρέππα στο ερώτημα « ποιο είναι το συνταγματικό και νομικό πλαίσιο που ισχύει σήμερα, όσον αφορά τις δραστηριότητες τν κυβερνητικών και κρατικών παραγόντων», να υποστηρίζει πως «Δεν υπάρχει κάτι που να είναι παράνομο ή αντισυνταγματικό, στις δραστηριότητες των κυβερνητικών παραγόντων γιατί … « ’Ο,τι δεν είναι παράνομο δεν μπορεί να διώκεται».
Η φράση αυτή του κ. Ρέππα δεν ξεσήκωσε ανάλογο σάλο, παρ’ ότι αναφέρονταν σε ποσά και προβλήματα απείρως μεγαλύτερα από αυτά που αναφέρθηκε ο κ. Βουλγαράκης, γιατί κι αυτός υποστήριξε τις ίδιες σχεδόν απόψεις με εκείνο το περίφημο «Ότι είναι νόμιμο είναι και ηθικό», (Δεν το είπε φυσικά έτσι ακριβώς επιτιθέμενος στην δημοσιογράφο, Μαρία Χούχλη), αλλά τάχα διερωτώμενος: “Ισχυρίζεστε ότι το νόμιμο είναι ή μπορεί να είναι ανήθικο;”.
Τι να πούμε τι, τι να τραγουδήσουμε !!