ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ & Ανακοινώσεις & Τρίτων ΕΔΩ, - W3docs Eύκολα ΕΔΩ

14/07/2013

Απίστευτη εισβολή φυκιών σε παραλία του Qingdao (Κίνα)!. Εικόνες

Μου θυμίζουν ..... αλλοτινές εποχές...
Τις τελευταίες ημέρες μία μεγάλη ποσότητα πράσινων φυκιών που δεν είναι δηλητηριώδες, γνωστή και ως Enteromorpha prolifera, μεταφέρθηκε στην ακτή του Qingdao, της επαρχίας Shandong στην Κίνα.
Τα φύκια έχουν καλύψει πλήρως την επιφάνεια της θάλασσας κοντά στην ακτή, και σε πολλές παραλίες της πόλης, οι οποίες είναι από τα πιο πολυσύχναστα τουριστικά σημεία στην Κίνα.
Εκτός από την παραλία Qingdao, πολλές άλλες παράκτιες πόλεις έχουν επηρεαστεί από την εξάπλωση των φυκιών.

Οι τοπικές αρχές προσπαθούν τώρα να καθαρίσουν τις παραλίες και την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από τη μεγάλη εξάπλωση των φυκιών στο παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον.
Η παρουσία τόσων πολλών πράσινων φυκιών δεν είναι ένα νέο φαινόμενο, υπήρξαν παρόμοια περιστατικά κατά τα τελευταία χρόνια, και το 2011 η εκπληκτική θέα στη θάλασσα που καλύπτεται με φύκια προκάλεσε και το ενδιαφέρων του διεθνή τύπου.
Αυτό το είδος των φυκιών, μπορούν να «ανθίσουν» υπό ορισμένες συνθήκες, οι ανθίσεις απαιτούν θερμοκρασίες νερού που δεν είναι πολύ χαμηλές και παρουσία φωσφόρου και αζώτου, ουσίες που συνήθως βρίσκονται στα λιπάσματα και μπορεί να φτάσουν στην ακτή, από το νερό που ρέει προς τη θάλασσα.
Παρά το γεγονός ότι αυτό το είδος των φυκιών δεν είναι τοξικό, μεγάλα άνθη μπορούν να δημιουργήσουν «νεκρές ζώνες» με χαμηλά επίπεδα οξυγόνου και να αφήσουν μια δυσάρεστη οσμή στις παραλίες.


0 σχολια: